iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: iPad-apps voor iOS 7, Fosfor Longreads, Disney Infinity en meer

Deze week in de iPad app gemist veel applicaties die zijn aangepast voor iOS 7, zoals Facebook en Twitter. Verder lekker lezen met Fosfor Longreads.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fosfor Longreads lange verhalen op iPadHet was minder een week van nieuwe apps op de iPad en des temeer een week van app-updates. Talloze grote namen zoals Facebook en Twitter werden op de iPad al geoptimaliseerd voor het deze week uitgekomen iOS 7, met soms behoorlijke visuele gevolgen. Toch bespreken we ook nieuwe applicaties in deze App Gemist. Rijksfinanciën praat je bij over (financiële) details omtrent Prinsjesdag en Fosfor Longreads is een nieuwe Nederlandse app met lange kwaliteitsverhalen.

Rijksfinanciën – Op de derde dinsdag in september, bespreken de media twee onderwerpen. De eerste troonrede van de nieuwe koning Willem-Alexander aan de Leden van de Staten-Generaal enerzijds, de inhoud van de miljoenennota anderzijds. De iPad-app Rijksfinanciën biedt de achtergrond bij Prinsjedag. In de applicatie zie je de rijtoer van de Gouden Koets, bekijk je video’s en foto’s, zie je wie iedereen is en achteraf lees je er de miljoenennota en verschillende stukken.
Downloaden: Rijksfinanciën (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Fosfor Longreads – De iPad kwam als een geschenk uit de hemel voor journalisten die niet al het nieuws gratis willen weggeven in het tijdperk waarin steeds minder mensen de krant lezen. Nederlandse media experimenteren volop met nieuwe verdienmodellen. Bij DNP betaal je per auteur, in Tone krijg je elke week een aantal analyses voorgeschoteld en NRC Reader is een selectie artikelen uit de kwaliteitskrant voor als je geen tijd meer hebt om een krant te lezen. De volgende proef heet Fosfor Longreads: elke maand een nieuw lang non-fictie verhaal lezen, tegen betaling per stuk.
Downloaden: Fosfor Longreads (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Flipboard en Pulse – Net voordat iOS 7 beschikbaar werd gesteld, werd Flipboard voorzien van een nieuw uiterlijk en platter ontwerp. Zo heeft de nieuwsapp voortaan diepte-effecten (parallaxeffecten) en is de bediening van de app nu in lijn met iOS 7. Die zogenaamde parallaxeffecten, geïnspireerd op Apple’s wallpapers in iOS 7, zie je bijvoorbeeld terug in de covers van de Flipboard-tijdschriften. Deze covers omvatten het gehele scherm, maar wanneer je je iPhone of iPad kantelt wordt er meer van het beeld onthuld, wat een gevoel van diepte creëert.
Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Pulse (gratis, universeel, iOS 6.0+)

eBay 3.0 – De eBay voor iPad app heeft een forse update gekregen, met een nieuw design en veel nieuwe functies. De meest opvallende nieuwe functie is de nachtmodus, waarmee eBay-speurders ‘s avonds of ‘s nachts naar een zwart thema kunnen omschakelen, om zo te shoppen met een betere weergave. “We know you love to shop on the couch, watching a little TV”, aldus eBay. Daarnaast beschikt de 3.0 versie van eBay over een nieuwe navigatie-werkbalk en een activity stream: een apart menu met herinneringen, berichten en notificaties.
Downloaden: eBay voor iPad (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Disney Infinity Toy Box – Disney Infinity: Toy Box is een nieuwe app waarmee je met allerlei voorwerpen en stukken speelgoed eigen werelden kunt creëren. De app geeft spelers een volledige speelbare versie van de Toy Box-modus uit Disney’s nieuwste videogame Disney Infinity, die je bijvoorbeeld op de Nintendo Wii en Sony PlayStation 3 kunt spelen. In Disney Infinity: Toy Box, een woordspeling op sandbox, zijn er weinig speldoelen en gevaren maar word je verleid om lekker te spelen met de gereedschappen die tot jouw beschikking worden gesteld. Jouw creaties kun je vervolgens synchroniseren met de game op je spelcomputer, om daar verder te bouwen of in de werelden te gaan spelen.
Downloaden: Disney Infinity Toy Box (tijdelijk gratis, iPad, iOS 6.0)

iPad-apps aangepast op iOS 7 – Het aantal applicaties dat is voorzien van een update vanwege de release van iOS 7 is bijna niet te overzien. Apple zette vanaf gisteren de deuren open voor app-updates die speciaal waren ingericht voor de nieuwe firmware en dat leverde een stortregen aan vernieuwde applicaties op. De grootste apps en meest ingrijpende veranderingen hebben we in aparte artikelen behandeld en we hebben een overzicht met iPhone apps die zijn bijgewerkt gemaakt. Deze lijst is echter voor iPad-bezitters: hier vind je een overzicht van de iPad apps die voor iOS 7 zijn vernieuwd. We maken daarbij onderscheid tussen apps die op de iPhone en iPad dezelfde updates hebben gekregen, en apps waarbij de aanpassingen anders zijn.
Directe link: Deze iPad-apps zijn aangepast voor iOS 7

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.