MMS bericht onscherp

‘iOS 10.3.3 maakt MMS-berichten onscherp’

In iOS 10.3.3 zijn verzonden MMS-berichten erg onscherp door te sterke compressie. De MMS-berichten zijn daardoor erg vaag.

Het is misschien moeilijk te geloven, maar er zijn nog mensen die gebruik maken van MMS. Vooral als je veel contact hebt met Android-gebruikers kan het zomaar gebeuren dat je in iMessage een filmpje verstuurt, dat vervolgens wordt omgezet naar een MMS-bericht. In iOS 10.3.3 levert dat niet het gewenste resultaat op, want de filmpjes zijn vrijwel onherkenbaar, zo ontdekte de Franse website iPhon.fr.


MMS bericht onscherp

MMS-berichten onscherp in iOS 10.3.3

iOS 10.3.3 verscheen afgelopen week voor iedereen met een geschikt toestel. De update lost vooral beveiligingsproblemen op, waarvan we er een aantal hebben opgesomd in een artikel. Wat er echter niet bij staat, is dat MMS-berichten opeens heel vaag zijn geworden. De kwaliteit is zo slecht dat je nauwelijks kunt zien wat er in beeld te zien is.

Wij hebben geprobeerd om het probleem met iOS 10.3.3 te reproduceren, maar dat lukte niet. Toch zijn er op de Franse site meerdere gebruikers, die er last van hebben. Door extreem sterke compressie zie je eigenlijk niets meer. Teruggaan naar iOS 10.3.2 lost het probleem op, dus er moet in iOS 10.3.3 iets zijn veranderd. Een dringend probleem is het niet, dus het kan nog best een tijdje duren voordat Apple iOS 10.3.4 uitbrengt (als ze dat überhaupt nog doen vóór de release van iOS 11).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2017 om 14:30
Onderwerp
Categorie
iOS
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.