Reacties voor: Microsoft Teams krijgt betere performance op de Mac

Veel bedrijven zijn overvallen door de populariteit van videobellen. Aanbieders proberen haastig nieuwe functies uit te rollen, zo ook Microsoft. Het bedrijf heeft nu beloofd om de performance op de Mac te verbeteren.

Reacties: 12 reacties

  1. Zou eens tijd worden. Ik heb een flinke MB pro en Teams staat voor het werk de hele dag open. Dit is nodig, omdat ik anders geen meldingen van berichten krijg. Als het open staat vreet het CPU en geheugen. Dit laat mijn MB vaak opstijgen. Grappig is als je zware design programma’s gebruikt en Teams uit hebt, dat je hier helemaal geen last van hebt. Teams is een grote grap.. 🤣

  2. Zo dat zou tijd worden. Ondanks uitgeschakelde GPU verwerking blijft het een applicatie die echt veel resources inneemt. Mijn iMac schiet regelmatig in de blow stand bij het gebruik van Teams. Bij Zoom etc nooit last van.

  3. Mooi pakket, ben Microsoft erg dankbaar voor Teams, in deze corona tijd echt heel veel mee gewerkt zowel in ons team op kantoor maar ook met externe. Ze hebben de roadmap echt aangepast omdat ze echt extreem veel gebruikers kregen en is ook erg snel een stuk volwassener geworden dan bijvoorbeeld de versie in 2019

  4. Wel grappig, Teams werkt bij mij beter en vlotter op de mac dan op windows dus snap niet goed wat er nog kan verbetert worden

  5. Ik hoop vooral dat Teams de macOS ingebouwde Notification Center gaat ondersteunen, i.p.v. hun eigen stijl notificaties. Ik gebruik een windowmanager en de notificatie wordt gezien als een venster.

    Daarnaast draait Teams vaak ook meerdere (onzichtbare) vensters en dat is vooral merkbaar (vervelend) als je meerdere spaces gebruikt. Als je dan CMD+TAB of Spotlight → Teams doet, dan ga ik in de meeste gevallen niet naar Teams doe, maar hooguit een andere desktop space waar Teams niet actief is..

    Op sommige dingen is Teams best prettig, maar op een hoop vlakken ook een draak van een applicatie..

  6. @Ro: Wat herkenbaar. Teams bied veel functionaliteit maar het is niet gebouwd voor de mac. Dat merk je aan alle microsoft programma’s. Ze verbruiken veel teveel cpu en ook de userinterface is verre van gebruiksvriendelijk.

    Het is jammer dat ze zo focussen op nieuwe functionaliteit ipv bestaande functies verbeteren zodat alle fouten er uit zijn. Precies het verschil tussen  en Microsoft.

    En kiezen uit 800 emoticons?? Hoe nutteloos😕

  7. Origineel geplaatst door Sander
    Ik hoop vooral dat Teams de macOS ingebouwde Notification Center gaat ondersteunen, i.p.v. hun eigen stijl notificaties. Ik gebruik een windowmanager en de notificatie wordt gezien als een venster.

    Nog een paar weken geduld… zit al in de preview…

  8. De iOS versie van Teams werkt in een aantal opzichten veel beter dan de MacOS versie: notificaties, accu/cpu gebruik, naadloos tussen meerdere Microsoft accounts schakelen.
    Mijn iPhone is daarom mijn default Teams apparaat.
    Ook omdat het je veel mobieler maakt.
    Wat veel mensen niet weten is dat je met je MacBook aan dezelfde sessie deel kan nemen.
    Dat is dus precies wat ik doe als ik iets niet kan lezen op een gedeeld scherm.
    Wel even opletten dat je je microfoon niet aan zet op twee apparaten tegelijk.

  9. @Peter_K: nou, het zit inderdaad eindelijk wel in de preview, maar je moet er nog wel wat moeite voor doen….

    Hier het issue op UserVoice. En de roadmap.

    Laat je niet misleiden door “maart 2021”. De release date wordt structureel aan het begin van de volgende maand weer opgeschoven…

  10. @Victor: Het is ook niet gemaakt voor Windows. Je merkt dit zeker als je een laptop nog heb met 8gb ram.
    Maar dit komt ook omdat applicatie gewoon veel doet, constante achtergrond gesynchroniseren van je teams kanalen met alle inhoud/ chats/ One Notes en weet ik het allemaal.

    Het kan gewoon te veel in 1 applicatie eigenlijk, wat ook mooi kan zijn, maar ook zwaar voor vele laptops.

  11. Origineel geplaatst door Sander
    Ik hoop vooral dat Teams de macOS ingebouwde Notification Center gaat ondersteunen, i.p.v. hun eigen stijl notificaties. Ik gebruik een windowmanager en de notificatie wordt gezien als een venster.

    Origineel geplaatst door Peter_K

    Nog een paar weken geduld… zit al in de preview…

    Origineel geplaatst door Frank
    @Peter_K: nou, het zit inderdaad eindelijk wel in de preview, maar je moet er nog wel wat moeite voor doen….

    Ik zie in de release notes denkel de Windows notificatie aanpassing staan.

    Windows Native Notification are now Supported on Teams: Users can now select their preferred means of notification delivery, either through Teams built-in banners or the Windows native banners.

    Ik kan niks vinden over macOS en ik lijk mijn Teams ook niet om te kunnen zetten naar de public preview, helaas.

  12. Origineel geplaatst door Sander

    Ik kan niks vinden over macOS en ik lijk mijn Teams ook niet om te kunnen zetten naar de public preview, helaas.

    Het ligt er een beetje aan hoe je inlogt bij MS Teams, als je dat bijv. via Azure AD doet dan moet de Teams-beheerder van je werkgever een policy maken waarmee je de preview kan activeren.

    Op UserVoice staat door een aantal mensen uitgelegd wat je moet doen om het nu te activeren: Teams doet een API call naar de server, het antwoord van de call moet je rewriten met bijv. Charles Proxy.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.