Apple belooft ongeëvenaard nieuw product

Apple CFO Peter Oppenheimer waarschuwde gisteren voor een daling van de marge, door een mysterieuze 'product transition'. En CEO Steve Jobs belooft dat er meerdere prachtige producten aankomen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Nieuwe productenGisteren presenteerde Apple haar kwartaalcijfers. Nu zijn de cijfers best interessant, maar wat er omheen wordt gezegd over nieuwe producten is eigenlijk nog veel boeiender. Tijdens een conferentiegesprek sprak CFO Peter Oppenheimer over een mysterieuze ‘product transition’ (productovergang). Oppenheimer voorspelt dat het invloed zal hebben op de marges vanaf het septemberkwartaal: de marge is nu ongeveer 35 procent en zal door het nieuwe product dalen naar ongeveer 31,5 procent in het huidige kwartaal.

Helaas ging Oppenheimer niet verder in op de plannen, maar wilde nog wel kwijt dat het gaat om een product met “technologieën en functies die anderen niet kunnen evenaren”. Daarnaast wordt de marge ook beïnvloed door de back-to-school-promotie, waarbij Mac-kopers een gratis iPod touch krijgen. Bij de iPhone hebben boekhoudtechnische zaken ook invloed op de marges, net als de gestegen prijzen voor componenten en productontwikkeling. Het is te hopen dat die productontwikkeling een bijzonder nieuw product oplevert.

Steve Jobs beloofde in ieder geval dat er meerdere prachtige producten aankomen: “We hebben een record gezet voor Mac-verkopen, we denken dat we een echte winnaar hebben met onze nieuwe iPhone 3G en we zijn druk bezig om nog meer prachtige nieuwe producten in de komende maanden te lanceren.”

Via: One More Thing en AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2008, 14:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.