apple-watch-keynote

Microsoft brengt PowerPoint Remote-app voor Apple Watch uit

Microsoft heeft een nieuwe PowerPoint Remote-app voor de Apple Watch uitgebracht, die je installeert via de PowerPoint-app voor iOS.

apple-watch-keynotePresentaties geven vanaf je pols. Dat is straks mogelijk als je de Apple Watch in handen hebt. Je kunt dan meteen de vernieuwde PowerPoint-app voor iPhone en iPad installeren. Die biedt namelijk de mogelijkheid om PowerPoint-presentaties te bedienen vanuit een Apple Watch-app. Het is de tweede app die Microsoft al geschikt heeft gemaakt voor de Apple Watch. Een paar dagen geleden kwam een update van OneDrive uit, waarmee je foto’s die op OneDrive staan kunt bekijken op het Apple Watch-scherm.

Eind 2014 bracht Microsoft Office-apps voor iOS uit, die op alle apparaten hetzelfde werkten en door iedereen te gebruiken waren. Het maakte een einde aan de chaos die Microsoft zelf had gecreëerd, door losse Word-, Excel- en PowerPoint-apps voor de iPad uit te brengen en daarnaast nog een Office Mobile-app voor iPhone te maken, die heel andere bewerkingsopties had, afhankelijk van de vraag of je wel of niet een betaald Office365-abonnement had. Dat is voorbij sinds de apps op één lijn zijn gebracht. Er zijn apps voor Word, Excel en PowerPoint die op de iPhone en iPad precies hetzelfde werken.

Al deze apps hebben nu een update gekregen, waarbij die voor PowerPoint het meest onze interesse wekte. Die bevat namelijk PowerPoint Remote for Apple Watch, een functie waarbij je je presentatie vanuit een mooie en simpele smartwatch-app aanstuurt. Ook kun je nu makkelijker door een presentatie navigeren en in één oogopslag zien hoeveel tijd er is verstreken en hoeveel dia’s je nog te gaan hebt.

In de Word-app zijn alleen bugfixes en prestatieverbeteringen doorgevoerd, terwijl in de Excel-app ook nog een vernieuwing te vinden is. Zo kun je vanaf nu commentaar invoegen en bewerken bij spreadsheets op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2015, 10:38
Categorie Apps
Onderwerpen excel, microsoft, powerpoint

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.