Reacties voor: Misselijk van iOS 7? Je bent niet de enige

iOS 7 veroorzaakt misselijkheid en draaierigheid bij mensen met reisziekte. De animaties bij het openen en sluiten van apps veroorzaken teveel bewegingseffecten.
Lees het complete artikel → Misselijk van iOS 7? Je bent niet de enige
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Wat een onzin! Ik denk dat dat meer aan het gebruiksgedrag van de persoon ligt dan aan iOS! Eerst roept iedereen dat Apple ouderwets word en nauwelijks innoveert en nu gaat weer alles te snel!

  2. Een teken dat je teveel op je telefoon kijkt 😉

  3. Wat kunnen mensen toch zeiken! Misselijkheid doordat er bewegende animaties op hun smartphone voorkomen. Dan moet je wel een heel treurig leven hebben, als je daar al misselijk van wordt.

  4. Goeie tip ! Niet dat ik misselijk werd – maar contrast verhoogd – en vette tekst – fijnere looks en feel nu – thnx

  5. Moet zeggen dat ik daar in het begin ook een beetje last van had, maar voelde me die dag ook niet 100 procent fit. Nu lijk er er wel aan gewend te zijn. Kan me wel voorstellen voor mensen die er gevoelig voor zijn dat het vervelend is!

  6. De aandacht die Steve Jobs had voor blinden en slechtzienden is met deze update teniet gedaan. Er is in bepaalde apps te weinig mogelijkheid om contrastrijke kleuren te kiezen (bijv in mail, het lichtblauwe van de icoontjes bovenaan contrasteert niet genoeg met het grijs. In Safari kan dit aangepast worden naar wit op een zwarte band. Waarom niet in mail?) Ook het toetsenbord van zowel de telefoon als het klavier om te typen heeft nu wel heel dunne letters en cijfers waar dit vroeger toch dikker en beter was. Waarom past vette tekst in het menu toegankelijkheid dit niet aan?
    Er is ook een probleem ontstaan bij het gebruik van een tabelblad in numbers. Het is niet meer mogelijk om van het ene veld naar het andere te gaan zonder de tabel eerst te verlaten en terug te komen naar de tabel en zo het veld aan te duiden.
    Nee voorlopig moet ik zeggen wat ben ik dom geweest om up te graden

  7. Ik ben juist blij dat Apple vooruitgang boekt alsof de ander nooit iets nageaapt hebben van Apple

  8. Ik heb de optie “beperk beweging” helemaal niet. Misschien omdat ik slechts een iPhone 4 heb?

  9. Ik had er in het begin ook last van. Ik was moe en was veel rond aan het kijken. Al die animaties werd ik niet goed van. Nog steeds vind ik het een erg drukke interface met veel te veel en te lange zooms, fades, wiebels en stuiters.

  10. Alles leuk en aardig maar ik kan deze instelling totaal niet terug vinden op mijn iPhone 4 met iOS 7.

  11. Ik ben het helemaal met de schrijver eens! Ik word ook hartstikke misselijk van de felle kleuren en van de bewegelijkheid. Gelukkig kun je hier dus wat aan doen, heb ik net gelezen, pfff!

    Ik hoop dat Apple snel met IOS 7.1 komt! Die wat meer lijkt op de IOS 6, want die mis ik op dit moment heeeeeeel erg!

  12. Als je hier al misselijk van word dan ga je het nog lastig krijgen in de toekomst.

    Hoop dat je hersenen wel 21ste eeuw gecertificeerd zijn.

  13. Jongens jongens, wat zijn we weer pro apple en niets kan fout gedaan worden. Op de ipad is het inzommen van de map zeer irritant en ja je wordt misselijk als je het iets te vaak doet.

    Wat ik erg merk in eigenlijk alle topics waar iets niet goed uitontwikkeld is, direct gezegd wordt: dan koop je geen Apple of er moet iets te %#^%} zijn. Dit toont geen respect voor mensen die aardig wat geld uitgeven aan hun hobby en het zegt ook wel wat over de mentaliteit.

  14. Misschien moeten alle mensen die hier duizelig van worden gewoon een pilletje voor reisziekte in nemen. Op een auto word toch ook niet geklaagd omdat sommige mensen last hebben van reisziekte? Echt lag vlak van het lachen bij het lezen van dit artikel en de reacties

  15. IOS7 is geweldig maar men heeft gelijk, in en uitzoomen is visueel mooi maar doordat je op een iphone veel sneller switched tussen apps creëert dit een gevoel van misselijkheid. Op de Mac is dit minder, door het grotere scherm switch je minder en daarbij per app switch ook niet beeldvullend. En tja.. Ik speel veel shooters, dus ik zou wel wat gewend moeten zijn…

  16. Leuk om te lezen dit artikel en de reacties.! Ik word zelf ook vaak misselijk in touringbussen en op de boot. En soms merk ik het idd ook tijdens 3d gamen… vooral als ik moe ben… maar op de iphone 5 met ios7 merk ik dat echt niet…

    Als je er last van hebt ben je te gefocust

  17. Wat is dat, parallaxeffect van symbolen en meldingen? Ik dacht dat dat dat effect was dat afbeeldingen bewegen wanneer je je iPhone beweegt?! Wat gebeurt er bij symbolen en meldingen?

  18. Origineel geplaatst door Luc
    De aandacht die Steve Jobs had voor blinden en slechtzienden is met deze update teniet gedaan. Er is in bepaalde apps te weinig mogelijkheid om contrastrijke kleuren te kiezen (bijv in mail, het lichtblauwe van de icoontjes bovenaan contrasteert niet genoeg met het grijs. In Safari kan dit aangepast worden naar wit op een zwarte band. Waarom niet in mail?) Ook het toetsenbord van zowel de telefoon als het klavier om te typen heeft nu wel heel dunne letters en cijfers waar dit vroeger toch dikker en beter was. Waarom past vette tekst in het menu toegankelijkheid dit niet aan?
    Er is ook een probleem ontstaan bij het gebruik van een tabelblad in numbers. Het is niet meer mogelijk om van het ene veld naar het andere te gaan zonder de tabel eerst te verlaten en terug te komen naar de tabel en zo het veld aan te duiden.
    Nee voorlopig moet ik zeggen wat ben ik dom geweest om up te graden

    Volgens mij is er meer dan ooit voor slechtzienden c.s af te stellen in Instellingen> Algemeen> Toegankelijkheid, dus vind je argument weinig steekhoudend.
    Verder vind ik dat gezeur over t Os pathetisch; tis altijd wat.
    Of opzouten naar de Droïds svp ( daar leer je pas Apple waarderen..) of verdiep je ff in hoe je eea terugzet naar de vorige versie, ipv dat gejank.
    Over 2 maanden zijn de meesten aan dit zuurstok-Os gewend en over een jaar krijgt Ives vast de zoveelste prijs voor het design.
    (Red.) Off-topic verwijderd.

  19. ben tevreden over ios7 maar als dat geflitst hoeft voor mij ook niet. zou het apple prijzen als dit gewoon helemaal uitgezet kon worden.

    ja, ik ben ook snel ziek in auto’s, bussen, op zee etc. misschien lastig voor te stellen voor anderen die hier geen last van hebben.

  20. @Paz: @Jean-Paul Horn: Voor veel mensen is het probleem juist het ‘zoom’ effect bij het openen van mappen of apps. Ook op iphone 4 is dat effect aanwezig.

    Deze mensen lopen niet te zeiken, maar hebben oprecht last van de animaties en worden er misselijk van… ‘Teveel gefocust’ is dan ook echt een domme opmerking. Sommigen zijn er nou eenmaal erg gevoelig voor.

    Zelf heb ik nergens last van, maar snap dat het erg vervelend is. Apple zou bijv. een ‘Klassieke animaties’ schakelaar kunnen toevoegen: uitvouwen ipv zoomen.

  21. @iCook: Die animaties worden weergegeven op het scherm. Enige oplossing is om je ogen dicht te doen tijdens de animatie, wat een gebruiker op de Apple Support Forums al doet. Dit is natuurlijk een belachelijke manier van je telefoon gebruiken. Focus heeft er derhalve niets mee te maken. Apple had het wellicht niet kunnen voorzien, maar het zou netjes zijn om middels een update te verhelpen.

    Apple Support weigert in veel gevallen mensen te helpen met een downgrade.. In plaats daarvan adviseren ze maar een nieuwe 4, 4s of 5 te halen en niet te updaten naar ios7.

  22. Origineel geplaatst door Jaap Tarrel
    We laten er een paar fijne bugfixes op los en wat rest is een waannzinnig fraai iOS 7!
    Een geweldige stap voorwaarts!! “Sjapoo Apple!!”

    Ik wil niet overdreven lopen zeuren hoor maar wat is de geweldige stap voorwaarts? Los van een ander sausje zie ik weinig echte vernieuwing los van control center.

  23. Waarom hebben ze dat bij Iphone 4 weg gelaten ?

  24. Misselijk: Ik heb de beweging via instellingen verminderd, maar helaas is het nog te veel te veel. Ik hoop dat ze met de update de optie toevoegen – uitzetten.

  25. Het is duidelijk dat meerdere posters minder verstand van het evenwicht en de daar bijkomende problematieken hebben.
    Ik kan mij heel goed voorstellen, als je een bepaalde vorm van duizeligheid hebt, dat de bewegende beelden van iOS7, de duizeligheid kunnen versterken.
    Bepaalde mensen kunnen dan zo duizelig worden, dat ze moeten braken.

  26. Mij onbekend, misschien omdat de iPhone 4 niet wordt ondersteund?

  27. Duizelig, ja. Gebruik iOS7 nu al 1-2 maanden, in het begin nergens last van. Op en duur begint het wel duizeligheid op te wekken. Alles op je scherm vliegt elke kant op, niet echt prettig.

  28. Whaha wtf misselijk door een telefoon!! Aansteleritus zalt wel zijn!!

  29. Erg mooie reacties, de mensen die hier last van hebben ( ik helaas ook) hebben niks tegen apple zoals hier gesuggereert word door sommige. En ja het is niet altijd heel fijn als je maag zich omkeert bij elke draaiende beweging. Maar je kan er prima mee leven , maar zou t fijn vinden als je t zoveel mogelijk kon uitschakelen want wil absoluut niet naar android..

  30. Origineel geplaatst door feo
    Whaha wtf misselijk door een telefoon!! Aansteleritus zalt wel zijn!!

    Denk niet dat je weet waar je over praat. Ziek worden door bepaalde bewegende delen kan wel degelijk. Zeker bij mensen met epilepsie en mensen die snel last hebben van hun evenwichtsorgaan. Dus alle mensen die hier verkondigen dat mensen die ziek worden van een telefoon zich aanstellen, moeten eerst eens goed nadenken voordat ze wat zeggen. Jullie weten dus echt niet waar je over praat!!!

  31. Ik heb best wel erg reisziekte en inderdaad moest ff wennen beetje scheel kijken de eerste paar keer maar nu een dag verder wel aan gewend!!
    Maar kan me niet voorstellen dat je echt ziek wordt!

  32. De meeste domme reacties lees je altijd zodra mensen zich niet kunnen voorstellen dat een ander ergens last van heeft omdat ze het zelf niet hebben.

    Het het totale gebrek aan inlevingsvermogen wat hier weer ten toon wordt gespreid is bijna stuitend te noemen.

  33. Deze optie is niet aanwezig op iPhone 4, dus ik gok dat al die bewegelijkheid minder is op iPhone 4. Maar het constant door al die menu’s ‘vliegen’ begint er te vervelen, ik denk ook dat dat best wel van CPU vergt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.