Microsoft legt uit hoe je iPhone-app naar Windows Mobile omzet

Microsoft legt op haar website uit hoe je een iPhone-applicatie omzet naar Windows Mobile. Er wordt hard gewerkt aan een eigen softwarewinkel, Windows Marketplace. Om ontwikkelaars over de streep te trekken organiseren ze ook een wedstrijd.

amplitudeEr staat veel te veranderen bij Windows Mobile. Of beter gezegd: het is weer eens tijd voor een nieuwe naam: Windows Mobile-telefoons gaan voortaan Windows Phones heten en er komt een tussentijdse update 6.5. Ondertussen wordt er gewerkt aan een eigen softwarewinkel met de naam Windows Marketplace. Om te zorgen dat ontwikkelaars de softwarewinkel gaan vullen heeft Microsoft nu een uitleg gemaakt hoe je een iPhone-applicatie kunt porten naar Windows Mobile 6.5.


Het gaat om een case study over de applicatie Amplitude, gemaakt door consultancybedrijf Crimson Consulting. Amplitude is een applicatie die omgevingsgeluiden oppikt en dat omzet naar een grafische afbeelding. Het kan ook geluiden weergeven die je met het menselijke oor niet kunt horen, zoals hartslagen.

Amplitude is een €0,79 kostende applicatie, die het beste resultaat geeft als je oordopjes zonder ingebouwde microfoon gebruikt. De applicatie is gekozen omdat het een rijke gebruikersinterface bevat en wat bijzondere uitdagingen die het porten van zo’n applicatie extra leerzaam maken, aldus een bericht op het teamblog van Windows Mobile. Ontwikkelaars uit 29 landen kunnen hun Windows Mobile-creaties al bij Microsoft inleveren. De Windows Marketplace zelf gaat dit najaar in de VS van start (tussen eind september en eind december). Om het afbrokkelende marktaandeel van Windows Mobile tegen te gaan is topman Robbie Bach van plan om meer talent aan te trekken en meer innovatie in het platform te steken. Maar plannen om eigen hardware uit te brengen, zijn er nog steeds niet.

De uitleg van Microsoft is te vinden op MSDN.
Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.