tele2-gebouw

Tele2 voert 4G-dekking razendsnel op naar 70 procent van Nederlandse bevolking

Tele2 heeft alle 4G-masten die ze hebben, ingeschakeld. Daardoor biedt Tele2 nu dekking buiten de Randstad, zo stelt het persbericht.

tele2-gebouwTele2 heeft in één klap alle 4G-masten die ze hebben maandagnacht ingeschakeld. Daardoor is er nu dekking voor 70 procent van de Nederlandse bevolking. De 4G-dekking geldt alleen buitenshuis, dus je zult voor razendsnel downloaden wel even buiten de deur moeten gaan staan.


Tot nu toe wachtte Tele2 tot er meerdere masten in een bepaald gebied beschikbaar waren. De overweging daarbij was, dat er misschien geen goede dekking of goede snelheid was, als er slechts één of enkele 4G-masten waren ingeschakeld. Feedback van klanten wees echter uit, dat het prima was. Daarom heeft Tele2 besloten om in één keer alle reeds beschikbare antennes met 4G in te schakelen.

Door de maatregel breidt Tele2 in één keer ook de dekking tot ver buiten de Randstad uit. Tot en met maandag was 4G van Tele2 alleen beschikbaar in een gedeelte van de Randstad. Inmiddels is de dekking ook in grote delen van Friesland, Zeeland, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg redelijk goed. Op onderstaand kaartje geeft de gele kleur aan dat er ook binnenshuis goede dekking is. In de paarse gebieden is er alleen goede dekking buitenshuis.

Tele2-dekking

Helaas kan nog niet elke klant van Tele2 er gebruik van maken. Eind deze maand zijn 40.000 klanten overgezet naar het nieuwe, eigen netwerk. De rest van de klanten moet nog internetten via het 3G-netwerk van T-Mobile. Woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo belooft dat zijn bedrijf het tempo van overzettingen gaat opvoeren. Eind juni of begin juli zitten alle klanten met een 4G-telefoon op het nieuwe netwerk, belooft de provider. Vanaf dat moment worden ook nieuwe klanten toegelaten op het 4G-netwerk.

Tele2 was de afgelopen tijd vooral bezig met het testen van het 4G-netwerk in de Randstad. Buiten de Randstad werden wel antennes geplaatst, maar ze waren nog niet ingeschakeld. De dekking van 70 procent is indrukwekkend, maar ligt nog wel iets lager dan die van concurrenten KPN en Vodafone. Die zitten beide al boven de 90 procent. T-Mobile is nog bezig met de uitrol van het landelijke 4G-netwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2015, 11:52
Categorie Providers
Onderwerpen 4g, tele2
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.