Microsoft: ‘Vergeet de iPhone, wij zijn nummer 2’

Microsoft-productmanager Scott Rockfeld herinnert er in een interview aan dat Windows Mobile nog altijd groter is dan de iPhone: ze zijn de nummer twee in de markt voor smartphones, na de BlackBerry.

xperiaMicrosoft zal de afgelopen dagen tandknarsend naar de iPhone-gekte hebben gekeken. In een interview liet Scott Rockfeld, productmanager voor mobiele communicatie, vrijdag weten dat bedrijven massaal telefoons met Windows Mobile kopen: 325 bedrijven hebben in het afgelopen fiscale jaar elk meer dan 500 Windows Mobile-toestellen gekocht. “Van het leger tot het Amerikaanse rechtssysteem, mensen proberen niet alleen Windows Mobile uit, ze kopen het ook”, zei Rockfeld.

De opmerking lijkt een rechtstreekse reactie op Steve Jobs’ opmerking vorige maand dat 35 procent van de Fortune 500-bedrijven bezig zijn met het testen van de iPhone. Zeven van de tien grootste bedrijven ter wereld (gemeten volgens Fortune) hebben Windows Mobile-toestellen gekocht en er is zelfs eentje die meer dan 100.000 toestellen aanschafte.

In aantallen is Windows Mobile inderdaad groter dan de iPhone: Gartner berekende dat in het eerste kwartaal van 2008 tweemaal zoveel Windows Mobile-toestellen als iPhones werden verkocht (het aantal verkochte Blackberry’s is nog niets groter). Als Apple voldoende voorraad had gehad, waren die cijfers misschien anders geweest. Rockfeld gaat in het artikel op Macworld verder nog in op het feit dat Windows Mobile-toestellen beter te beheren en te beveiligen zouden zijn en dat Microsoft geen beperkingen stelt aan het ontwikkelen van applicaties, zoals Apple wel doet.

Via: MacWorld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2008, 9:13
Categorie Apple
Onderwerpen bedrijven, microsoft, windows, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.