Geohot’s yiPhone, Yorro en de DFU-code

Geohot heeft Yorro officieel begraven en laat verder weten dat YiPhone er nooit zal komen. Niet echt nieuws eigenlijk, maar hij heeft wel een andere interessant hulpmiddel geschreven.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

yiphoneGeohot heeft weer van zich laten horen. Dit keer bekent hij dat Yorro niet bestaat en dat yiPhone er nooit zal komen. Het hele verhaal over yiPhone had slechts tot doel om de release van Pwnage Tool 2.0 van het iPhone Dev Team te bespoedigen. Nu zal dit nieuws voor de meesten niet echt als een verrassing komen, maar het tweede gedeelte van zijn post is gelukkig een stuk interresanter.

Geohot heeft een kleine tool voor de iPhone 1.0 en 3G beschikbaar gesteld die het mogelijk maakt om in DFU-mode bepaalde code te kunnen opstarten. Het (binaire) bestand dat je van zijn weblog kunt downloaden is een header die je voor eigen geschreven code kunt plaatsen. Deze methode wordt bijvoorbeeld ook door Pwnage Tool gebruikt om je iPhone te kunnen jailbreaken. Door de vrijgave van Geohot’s bestand zou een project als iphonelinux ook weer een stukje dichterbij kunnen komen, want nu is het mogelijk om (eigen) code op te starten zonder dat er eerst ‘Apple’-software wordt geladen waarop waarschijnlijk copyright berust.

Je kunt van Geohot vinden wat je wilt, maar het siert hem keer op keer dat hij altijd netjes inzicht geeft in de broncode van zijn tools. Deze keer is geen uitzondering. Iets waar de ego’s van Zibri en het iPhone Dev Team dan toch weer iets te groot voor zijn.

De originele post van Geohot: yiPhone and otherwise

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:42
Categorie Jailbreak
Onderwerpen geohot, george hotz, pwnage tool

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.