Reacties voor: Microsoft Tag een jaar later: 2D-barcodes scannen met de iPhone

Microsoft Tag werd een jaar geleden geïntroduceerd als project uit de Microsoft Research Labs. Met de iPhone-applicatie kun je tags uit tijdschriften, kranten en van visitekaartjes scannen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Nog nooit zo’n code in het echt (op een stuk papier bijv.) gezien…

  2. Ik heb ook nog nooit zo’n code gezien 🙁 wel QR codes en die heb ik ook al actief gebruikt in projecten voor klanten i.c.m. een mobiel en een app.

  3. Bij 9292 zijn we momenteel QR codes aan het implementeren. Test dit maar eens http://www.9292ov.nl/9292ov1780.asp

  4. Er is zeker veel mogelijk met die codes. Welke code systeem zal blijven is nu nog even de vraag. Wat ik dan wel weer zo typisch Microsoft vind: hebben ze een veelbelovend project, zetten er vier mensen op. Dat schiet natuurlijk niet op.

  5. De Volkskrant gebruikt de codes voor weer en verkeersinformatie. Ik heb dat nooit gesnapt, omdat de tag je naar de mobiele website van de VK leidt en het naast de weersverwachting in de krant staat. Enige verschil is misschien dat je een actuele situatie krijgt. Maar ja, akls ik dat wil weten, heb ik de krant meestal niet bij me om de tag te scannen.

    Ik heb ook nog niet door wat het voordeel is van deze tag ten opzichte van andere systemen. MS gebruikt kleurcodering, wat wellicht meer combinaties oplevert, maar zolang het alleen maar naar websites leidt, kun je volgens mij ook goed volstaan met zwart-wit tags. Die zijn ten minste in veel meer situaties te gebruiken.

  6. Er zijn ondertussen al zoveel van die diensten, ze werken ook niet allemaal helaas. Wat is nu het voordeel van deze?

  7. Leuk alternatief voor de QR codes! Alleen heeft zoiets er denk ik wel baat bij om een open standaard te hebben zodat je niet voor elke variant een andere applicatie nodig hebt 😉

  8. @Steven: De MS codes kunnen nog meer:

    1. Je kan ze in zowel kleur als zwart wit krijgen
    2. Het kan tekst, adres gegevens of website bevatten. Zeker adres gegevens achterop een visitekaartje is enorm handig. Je hoeft dan niks meer over te typen, maar je scant hem in en hij staat in je adresboek.
    3. Je kan de code ook in een plaatje plaatsen. Het heeft maar een paar punten nodig om goed te werken.

    Enige nadeel dat ik kan verzinnen, is dat hij al de gegevens van internet haalt. Als de server niet werkt of ze trekken de stekker uit het systeem, dan is het niet meer bruikbaar.

  9. Ken het ook alleen uit de Volkskrant voor weer en verkeer. Één keer uitgeprobeerd, maar ben nog nooit een nuttige toepassing tegengekomen.

  10. @Fnurk: als vCard achterop je visitekaartje is het wel handig.

  11. Lijkt me wel iets handigs, vooral als magazines bijvoorbeeld een of andere video aan een artikel willen toevoegen of misschien als wedstrijd, hoef je niets meer in te vullen en op te sturen.

    Het zou ook enorm handig zijn voor als je bijvoorbeeld toegangstickets aankoopt, laat ons zeggen bij Metropolis, en dat je de afbeelding alleen maar op je GSM dient te zetten. Aan de hand van een camera, zoals die kerel laat zien, kan hij de kleuren onderscheiden en direct linken aan een verkocht toegangsticket. Op die manier belast je het milieu niet met inkt en papier te verspillen en je maakt gebruik van iets wat je toch altijd op zak hebt.
    Ik doe iets soortgelijks als ik online toegangtickets voor Metropolis boek, in plaats van te printen gebruik ik een applicatie die er een PDF van maakt en die stuur ik door naar mijn iPhone, dan hoef ik de toegangscode maar te laten zien, barcode inscannen vanaf een scherm gaat niet, maar dit type van Microsoft werkt wel om vanaf een scherm te scannen.

  12. Wow! Het geeft inderdaad enorm veel mogelijkheden als je het filmpje bekijkt. Ik denk dat dit straks een enorme vlucht gaat nemen als enkele contentproviders (zoals fabrikanten, ticketverkopers, publicisten) dit gaan gebruiken om een dynamische band op te bouwen (en te onderhouden) met de eindgebruiker.

    Ben benieuwd hoe de codes te genereren en te publiceren zijn: zit de link (de verwijzing voor het toestel dat scant) al ingebakken in de code, of moet deze eerst aangemeld worden in een centrale database?

  13. Wat is nu het voordeel van MS Tag?
    Ik zie alleen maar het nadeel dat je een kleuren (of grayscale) sensor nodig hebt, dat het een nieuw smaakje is en je alleen maar een nummertje (ID) hebt wat linkt naar een Microsoft site?

  14. Ik gebruik hem op mijn visitekaartje en als sticker op naambatch bij een bijeenkomst als vCard. Ga hem ook als sticker op mijn nieuwe auto gebruiken als link naar website.

    Geweldig systeem.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.