Reacties voor: Microsoft: ‘Vergeet de iPhone, wij zijn nummer 2’

Microsoft-productmanager Scott Rockfeld herinnert er in een interview aan dat Windows Mobile nog altijd groter is dan de iPhone: ze zijn de nummer twee in de markt voor smartphones, na de BlackBerry.

Reacties: 46 reacties

  1. Beetje een zure opmerking, al kan ik nog wel begrijpen dat MS het ene beetje zat is dat Apple voortdurend alle aandacht heeft.
    Een van MS’ problemen is volgens mij toch, dat vele Windows Mobile-gebruikers een eens-maar-nooit-meer-ervaring hebben.

  2. Mede dankzij het ontbreken van die beperkingen draait het ook allemaal super stabiel dat windows mobile. Ik bedoel… als je niet 3x per dag moet resetten ben je niet hip met je HTCtje.

    Geef mij maar een iPhone. Niet vanwege de hype of zogenaamde populairiteit. Maar omdat het gewoon werkt..

  3. Geef mij maar een iPhone. Niet vanwege de hype of zogenaamde populairiteit. Maar omdat het gewoon werkt..

    precies!

  4. Scott, lieve jongen – wie zal je Lada kopen als je Audi kan hebben voor hetzelfde geld?

  5. … en dat Microsoft geen beperkingen stelt aan het ontwikkelen van applicaties, zoals Apple wel doet.

    Zouden ze boos zijn dat Apple hun niet toelaat als ontwikkelaar? :p

  6. Geef mij maar een iPhone. Niet vanwege de hype of zogenaamde populairiteit. Maar omdat het gewoon werkt..

    @4saus

    Volgens mij heb je de iPhone zelf niet en heb je de diverse forums ook slecht gelezen. De iPhone 3g is, net zoals andere nieuwe producten, zeker niet probleemloos. Om even een paar dingen op te noemen die ik heb ervaren : alle contacten die een keer volledig zijn verwijderd op een magische manier, sync’en wat een eeuwigheid duurt, batterij die na 8 uur op is, browser die vaak crashed, overschakelen tussen 3g/2g werkt niet optimaal en nog een boel dingen meer. Waar ik het ook benauwd van krijg is dat je alleen iTunes kan gebruiken om muziek op je telefoon te zetten, echt raar dat mensen dit relaxed vinden werken.

    Anyways, door alle gekte vergeten mensen gewoon dat de iPhone 3g ook maar gewoon een telefoon is met zijn beperkingen en kinderziektes.

  7. dit is zo stilaan een typische opmerking van MS. De iPod gingen ze ook probleemloos verslagen met de Zune. Wie heeft over dag ding nog ooit iets gehoord…

  8. 3g heeft zeker zijn problemen!! Maar werkt altijd nog wel soepeler dan windows mobile systemen!! Geloof mij maar (of niet natuurlijk)

  9. ik heb 2 htc toestellen gehad 1 met WM5 en 1 met WM6. Waardeloze bagger, ik ben blij met mn 3g, het werkt echt veel fijner.

  10. Ik wil nooit meer een windows mobile toestel. 3 jaar ermee rondgelopen. Met de gedachten dat die problemen normaal waren omdat er geen betere toestellen waren. Tot ik de iPhone in me handen kreeg..het liep niet vast. geen errors, viel niet zomaar uit.. iPhone is voor mij in alle opzichten beter.

  11. @ Rob: mijn Iphone (1e versie) kan ik met allerlei Windows software (bv. iPhone PC Suite) gewoon muziek op zetten en alle andere dingen, zoals beltoontjes. Even geduld en binnenkort is er van alles ook voor de 3G (2.0) versie geschreven (moet je wel je 3G jailbreaken natuurlijk).

  12. De iPhone is zeer zeker niet zonder gebreken, noch dé perfecte telefoon. Het valt me op dat een hoop nadelen (o.a. het ontbreken van bep. functionaliteiten) en veel problemen wel erg snel en gemakkelijk met de mantel der liefde bedekt worden (ja maar… en bij WM5/6 toestellen… etc.). Ook ik maak me hier zeker schuldig aan! Wellicht zit ‘m dat in het feit dat de iPhone in het gebruik een erg fijn en weinig gecompliceerd toestel is (nou ja, dat vind ik i.i.g.). Wat me stoort is de attitude van Apple en het bijkans oeverloze geschutter van T-Mobile… doch dat maakt deze tel. er niet minder op. De hele Windows vs. Mac discussie gaat verder volledig aan mij voorbij… ik vind dat zelf appels met peren vergelijken… ‘t is allebei fruit en daar houdt het mee op. Het staat mensen vrij om zelf te bepalen welke van de twee ze het lekkerst (of zo je wilt het minst vies) vinden, niet iets om iemand op aan- en/of af te vallen lijkt me. Dat MS reageert zoals ze doen lijkt me vrij logisch, en dat dat een vrij zure ondertoon heeft ook… zo wordt ‘het spelletje’ nu eenmaal gespeeld…

  13. moet je wel je 3G jailbreaken natuurlijk

    Het slaat gewoon nergens op dat je je telefoon moet hacken om er fatsoenlijk toegang toe te krijgen.

  14. Achjah, wel jammer dat hij er niet bij zegt dat alle windows mobile devices van een andere fabrikant komen.
    Net als bij windows pc’s.
    Nogal een vertekening van de cijfers dus.

  15. @ ROB

    OEPS!!!!

    Waar baseer je die ontmaskering op dat ik geen iphone zou hebben?
    Ik heb er 2 de eerste generatie had ik zodra die te importeren was en de 2e generatie op de louch day. Ik ben dus een iphone gebruiker van het eerste uur. werk al 12 jaar met mac en weet weldegelijk waar ik het over heb.

    Kinder ziektes ontken ik niet ook de iphone doet wel is iet fout. hij is niet perfect want het perfecte apparaat bestaat niet. Maar hij komt wel erg dicht in de buurt van perfect . en dat ik de fora niet goed lees dat klopt. ik heb er weinig te zoeken ik begeef me meer in het nieuws gedeelte en daar had ik toch zeker wel op moeten vallen al jij hier ook regelmatig komt.

    anyway ik geweer verder met waar ik mee bezig was.

  16. @ROB
    Toevoeging aan mijn vorige post.

    1.1.4 werkt aanzienlijk sneller en stabieler dan 2.0.
    Dat krijg je wanneer je een OS van scratch weer opnieuw schrijft (wat apple altijd doet)
    Dan zijn de .0 versies altijd even onwennig de versie nummers die daar opvolgen brengen stabiliteit terug. De problemen die je nu aangeeft zijn allemaal nieuw sinds 2.0

    en als je ook niet gelooft dat de foto in de kasuja gallery van mij zijn dan heb je pech
    daar ga ik mij dan verder niet druk om maken

  17. Microsoft: ‘Vergeet de iPhone, wij zijn nummer 2′

    Moet dat niet nummer 1 zijn? 😉

  18. nee microsoft blijft de eeuwige nr 2 (wat ze ook doen)

    in interface design
    in usabillity
    in hypeness
    in originaliteit

    Los daarvan maken ze Rete goeie producten zoals de Xbox. En een hoop zakelijke software dat staat als een huis. Maar de nr1 ??? eerder nokia blackberry Sony ericcson dan pas microsoft. waar apple zit geen idee. Op zakelijk vlak lager dan microsoft en black berry op usabillyty boven al de eerder genoemde merken. zo ook media en entertainment plus games op de telefoons.

    Over games gesproken…wel weer jammer dat ze hun eigen kracht laten varen en kiezen voor een look en feel die ons wel erg bekend voor komt als je de nieuwe Xbox interface bekijkt die op de E3 is gelanceerd. Lijkt wel heel erg op de apple TV en frontrow gebaseerd. Maar dan wit en net iets anders

  19. @oscar:

    Nee, nummer 2…
    RIM staat nog steeds voor ze volgens mij…

    Overigens @Rob, ja ik vind het prettig dat je via iTunes moet synchroniseren…
    Ok via gewoon je browser had ik ook wel prima gevonden, maar zo werkt het ook toch?
    Ik kan gewoon zonder me iPhone/iPod aan me laptop te hangen alles ordenen in playlists enz. enz.
    Applicaties alvast downloaden en dan ding eraan hangen en synchroniseren maar… Inclusief automatische synchronisatie met me agenda/contacts…

  20. Ach natuurlijk… de Blackberries. Hoe kon ik ze vergeten; hier in de US hebben niet alleen businessmen ze, maar zijn ze razend populair onder iedereen die aan text messaging (sms-en) doet.

  21. Ik gebruik PDA’s intensief, ben gestart op Psion’s, later Palm en toen alles uit de markt werd gedrukt ben ik toch maar op een HTC met WM6 overgestapt. Maar als er iemand NIET heeft begrepen hoe je PDA’s moet gebruiken, dan is het Windows wel. Het ding kon alles, maar dan wel zo ingewikkeld en onlogisch weggestopt dat het gewoon niet werkte. Ik ben over het algemeen een man van nuances, maar met Windows op een PDA, zeker als je dat vergelijkt met de iPhone, was ik echt doodongelukkig. En de iPhone: Er zijn zeker verbeteringen denkbaar, maar bij Apple snappen hoe je met zo’n ding wilt werken, perfect. Helaas is kwaliteit niet altijd garantie voor overleven (zie Psion, zie Palm), maar als je naar functionaliteit kijkt wint de iPhone het meer dan glansrijk! Maar wel heel snel iets bedenken voor Office-documenten graag. En Mobipocket.

  22. Blackberry blijft voorlopig de zakelijke markt domineren.
    Daar kunnen Apple en Microsoft voorlopig niet veel aan doen. al is apple wel heel hard bezig om wat de ipod voor de consument is de iphone voor de zakelijke markt te laten worden. Ze hebben de hype in iedergeval al mee. Nu moeten ze zich alleen nog gaan bewijzen. Heeft iemand al ervaring met exchange op de iphone? is dat goed zoniet beter dan op windows mobile? Kan het de concurrentie met blackberry aan? Daar hoor je namlijk niet veel over

    off topic
    Syncen via itunes is toch net zo handig /irritant als syncen met active sync?

    Het enige wat itunes doet is je data in je iphone persen en het proberen synchroon te houden.
    dat er een winkel en muziek bibliotheek aan vast zit die de bedoeling van itunes wat vertroebelen is niet direct een nadeel.

    Wie de ipod al langer gebruikt dan de afgelopen jaren kent het programma en zal het heel makkelijk vinden. Maar nieuwe gebruikers daar kan ik mij goed bij voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. iTunes begint uit zijn jasje te groeien. Maar het blijft een verrekte handige tool om je mail, contactgegevens, muziek, films, games, andere software en foto’s in 1 keer op je apparaat te krijgen. Of het nu een iPod shuffle, iPod nano, iPod clasic, iPod touch of iPhone is. Het WERKT… en dat allemaal in 1 aplicatie.

    Mensen die itunes onhadig vinden hebben zich er nog niet genoeg in verdiept.
    Vaak vind men het onhandig omdat je niet je muziek zou kunnen slepen naar een ipod
    als je verder kijkt of gewoon probeert werkt dat prima. Mist je het naar de ipod sleept in de lijst apparaten en niet die in je finder (Mac) of verkenner (Windows) verschijn als schijf.

    Voor een handleiding iTunes zie:http://www.macmiep.nl/6xipodenitunes.html

  23. @Carel

    cool thnx even bekijken.
    ik gebruik nu mobile me en ben er tevreden mee.
    Maar ik wil ook wel meer weten van de technologie waar Apple het van af gekeken heeft en zelfs licenties op heeft om het te mogen gebruiken.

    EDIT: Zo te zien houd die licentie niet veel in. er staat op die link een vergelijking van wat de iphone doet met exchange en dat zijn 3 functies die niet met windows mobile kunnen tegenover een DIKKE vette lijst met features die gewoon NIET moegelijk zijn op de iphone en WEL in windows mobile aanwezig zijn. Beter werkt Apple dit in de toekomst verder uit.

  24. 1.1.4 werkt aanzienlijk sneller en stabieler dan 2.0.
    Dat krijg je wanneer je een OS van scratch weer opnieuw schrijft (wat apple altijd doet)

    @4saus

    En waar kan ik deze informatie dan vinden … of heb je dat van horen zeggen … ?

  25. @Rob, 11:05

    Misschien ‘moet’ je iTunes gebruiken voor de iPhone, maar leg dan even uit hoe ik dan een WM telefoon sync met mijn computer zonder Microsoft ActiveSync te gebruiken?
    En hoe doe ik dat dan met mijn Mac, waar Microsoft geen ActiveSync voor geschreven heeft?
    Of onder Linux (wat ik niet heb)

    Er zijn juist voor de iPod en iPhone andere tools, zoals WinAmp plugins, omdat het de best verkopende muziekspelers zijn. (En nee, via de Explorer/Finder is hete beheren van een muziekbibliotheek op een MP3 speler niet leuk als die etterlijke gigabytes is. Kan bij 128MB, niet leuk bij 60 GB)
    Ook voor Linux zijn er tools voor de iPod/iPhone.

  26. > @4saus zegt 22 juli 2008 op 13:20
    > Maar nieuwe gebruikers daar kan ik mij goed bij voorstellen dat je door de bomen het bos
    > niet meer ziet.

    Ik wil helemaal geen nieuwe dingen leren voor iets wat ik 1x moet doen. Als ik dubbel CD’s in iTunes zet, dan maakt dat programma er een totale puinhoop van. Ik krijg het allemaal handmatig wel weer gecorrigeerd, maar daar ben ik 3 dagen mee bezig geweest. Ik wil gewoon rippen naar een map, klaar. Bij iTunes moet je via een onhandig venster allerlei instellingen per CD gaan wijzigen voordat het gegroepeerd in een map staat. En het is zo traag. Zo traag.

  27. @Pieter

    Ik wil niets sync’en met mijn PC of MAC. Ik wil gewoon als ik achter een systeem zit een MP3’s met de finder of explorer in mijn iphone slepen, net zoals bij mijn S60 phone. In het kader van ” .. dat het gewoon werkt ..” heel simpel lijkt me zo.

    Verder heb ik niet zo veel ervaring met WM dus daar kan ik je niets over uitleggen.

  28. @Rob
    Dat slepen is, zoals ik al schreef, aardig als je 128 MB of zo hebt, maar niet als je _veel_ files en ruimte hebt.
    Ik heb redelijk veel muziek en zie het niet zitten dat te moeten ‘beheren’ via de Finder.
    Daar heb ik een Library voor en bij mij heet die iTunes.
    Die kan tevens de iPhone backuppen, syncen, firmware/programma’s updaten e.d.
    Dat ‘gewoon werken’ is voor een heleboel mensen niet vanzelfsprekend als ze files moeten gaan beheren. Een heleboel mensen kunnen hun PC al niet beheren, dus waarom denk je dan dat die mensen dat wel met muziek files lukt?

  29. @tsjawiedan

    Ik wil helemaal geen nieuwe dingen leren voor iets wat ik 1x moet doen. Als ik dubbel CD’s in iTunes zet, dan maakt dat programma er een totale puinhoop van. Ik krijg het allemaal handmatig wel weer gecorrigeerd, maar daar ben ik 3 dagen mee bezig geweest. Ik wil gewoon rippen naar een map, klaar. Bij iTunes moet je via een onhandig venster allerlei instellingen per CD gaan wijzigen voordat het gegroepeerd in een map staat. En het is zo traag. Zo traag.

    als je met nieuwe dingen gaat werken waar je nooit eerder mee gewerkt hebt kom je er niet omheen dat je nieuwe dingen zult moeten leren. Dat ligt eerder aan luiheid dan onhandigheid van het product.

    Verder klopt het dat itunes traag is op windows computers die geen goeie geluidskaart hebben. Upgrade die maar is en je zult verschil horen in audio en snellere prestaties merken van de itunes software. Ook hier weer kan apple er niet veel aan doen omdat het bij apple weet welk audio kaarten er gebruikt worden en bij windows blijft dat gokken. Er zijn er duizenden die ze dan moeten ondersteunen.

    Verder als weet dat CD er al op staan dan importeer je ze geen tweede keer.
    doe je dat wel kan je de dubbele nummers met de menuoptie [weergave -> toon dubbele] zo weer verwijderen. alle dubbele staan dan netjes onder elkaar in een rijtje.

    Instellingen zoals iD3 tags aanpassen met itunes kan ook allemaal per CD.
    het ligt er maar net aan hoe groot je selectie is. selecteer de nummers die je wil bewerken druk op [ctrl] [i] of rechter muis knop [Toon info] en zie daar een heel menu waarin je alle instellingen kunt doen. Heb je er geen zin in dan kan je natuurlijk ook alle iD3 tags gratis van het internet af laten halen door itunes zelf via de menu balk [geavanceerd -> haal CD track namen op]

    Om nu een hele gids op te sommen heeft geen zin kijk anders even op http://www.macmiep.nl voor ipod en itunes. daar worden dit soort dingen overzichtelijk uitgelegd met plaatjes. een keer door lezen en je weet hoe alles is ontworpen te werken. De manieren om er te komen zijn anders dan winamp en andere jukbox programma’s maar het is zeker zo handig zo niet handiger.

    kortom je ontkomt er niet aan om je er even in te verdiepen voor je itunes als vervelende trage software mag benoemen.

    @Rob

    Ik wil niets sync’en met mijn PC of MAC. Ik wil gewoon als ik achter een systeem zit een MP3’s met de finder of explorer in mijn iphone slepen, net zoals bij mijn S60 phone. In het kader van ” .. dat het gewoon werkt ..” heel simpel lijkt me zo.

    Dan adviseer ik je een heel andere telefoon. Eentje waarbij dat wel zo kan.
    Die zijn er niet veel met de handigheden van de iphone geintergreerd. Wie weet die nieuwe thunder van RIM. maar daar moet je nog even op wachten.

    Geloof me zelf je muziek beheren bij capaciteiten boven de 1GB is een hell.
    je weet niet wat er op je mp3 speler staat. als je nieuwe muziek hebt moet je het er zelf naar toe slepen waar itunes dat automatisch voor je doet als je muziek aan itunes toevoegt.

    Daarnaast moet jij op die manier meer handelingen doen en ben je waarschijnlijk langer bezig voor alles wat je wil op je iphone staat. als het al zo zou kunnen dat je vanuit de finder / verkenner bestanden mag slepen. Geluk bij een ongeluk is dat drag en drop wel werkt in itunes
    zolang je maar naar het itunes icoon dragt en dropt dat in de lijst met apparaten staat binnen itunes zelf. Je ipod en iphone moet je dan wel op hand matig bijwerken zetten. dat is een modus die apple speciaal heeft ingebouwd voor de mensen die zelf willen slepen en loslaten op hun MP3 spelert.

    voor het gemak hoef je niet meer in je finder / verkenner naar je muziek te zoeken want daar had je itunes al voor. Vind je het nog steeds onhandig dan zijn er genoeg ipod en itunes alternatieven.
    kijk maar is naar merken als Sony en creative. daar kan je naar hartenlust je gang gaan zoals je gewend ben. dan ga je nog vooruit in audio kwaliteit ook(met de mee geleverde oordopjes tenminste)

  30. Ik ben een zeer groot muziekliefhebber, er staan iets van 17.000 nummers op mijn harde schijf, in eerste instantie allemaal netjes in Windows-mapjes. Toen ik voor de eerste keer met iTunes werkte baalde ik er van dat mijn mappenstructuur niet intact werd gelaten, maar na verloop van tijd zag ik dat die mappenstructuur onzin is: Als je iTunes het werk laat doen kun je werkelijk op alle manieren goochelen met je muziek en kun je alles wat je met mappen kunt, maar dan nog meer! Je moet het alleen wel even uit handen durven geven. Het is nog sterker, door mijn ervaring met de iPod, later iTunes, ben ik later helemaal op Mac overgestapt. En ik wil nooit meer terug! Het enige is dat ik geen mapjes kan maken om bijv. op een andere MP3-speler te zetten, of door te mailen. Als iemand door nog eens een trucje voor weet?

  31. iphone 3G is internet nog niet de “perfecte” telefoon, maar absoluut de beste ooit gemaakt! Windows Mobile OS is een nachtmerrie.. crash. crash. crash.. traag.. error.. etc.

  32. @4saus:
    Ik vraag me altijd af wat het is met Apple-fanboys zoals jij… Zie je dan echt niet dat de iPhone als telefoon zwaar ondergeschikt is aan ALLE telefoons die op de markt zijn? Snap je niet dat het vreemd is dat je hem eerst moet hacken voor je normale functionaliteit krijgt? Vind je het niet vreem dat je hem officieel alleen via een 2-jarig baggerabonnement kan krijgen? Is het niet naar dat je geregeld moet restoren? En natuurlijk dat het potdicht zit voor (appstore) developers?
    en daarbij opgeteld geen copy/paste, geen flash… Wow wat een fantastische telefoon (NOT!)

    Ik vind het ook een fantastisch apparaat, de coolste gadget ever! Maar vooral om de multitouch en accelerometer. Als telefoon is het absoluut bagger!

    Ik heb deze en andere frustraties trouwens al eerder aangekaart op http://ifoneguide.nl waar zeer zeker nog een vervolg op komt, misschien leuk/interessant om te lezen?

    Ps: frappant feit: mijn hele wifi verbinding weg toen ik wou postten… Hoe komt dat toch? :p

  33. @sjowol “normale functionaliteit” is nog altijd bellen & smsen, en daarmee doet het niet onder aan andere telefoons. De heerlijke interface daarentegen maakt het superieur. En op welke telefoon internet jij lekkerder dan op een iPhone??

  34. ie je dan echt niet dat de iPhone als telefoon zwaar ondergeschikt is aan ALLE telefoons die op de markt zijn?

    Echt? Ik kom net van die dure HTC Tytn II af, en dat vond ik pas bagger. Juist omdat hij als telefoon echt uiterst gebruikersonvriendelijk was wilde ik iets anders. Als er iets simpel is met die iPhone, dan is het wel bellen! Nogmaals: Ze hebben gesnapt wat je met zo’n telefoon wil. Dat hij dichtgespijkerd zit is voor mij als gebruiker geen probleem, zolang het aanbod aan fatsoenlijke programma’s maar goed blijft.

  35. @Gulzt: dat doet hij dus zeerzeker wel, de ontvangst is, in vergelijking tot andere telefoons, ver onder peil. en dan heb ik het nog nieteens over de handsfree functie (echoooooo)
    maar zoals ik al zei de interface (en dan met name de multitouch en accelerometer) dmaken het voor mij wel weer goed en de 3rd party software is super (installer 4 waar blijf je?)
    ik vind het gewoon vreemd dat jullie (apple-fanboys) altijd maar apple moeten verheerlijen en niet kunnen/willen zien dat er nog een hele hoop mis is met de iPhone

  36. @rob

    @4saus
    En waar kan ik deze informatie dan vinden … of heb je dat van horen zeggen … ?

    @4saus:

    Ik weet dat uit eigen ervaring omdat ik mijn 3G iphone eerder had dan ik op mijn oude iphone 1.1.4 heb kunen updaten naar 2.0 met de pwn tools. Ik heb dus zeker een week kunnen vergelijken en dan valt het snelheid verschil gelijk op.

    Blijkbaar geloof je me niet dat ik 2 iphones heb. zie hier
    foto 01
    foto 02

    @ sjowol

    Ik vraag me altijd af wat het is met Apple-fanboys zoals jij… Zie je dan echt niet dat de iPhone als telefoon zwaar ondergeschikt is aan ALLE telefoons die op de markt zijn? Snap je niet dat het vreemd is dat je hem eerst moet hacken voor je normale functionaliteit krijgt?

    Met(of moet ik zeggen juist door) al die beperkingen een uitermate fijn te bedienen telefoon.
    Maar blijkbaar mag je het daar niet mee eens zijn want dan ben je een fanboy. Wat is er mis met fan zijn van een merk? is dat een misdaad?

    Vind je het niet vreem dat je hem officieel alleen via een 2-jarig baggerabonnement kan krijgen?

    Nee dat vind ik niet erg. Het gaat mij niet om elk jaar de laatste nieuwe gadget. De gemiddelde apple gebruiker doet ook langer met zijn computers. niet omdat ze duur zijn en het geld op is. maar gewoon omdat ze het na die tijd gewoon nog prima doen. Als je apple wat langer kent weet je ook dat je OSX op nog hele oude macs kan installeren. Dat zelfde heeft apple bewezen met de verschillende firmwares voor de iphone. elke firmware heeft functionaliteit toegevoegd.

    Wat de iphone nu nog niet is kan ie daardoor altijd worden. ook over twee jaar wanneer de abbonnementen zijn afgelopen. Ik ben dus niet bang dat ik over een jaar een iphone kan kopen en mijn oude hopeloos verouderd is. De 1e iphone draait exact de zelfde software als de 2e
    de verschillen zittn hem in de hardware. Laat nou net SOFTWARE zijn wat de hardware doet tikken.

    Is het niet naar dat je geregeld moet restoren?

    Jou persoonlijke ervaringen over een blijkbaar slecht functionerende iphone wil niet zeggen dat dat voor iedereen zo is. De mensen die er tevreden over zijn hoor je namleijk niet. Of ze worden gelijk voor fanboy uitgemaakt. Maar dat zal wel bij de klaar cultuur van Nederland horen.

    En natuurlijk dat het potdicht zit voor (appstore) developers?

    Dat doet apple alleen om virussen en vastlopers tegen te gaan. Zonder die restricties zou het alleen maar erger worden en zelf op windows mobile gaan lijken dat je zeker wel een paar keer per week moet resetten vanwege een stukje software dat het besturingssysteem onstabieler maakt.

    en daarbij opgeteld geen copy/paste, geen flash… Wow wat een fantastische telefoon (NOT!)

    Wie heeft er copy en pase nodig zonder fatsoenlijke tekstverwerk functie op de iphone.
    Laat daar nu net de app store om de hoek komen met een app waar je kan tekst verwerken MET COPY PASTE..

    Ik vind het ook een fantastisch apparaat, de coolste gadget ever! Maar vooral om de multitouch en accelerometer. Als telefoon is het absoluut bagger!

    Waarom houd het jou zo bezig dat je er zo over klaagt. Blijkbaar ben zon mee loper die pas achteraf kijkt wat hij gekocht heeft. en als het niet bevalt zoals hij gewend is is het meteen ***. in dit geval omdat het geen windows mobile is wat er op draait. Stiekem toch balen dat er geen telefoons zijn als de iphone MET windows mobile en de voordelen die daar bij komen kijken.

    Ik heb deze en andere frustraties trouwens al eerder aangekaart op http://ifoneguide.nl waar zeer zeker nog een vervolg op komt, misschien leuk/interessant om te lezen?

    Ik heb je frustraties gelezen… Waarom heb je eigenlijk een iphone????????

    Ps: frappant feit: mijn hele wifi verbinding weg toen ik wou postten… Hoe komt dat toch? :p

    Dat jou wifi het niet doet ligt ook echt aan apple…. stom van ze zeg….

  37. @ 4saus

    Je laatste bericht was dan toch de meest dominerende ooit hahahahha…
    Hieruit blijkt ook wel dat de helft van de mensen van alles te klagen hebben en zeggen dat WM beter is, tja wat doe je dan met een Iphone.

    Dit alles is al 1000x gezegd, en ja de Iphone is niet perfect maar juist omdat hij zo vernieuwend en orgineel (bijna perfect) is, krijgt hij het zwaar te verduren wanneer er bepaalde functies niet (helemaal) werken. Niet ieder bedrijf is perfect maar niemand kan ontkennen dat wat Apple met de Iphone tot nu toe gedaan heeft toch iets is om je petje voor af te nemen. En ja er kunnen nog heel wat dingen verbeterd worden en geloof me, daar zijn ze op het moment van schrijven vast allang mee bezig;)…

    Al het geklaag over funties die niet goed werken zal pas ophouden wanneer hij perfect is, kan je lang wachten.. Iedereen weet nu wel zo’n beetje wat hem te wachten staat wanneer je aan een Iphone begint..vooral nu nadat hij het uit is en veel mensen hun ervaringen bespreken moet je toch wel op de hoogte zijn van de ups&down’s van dit speeltje.

    Krijg toch een beetje het idee dat veel mensen te snel in de hype zijn mee gegaan om over te gaan op een Iphone en er later achter komen dat hij voor hun niet helemaal werkt zoals gehoopt.

  38. @Joey

    😛 inhoudelijke discussies als deze vind ik leuk. Ik heb heb ook wel is fout. en dat zal ik dan ook toegeven. Met deze vorige post liet ik me een beetje mee slepen haha 😀

    anyway het perfecte product op de markt zetten is voor niemand slim.
    Als het al zou kunnen. Omdat er daarna geen ruimte meer is voor innovatie.
    Ik ben juist blij dat er bedrijven zijn die innoveren en bedrijven zijn die kopiëren of hun eigen kant op gaan met bestaande technologie. Dat houd het fris. Anders zou je een saaie een heids worst krijgen van technologische hoogstandjes. Nu is dat lanschap nog enigzins gekleurd.

    Ik ben gister naar de sneak previeuw van Wall-E geweest Voor de Mac vs PC samenzweerders… ga die film kijken. allereerst geniet van al het pracht. Kicke verhaal ook. (ik verklap niks maar wat mijn opviel was hoe subtiel Pixar de langste Apple reclame ooit heeft gemaakt en windows (het systeem) in de hoek zet.)

  39. Mis ik iets ??
    325 x 500 = 162500 in het afgelopen jaar.
    Had Apple in de 72 uur na lancering van de G3 niet 1 000 000 toestellen verkocht ?

  40. @4saus
    idd erg leuke film, ik heb gelijk wat buyNlarge merchandise aangeschaft :p (helaas is de buyNlarge sote nu offline en gewoon een redirect naar de wall-e site)
    maar weer on topic:
    de obvious mac referenties zijn me idd opgevallen maar dat doet pixar wel vaker en is niet erg vreemd aangezien stief tot voor kort CEO van zowel apple als pixar was. Ik heb helaas gemist hoe windows “in de hoek gezet” wordt.
    maar leuk feitje:
    heel pixar draait op linux (op een paar verdwaalde macs en windows machines na natuurlijk)

  41. Het verband is niet zo heel groot hoor maar als je hard zoek kom je uit op iets als dit.

    Wall-E als Mac samen met EVA als linux ubuntu tegen het systeem windows dat overal een vinger in de pap heeft

    Wall-E heeft zelfs de Mac boot up sound na het opladen;) Natuurlijk zijn het technologische in jokes. Ik was een van de weinige in de zaal die op zulke momenten hartelijk kon lachen;)

    Je haalde zo de Mac gebruikers er uit. De rest had geen idee waar de grap was.

    Ach ja ontopic ….

    Ik ben een beetje uit geluld.
    Ik denk dat Apple zich eerst maar moet bewijzen tegen de groete jonges als RIM en Microsoft. Apple heeft goeie kaarten om dit poker spelletje te winnen. Maar de rest zit niet stil.

  42. ach joh, off-topic is wel zo leuk…

    Dan heb je er nog een paar gemist:
    – het “laadwieltje” in EVE 😛 (dus nee je linux theorie klopt niet, EVE is namelijk ook een mac, ontworpen mbv Jonathan Ive, apple senior designer die voor een dagje aan pixar was “uitgeleend”)
    – hij gebruikt een video iPod om die film te kijken
    – apple (1-knops) muizen kropen rond in de stortkoker
    – apple toetsenbord in zijn “trailer”
    – de stem van de boordcomputer is MacinTalk’s ralph

  43. Ja de lichtjes in de hals van EVE. Heel subtiel zo had ik ze nog niet bekeken.
    Ze is idd duidelijk een Mac dan. Dan is het alleen maar meer Mac vs PC

    Ik dacht dat de stem van de boordcomputer die van HALL was uit 2001 space oddecy
    Dat was ook dat rode oog

    volgens mij is HALL niet je beste maatje in a space oddecy en ook niet in wall E
    Hall is trying to take over in a space oddecy en ook in wall E

    De Apple muizen en en keyboards waren mij ook al opgevallen ja :D.
    Die film is eigenlijk 1 grote apple reclame.

    Het OSX sterren stelsel dat op de leopard doos staat is ook vaak in beeld.
    En de buy NLarge is een sneer naar alle koop grage mensen die kopen wat de buurman koopt of wat je opgedragen word te kopen. In wall E zijn er twee mensen die los komen van de indoctrinatie van Buy N large en dat zijn de mensen die liefde vinden Wall E en Eve buiten zien dansen enz…

    Er zijn zoveel Mac VS PC en het systeem verwijzingen in die film niet normaal gewoon. 😛
    Ik ga de 30e weer om te kijken of ik er meer kan vinden. Ik vond het de leukste Pixar film tot nu toe. Als was de short Presto die er voor kwam ook erg geestig.

  44. Blij dat dit forum vriendelijk eindigd.
    Mac vs Win vetes slaan echt nergens op. Mac is soepel in gebruik, maar voor power users bied het veel te weinig. Windows is het logge systeem, dat door zijn marktaandeel te weinig innovatiefs laat zien, maar veel meer open sourced is. Beide soorten phones zijn prima. Vergelijk het eens met ons aller geliefde 3310, die was toentertijd ook super (en nog steeds onverwoestbaar, én… hij kan bellen). En over 10 jaar verbazen we ons weer over wat we momenteel van de huidige gadgets vinden, (ik zeg bio-technologische implantaties).

    ps.
    ben pas 21, dus geen ouwe lul die het allemaal al heeft gezien.

  45. Juist door de verschillen zijn de bijde platforms en hun hardware zo geliefd. De een is gek op Mac de ander op windows of linux. Smaken verschillen Daar kan geen Vete een eind aan brengen.

    Vergelijkingen maken heeft met Apples Oranges en Peren geen zin….

    ….Maar het is wel LEUK 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.