Momentum screenshot app

Gewoontes bijhouden en volhouden met Momentum

In Momentum kun al je gewoontes, de goede en de slechte, invoeren en bijhouden. Door doelen te stellen zorgt de app ervoor dat je ze ook daadwerkelijk vol gaat houden.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Momentum screenshot appIedereen heeft ze en er vanaf komen is niet eenvoudig: gewoontes. Naast slechte gewoontes zijn er ook veel goede gewoontes. Elke dag sporten, lezen of je volle mailbox wegwerken zijn daar enkele voorbeelden van. Om deze gewoontes vol te houden is er een app ontwikkeld die je aanmoedigt om door te zetten. Met Momentum kun je gewoontes bijhouden, doelen stellen en zo je levensstijl een stukje beter maken.

Om je gewoontes bij te kunnen houden, moet je ze eerst in de app invoeren. Als je Momentum voor het eerst opent kun je kiezen uit een aantal voorgestelde gewoontes, zoals sporten of vroeg opstaan. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een eigen, persoonlijke gewoonte in te voeren. Dit kan zowel een goede, als een slechte gewoonte zijn. Vervolgens geef je aan welke dagen van de week je hieraan herinnerd wilt worden en hoeveel dagen per week je de taak uit moet voeren om je doel te bereiken.

Momentum screenshotZodra je klaar bent met het invoeren, moet je je natuurlijk wel aan de gekozen gewoontes gaan houden. Als je de dagelijkse activiteit hebt uitgevoerd, kun je dit eenvoudig in de kalender van de app aangeven. Tik op de juiste datum en het grijze vakje kleurt groen. Heb je meerdere gewoontes toegevoegd, veeg dan naar links of rechts om de andere kalenders te zien. Zelfs als je een dag niet aan je doel kunt werken, omdat je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak hebt, kun je dit in de app invullen.

Momentum heeft ook een widget die je snel een overzicht geeft hoe je ervoor staat met het behalen van je doelen. Zo hoef je de app niet telkens op te starten om je voortgang te bekijken. Verder is de app gratis te downloaden. Je kunt dan drie gewoontes invoeren om bij te houden. Wil je er graag meer dan drie bijhouden, dan kun je met een in-app aankoop van €2.99 een oneindig aantal gewoontes toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2015, 18:53
Categorie Apps
Onderwerp goede voornemens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.