Reacties voor: Microsoft: ‘We hebben zitten slapen’

Microsoft UK geeft toe dat ze een inhaalslag op de iPhone moeten maken. Twee jaar geleden dacht Steve Ballmer nog dat de iPhone geen kans maakte. Sindsdien is Microsoft in slaap gevallen, geeft Microsoft-medewerker Phil Moore toe.
Lees het complete artikel → Microsoft: ‘We hebben zitten slapen’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Ach komop, en dat zeggen ze nu pas.
    Ze hebben heel erg zitten slapen ja!

  2. Toch wel bijzonder om uit de mond van Microsoft te horen. Of hebben ze dat ook al eens over google gezegd?

  3. Haha. 😀

    Balmie..

  4. Hebben we het hier over het OS of over apparaten. Er staat Windows Mobile en de iPhone. Qua apparaten neem ik aan dat Nokia nog steeds met afstand het grootste marktaandeel heeft. Als het gaat om het OS zou ik niet weten wie dat is. Android neem ik nog ff niet aan.

  5. Goh hebben ze indertijd ook niet gezegd dat internet niets was.

    M$ heeft zo enorm veel missers dat als je ze op gaat sommen je nog wel een uurtje bezig bent….toch blijven velen nog hardnekkig geloven, en met name bedrijven, dat het allemaal geweldig is wat ze doen.

    Deze man is blijkbaar een realist, maar als ik hem was zou ik een andere baan zoeken. Windows mobile moet wel heel erg goed zijn wil het een prominente plek gaan verwerven (maar niet onmogelijk) om de huidige versies zit een behoorlijke smet.

  6. @sannie:

    Ik neem aan dat je met bedrijven bedoelt dat iedereen Windows gebruikt? Want dan hebben de bedrijven gelijk 🙂

    Windows is voor de zakelijke markt veel sterker dan elk ander OS. Mac en Mac server is leuk voor de kleine bedrijfjes maar grotere corporaties kunnen echt niet om Windows heen.

  7. Microsoft heeft totaal geen benul wat de markt wil. Ze denken nog steeds dat de markt blind achter hen aanloopt.

  8. Ben ik erg benieuwd hoe het er over 5 jaar in de OS wereld uitziet. Al eens in een iCenter gevraagd hoeveel mensen n.a.v. de iPhone nu aan het overstappen zijn op een MBP of iMac?
    Ja ook vanaf winDOZE 7… slaap lekker verder Mr. Balmer. Groetjes van een zeer tevreden switcher. No more PC 4 me 😉

  9. Op zich is één ding wel bijzonder: het toegeven dat je fouten hebt gemaakt. Nu ligt het er ook wel heel dik bovenop dus ontkennen heeft niet veel zin. Aan de andere kant: ik kan me niet herinneren dat Apple toegeeft fouten te maken, maar die zijn er toch ook genoeg.

  10. Tsja, Apple heeft met de iPhone wel iets bijzonders op de markt gezet, vanaf dag 1. Het is opmerkelijk dat de iPhone interface na 2,5 jaar nog steeds het meest vooruitstrevend is van alle mobiele OS’en. Het bijzondere is dat het Apple iPhone OS zonder al te veel concurrentie toch behoorlijk volwassen heeft kunnen worden.

    Alle fabrikanten geloofden heilig in de stylus, terwijl de stylus van begin af aan een onding bleek.
    Microsoft is overigens niet de enige die slaapt, of heeft geslapen, hoewel dat in dit artikel wel wordt gesuggereerd…

  11. We moeten blij zijn dat Microsoft niet overal de monopoly in krijg, alhoewel ze het met heel veel geld proberen. Zune, Xbox, explore, Windows mobile, etc.
    Dan zaten we verplicht met hele dure onhandige vastlopende apparaten, die soms heel onhandig werken.
    Sony & Nintendo lopen terecht voorop in de gameconsoles, Apple met de ipod’s en Iphone’s die stuk voor stuk een mooi design hebben en natuurlijk een superhandige interface.
    Geen saaie Microsoft onhandig gestuurde smartphone’s
    Gewoon slimme concurentie die zeer goed en handig inspelen op de zeer grote en trage/slapende alles bepalende Microsoft.

  12. Houd het maar bij de xbox :”D je kunt toch niet meer winnen van de iPhone ;p

  13. Ballmer heeft zich volstrekt belachelijk gemaakt. Wie luistert er nog naar ?
    Weg – via de zijdeur.

  14. Als je Windows Mobile naast het iPhone OS zet dan is het dacg en nacht verschil in het voordeel van het iPhone OS. Windows Mobile kan er bijlange niet aan tippen. Denk ook dat nog andere GSM fabrikanten hebben zitten slapen.

  15. Het vergt toch een stevige brok moed van Microsoft om zoiets toe te geven. Als Apple in zo’n situatie zou terechtkomen, vraag ik me af of ze dit niet zouden ontkennen. Ik zie ze eerlijk gezegd nog niet zo snel een toegeving doen.
    Enige (kleine) bewondering voor Microsoft hiervoor toch. Al is en blijft het brol, dat moest wel gezegd worden 😛

  16. Origineel geplaatst door Rob
    @sannie: Windows is voor de zakelijke markt veel sterker dan elk ander OS. Mac en Mac server is leuk voor de kleine bedrijfjes maar grotere corporaties kunnen echt niet om Windows heen.

    Laat je iPhone en Mac OSX desktop maar eens communiceren met een *nix Zimbra server. Je zou nog raar kunnen opkijken.

  17. Tsja, en zo heeft/maakt elk bedrijf fouten. Zelf vind ik Windows lekker werken en OS X kan ik niet aan wennen, WinMo lijkt me verschrikkelijk en het iPhone OS vind ik dan weer prettig (vooral met een jailbreak).

    Maarja, zolang er leuke innovaties blijven komen van beide (en andere) bedrijven, kies ik geen kant 🙂

    (Kon ik m’n 3gs nou maar untethered jailbreaken 🙁 )

  18. Mijn collega begon deze week met zijn Samsung 360 (met een Linux OS).
    Enkele dagen later al verzuchtte hij: waarom trapte ik er in. En besluit nu al over te stappen op een iPhone. Zijn echtgenote mag zijn Samsung.

  19. Srry hoor even offtopic @ hart

    waar haal jij vandaan dat Sony en Nintendo voorop lopen? De best en sterkste console is dit jaar wederom de Xbox geworden…

    Ontopic, ik ben ook geswitched van PC maar mac.. Ze hebben beide hun plus- en minpunten maar qua gebruiksvriendelijkheid zijn mac en de iPhone koning en daarom ben ik ook benieuwd wat mobile 7 gaat brengen.

  20. Haha beste en Sterkste console? Ook de goedkoopste zeker? Wil je online via wifi (ej dan pak ik een levensduur van 5 jaar) ben je zo’n 380 euro kwijt bovenop de aanschafprijs van de elite, die je pas een beetje kan vergelijken met een ps3.

    Maar blijf jij maar lekker je dvdtjes spelen en betalen voor live, wat geen spat beter is dan psn (ja ik heb 1,5 jaar een 360 gehad, 5 weken terug eindelijk overgestapt op de enige echte console)

  21. De vraag is of we op iets van Microsoft zitten te wachten. Wat daar tot nu toe uit de koker is gekomen was meer volgend dan leidend.

  22. Microsoft weet dit al langer, maar dat gaan ze natuurlijk niet direct roepen.
    Echter, net als in de politiek is oppositie voeren, in de schaduw werken en bashen makkelijker dan leiden en innovatief blijven. (Wet van de remmende voorsprong).
    De laatste jaren is Apple nadrukkelijker uit de schaduw gekropen en hebben ze aansluiting gevonden bij het grotere publiek. Met name door de stabiliteit van het OS en de duidelijke gebruikersinterfaces. Dit publiek heeft echter niet allemaal evenveel verstand van computers, dus het zal interessant worden om te zien of Apple deze groep kan blijven bedienen.

  23. SubZero, Getting things done. Dat is wat Mac doet, ik kan evenveel en doe alles met m’n Mac wat ik vroeger deed met windows. Met dat verschil dat het allemaal simpeler en makkelijker gaat. Zeggen dat de Mac gebruiker minder verstand heeft van computers is een beetje kort door de bocht. Een persoon met minder verstand van computers zal nog steeds kunnen werken op zijn Mac. Daarentegen de windowsgebruikers lopen vast en bellen hun hulplijn, zijnde vrienden enz. Dit merk ik duidelijk, vrienden die op Mac werken hoor ik niet. Die doen hun ding en het werkt.
    De telefoontjes krijg ik van windowsgebruikers, in de zin van ” kom me eens helpen heb een raar probleem en weet het niet” die kleine domme dingetjes die vaak voorkomen op een windows pc.
    Mac gebruikers willen gewoon doen met hun computer waarvoor hij gemaakt is. Dit kan zijn van produktiviteit tot info zoeken en ontspanning.
    Vroeger was ik 30% van mijn tijd problemen aan het fixen op m’n windows pc, op m’n Mac verwaarloosbaar.
    Ieder het zijne, maar voor mij is de tijd voorbij van ergernis.

  24. Origineel geplaatst door Rob
    Windows is voor de zakelijke markt veel sterker dan elk ander OS. Mac en Mac server is leuk voor de kleine bedrijfjes maar grotere corporaties kunnen echt niet om Windows heen.

    Wat een domme opmerking zeg, zeker nooit van linux gehoord? De enige reden dat er nog Windows bij de grotere bedrijven komt kijken is vanwege de Active Directory. Wederom omdat die brakke windows pc’s niet op een veilige manier afgeschermd kunnen worden.

  25. Overigens is dit tegelijkertijd een mooie waarschuwing voor Apple. Er was een tijd dat windows mobile wel degelijk de markt beheerste, al was dat meer vlak na dat pda’s ook telefoon functies kregen. In die tijd liep Microsoft voorop in de smartphone markt. Dat is niet eens zo heel lang terug, denk een jaar of vijf/zes. Je had toen van die SPV en MDA telefoons van Orange (eigenlijk eerste telefoons van HTC). Hoewel Apple zeker niet in slaap is gedommeld moeten ze echt weer ff aan de bak denk ik. Vooral Android ligt op de loer en als Google het voor elkaar krijgt hun telefoon voor een zacht prijsje te lanceren dan kunnen de rollen wel eens heel snel omdraaien.

  26. Vooral lekker blijven plakken!

  27. Ze zijn bij MS vanaf het begin met hun eigen ideeen bezig, dat is maar voor de helft OK. Daarom beginnen ze markt te verliezen.

    De hele wereld is toe aan een andere economie. Aan andere verhoudingen.
    MS heeft ons al zoveel gekost, let’s share: Econoshare

  28. @milo

    waha wat had jij voor pc dan? 30% bezig met fixen van problemen? Nooit gedacht dat het dan misschien aan jouzelf ligt en niet aan je pc? Aangezien ik nog nooit een probleem heb gehad met mn pc van 2,5 jaar oud (daarvoor had ik een oud ding, sloom maar deed het ook wel prima)

  29. Op mobiel vlak heeft MS het al lang verknoeid en nooit iets gehad dat innovatief was – of zelfs nog maar degelijk werkte. Wat ze moeten doen is gewoon een complete nieuwe shell from scratch beginnen bovenop hun Windows CE kernel, die een heel strak en proper design heeft, en op zich heel stabiel is – en zich al bewezen heeft in andere embedded omgevingen.

    Maar volgens mij gaat MS dat nooit doen, en stilletjes wegzakken. Apple heeft gewoon de nagel op de kop geslaan met hun “efficiency through simplicity” voor de gebruiker. Het OS, user interface, synchronisatie, software updates, app-store en multimedia-verhaaltje zijn zelfs voor de grote tech-leken intuitief eens ze er wat mee spelen. De iPhone heeft de kracht van de ‘smartphone’ simpel genoeg gemaakt zodat normale mensen ze kunnen gebruiken, en dat is iets wat weinig concurrenten lijken te begrijpen.

    De aankomende Google Nexus – dat wordt mischien eindelijk eens degelijke concurrentie voor de iPhone, en het werd tijd. Als ik mijn iPhone 3G met de huidige te krijgen smartphones – inclusief Android toestellen – vergelijk, dan moet ik telkens constateren dat ik voor m’n gewoon gebruik absoluut de iPhone verkies, hoewel de concurrentie op papier soms beter is. Een toestel gedesigned door de mensen die Android origineel ontwikkeld hebben kan er mischien eindelijk op duiden dat dat platform volwassen wordt. Net zoals ik nooit een 1ste generatie iPhone zou hebben gekocht had ik bij Android een “not yet” gevoel, waar het alle kanten uit kon gaan. Ik blijf wel bij m’n iPhone denk ik, maar de iPhone heeft dringend degelijke concurrentie nodig om de innovatie een beetje aan te zwengelen. Het compas in de 3GS is het perfecte voorbeeld van zo’n concurrentie.

    Origineel geplaatst door Hart
    Sony & Nintendo lopen terecht voorop in de gameconsoles, Apple met de ipod’s en Iphone’s die stuk voor stuk een mooi design hebben en natuurlijk een superhandige interface.

    Sorry, dat is gewoon onzin. Sony loopt helemaal niet voor op de XBox360. Je mag zeggen van Microsoft wat je wil, maar met hun XBox hebben ze het perfect gespeeld, kijk hier maar even, waar je toch duidelijk ziet dat Microsoft op plaats nr2 komt. Ook verkoopt MS per console meer games dan de concurrentie – waar het echte geld te rapen valt…

  30. Waarom hebben altijd Mac gebruikers zoveel problemen met hun voormalige windows PC’s? Ik heb nooit anders gehad dan een windows PC en heb nog nooit grote problemen gehad???? En 30% vand de tijd is inclusief 29,9% overdrijvingsfactor? Je kunt toch gewoon zeggen dat een Mac je beter bevalt zonder enorm te overdrijven want daarmee maak je jezelf compleet ongeloofwaardig.
    En de gewone man koopt gewoon een voordelige PC bij Dixons of Dynabite voor het huist- tuin en keukengebruik en zal nooit een Mac kopen ook al zou dat veel makkelijker zijn dan een PC, te duur voor hun want 700 euro is duur genoeg.

    Ook al verschijnt WM7 over een jaar, als het voldoet kan het binnen een jaar weer een goed marktaandeel hebben, vrijwel iedereen mag immers om de 2 jaar een nieuw toestel uitzoeken en kiest dan de mooiste en/of meest practische. Vlak Android ook niet uit, dat verschijnt ook op toestelletjes van 400 euro en daar kan Apple niet aan tippen, nog afgezien van dat je niet aan TM vastzit.

  31. Altijd leuk om te zien hoe iphone en mac gebruikers hun product (inclusief eventuele tekortkomingen) de hemel in prijzen. Heb zelf als prive toestel een iphone en die bevalt prima maar zakelijk hou ik toch echt m’n winmo smartphone in ere. Simpelweg omdat de iphone daarin tekortschiet.
    Met m’n win xp pc heb ik nooit problemen gehad! Met m’n mac ook niet trouwens. Daar heeft het design vooral de doorslag gegeven.

    De iphone vind ik fantastisch maar bluetooth, agenda en todo vind ik ernstig tekortschieten. Ook het startscherm is wat mij betreft onvoldoende dus Steve mag ook aan de iphone nog wel het e.e.a. verbeteren!

  32. goed dat ze eindelijk eens toegeven!!

    SLAPERTSSSSSSSSSSSS

  33. @robbert:

    Dat is precies het gevoel wat ze willen opwekken zodat je weer vertrouwen krijgt, dit doen ze keer op keer. Kijk maar naar windows vista, en windows 7. Het is gewoon marketing en zo werkt het met die bedrijven, maar in de realiteit moet er eens een echte revolutie komen, pas dan boeit het mij genoeg om van mijn iphone af te stappen. Tot heden heb ik nog geen telefoon in mijn handen gehad sinds ik mijn 3g heb opgehaald bij tmobile in juli 2008 die beter deed wat ik wil. Het ziet er allemaal mooi uit en dan klooi je ermee en krijg je jeuk van het gedoe. Ik heb nou sinds een aantal dagen een 3gs, en kan dan ook zeggen dat ik nu nog blijer ben, al die kleine irritaties van de 3g, die dingetjes die wel goed waren maar beter zouden kunnen, zoals laadtijden zijn opeens snel. Enige jammere is tethered jailbreak, maarja boeie dan maar zorgen dat me batterij niet leeg raakt heh..

    Verder top spul, ik zie microsoft niet echt terug komen zosnel, zeker als ik die screenshots zie van windows mobile 7. Het geeft me jeuk aan de verkeerde jeukdelen in mijn lijf. ofzo..

    .uit

  34. Origineel geplaatst door Rob
    @sannie: Ik neem aan dat je met bedrijven bedoelt dat iedereen Windows gebruikt? Want dan hebben de bedrijven gelijk Windows is voor de zakelijke markt veel sterker dan elk ander OS. Mac en Mac server is leuk voor de kleine bedrijfjes maar grotere corporaties kunnen echt niet om Windows heen.

    complete ‘bull’

  35. Origineel geplaatst door Tommey
    Zijn echtgenote mag zijn Samsung

    en samen sungen ze “echt genote!”

  36. Origineel geplaatst door sNicker
    Tsja, en zo heeft/maakt elk bedrijf fouten. Zelf vind ik Windows lekker werken en OS X kan ik niet aan wennen, WinMo lijkt me verschrikkelijk en het iPhone OS vind ik dan weer prettig (vooral met een jailbreak).Maarja, zolang er leuke innovaties blijven komen van beide (en andere) bedrijven, kies ik geen kant (Kon ik m’n 3gs nou maar untethered jailbreaken )

    De mijne is al lang untethered jailbreaked hoor 3.1.2 jailbraked en no problems.

  37. Slapen? In coma zijn ze daar. Bill Gates voorspelde indertojd dat het met internet nooit wat ziu worden… 😉

  38. Slapen? hahahaha
    Man die mensen bij Microsoft zijn in Coma!

  39. Windows Mobile 6.5.3 komt uit in 2010 Q1 en Windows Mobile 7.0 volgt midden 2010 Q2 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.