Microsoft News Pro

Microsoft kondigt News Pro voor iOS aan

Microsoft heeft News Pro aangekondigd, een nieuwsapp gericht op allerlei onderwerpen die met je werk te maken hebben.

Het kan niet op: nadat Microsoft zowat op elk gebied al een iOS-app heeft uitgebracht (van games zoals Kinectimals tot mailapps zoals Outlook) is het nu alwéér tijd voor een nieuwe app. Het gaat om News Pro, een nieuwsapp met hyperrelevant zakelijk nieuws.

Microsoft News Pro

Microsoft News Pro: zakelijk nieuws

Op basis van je Facebook- of LinkedIn-account krijg je nieuwsartikelen en onderwerpen te zien die je mogelijk interessant vindt. Het lijkt op Apple’s News-app, maar het is gekoppeld aan Bing. Op basis hiervan wordt een feed gemaakt met interessante onderwerpen rondom je carrière.

De nieuwe app lijkt afkomstig uit het Microsoft Garage-lab, waar allerlei experimentele projecten lopen. Helaas is de app nog niet beschikbaar gesteld in Nederland en België, maar je kunt wel via een Amerikaans iTunes-account eraan komen.

News Pro, nieuwe app van Microsoft

Zoeken op vaardigheid of bedrijfstak
Afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent krijg je passende nieuwtjes te zien. Gaat het om IT, dan krijg je dus allerlei computernieuws te zien. Je kunt de artikelen ook op een Safari Reader-achtige manier lezen, waarbij alle opmaak en plaatjes zijn weggestript. Microsoft noemt het Speedy View. Je kunt met de Explore-functie ook zelf op zoek gaan naar relevante nieuwtjes, bijvoorbeeld op basis van vaardigheden (Skills) of op basis van bedrijfstak waarin je werkzaam bent (Industries).

De aankondiging van Microsoft News Pro valt samen met geruchten dat Apple van plan is om een betaalmuur in Apple News in te bouwen, om uitgevers zoals The New York Times tevreden te stellen.

Meer info is te vinden op de News Pro-website van Microsoft.

Naast deze nieuwe app is Microsoft ook nog bezig met een toetsenbord, dat met één hand te bedienen is op je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2016, 22:29
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, nieuws, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.