Gemodificeerde firmware levert iOS 4-functies op eerste generatie iPhone (jailbreak)

Het iPhone2G Project zorgt ervoor dat functies van iOS 4 ook op de eerste generatie iPhone uit 2007 beschikbaar zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4 op iphone 2g
Komende maandag gaat Apple iOS 4 beschikbaar stellen voor het grote publiek. De update geldt echter alleen voor de iPhone 3G en 3GS; de oudere eerste generatie iPhone uit 2007 blijft verstoken van een update. Gelukkig is er nu een project gestart om de functies van iOS 4 toch op de oudere iPhones beschikbaar te krijgen: het iPhone 2G Project.

Hacker Mateo Morando heeft al gemodificeerde firmware op basis van iPhone OS 3.1.3 gemaakt, waarmee je de nieuwe functies toch tot je beschikking krijgt op de eerste generatie iPhone. Morando heeft een reeks screenshots gepubliceerd en een YouTube-filmpje, om te laten zien dat het echt werkt.

De gemodificeerde firmware zorgt voor een jailbreak en activatie, schakelt VoiceControl in, bevat een transparante dock en verwisselbare wallpapers. Ook MMS en tethering zijn mogelijk. Alles goed en wel, maar veel van deze functies waren natuurlijk al beschikbaar voor mensen die een jailbreak hadden uitgevoerd. Paul schreef daarover een paar weken geleden nog een artikel: De ‘vernieuwingen’ in iPhone OS 4. De gemodificeerde firmware is ook te installeren op de eerste generatie iPod touch.

Onderstaande gallery met screenshots is te zien op de website:

iphone 4 modificatie

Downloaden: iPhone2G Project (zip) (tip: installeren op eigen risicio, lees eerst alle info op de site voordat je iets destructiefs doet)

Meer informatie is te vinden op netsons.org

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:39
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 3, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.