Ontwikkelaars Trein en iNap werken samen aan nieuwe OV-applicatie

Jelle Prins en Dennis Stevense, ontwikkelaars van de applicaties iNap en Trein, zijn het bedrijf MoopMobility gestart om samen een nieuwe OV-applicatie te bouwen. Emerce had een interview met het duo.

trein inapEmerce heeft een artikel over Dennis Stevense en Jelle Prins, die een nieuw bedrijf zijn begonnen: MoopMobility. Beide ontwikkelaars zijn van plan om daarmee een opvolger van de applicatie Trein te ontwikkelen voor meer mobiele platformen. Daarbij zullen ook andere vormen van vervoer worden meegenomen. Op zich niet zo vreemd, want de applicaties zelf werkten al meer dan een jaar met elkaar samen. In het artikel kom je ook meer te weten over hoe beide ontwikkelaars denken over de applicaties die momenteel in de App Store verkrijgbaar zijn en hoe daarmee geld te verdienen is: “De zoveelste app a la iFart lanceren is als het kopen van een lot in een loterij. Dat wordt niks meer. Maar als je apps met veel zorg maakt, kunnen ze nog wel de aandacht trekken.”

Jelle Prins ziet daarbij vooral kansen in het licenseren van apps aan vervoerbedrijven en gemeentes. Als app-ontwikkelaar kun je je volgens hem beter richten op dienstverlening aan grote organisaties, dan hopen op veel downloads van een app die je op eigen houtje hebt gemaakt. Marketingapplicaties die alleen bedoeld zijn om reclame voor een bedrijf te maken, zou de ontwikkelaar niet meer zo snel doen. Een ander interessant punt uit het interview is de populariteit van Android in Nederland: dat valt nog erg tegen en de gebruikers downloaden ook relatief weinig applicaties. iNap is bijvoorbeeld gratis op Android, maar de betaalde versie voor de iPhone (€0,79) wordt een factor zeventig vaker gedownload. En de iPad? Die biedt “weinig nieuws”, maar dat hoeft ook niet.

Het hele interview is te lezen op Emerce.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2010, 9:59
Categorie Apps
Onderwerpen applicaties, ontwikkelaars, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.