Microsoft erkent problemen met Office en El Capitan, maar heeft nog geen oplossing

Microsoft erkent dat er problemen zijn met Office 2016 en Office 2011 in combinatie met El Capitan. Ze weten nog niet wanneer er een oplossing komt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft heeft bevestigd, dat gebruikers van Office 2016 voor Mac tegen problemen aan kunnen lopen, als ze updaten naar OS X El Capitan. Eerder meldde de bekende Microsoft-blogger Paul Thurrott al dat er problemen kunnen optreden als je de update naar OS X El Capitan installeert. Sommige iCulture-lezers bleken er geen last van te hebben, anderen wel. Microsoft heeft nu aangegeven dat er inderdaad een probleem is, maar kan nog niet aangeven wanneer er een oplossing is.


microsoft-office-icoontjes

Update 8 oktober: Microsoft heeft de vastlopers in Outlook 2011 inmiddels gerepareerd via een update voor het programma.

Bekijk ook

Microsoft fixt OS X El Capitan-bug van Outlook 2011

Microsoft heeft Outlook 2011 voor OS X El Capitan gerepareerd. De oplossing voorkomt de vervelende bug waardoor gebruikers geen nieuwe mails binnen konden halen.

Office 2016 en El Capitan zijn nog geen vrienden

Office 2016 voor Mac blijkt regelmatig te crashen. Microsoft heeft aangegeven dat ze werken aan een oplossing, maar dat er nog geen zicht is op een datum waarop deze beschikbaar komt. Een woordvoerster liet weten:

We zijn ervan op de hoogte dat sommige gebruikers problemen ondervinden met Office 2016 voor Mac onder El Capitan. We onderzoeken dit actief, samen met Apple. Totdat er een fix is, adviseren we mensen om de nieuwste updates van Office 365 voor Mac te installeren via Microsoft AutoUpdate.

Bekijk ook

Gebruik je Office? Dan moet je El Capitan nog even niet installeren

Gebruik je Office 2011 of Office 2016, dan kun je El Capitan beter nog even niet installeren. De Office-apps blijken veelvuldig te crashen.

Office 2016 crash

Ook in supportforums geeft Microsoft een soortgelijk antwoord. Faisal Jeelani, senior program manager bij Microsoft, antwoordde:

We zijn op de hoogte van een probleem met Outlook 2011 onder El Capitan en Office 2016 onder El Capitan. We werken aan een fix voor 2011 en voor 2016, we werken nauw samen met Apple om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Helaas hebben we nog geen tijdlijn voor een fix.

De eerste meldingen van problemen met Office en El Capitan dateren al van 25 juli, twee weken nadat Apple de eerste publieke beta beschikbaar stelde. Wie meer wil weten over de ervaringen van andere gebruikers, kan door de uitgebreide forumthread bladeren, waarin Jeelani reageerde.

Het is nog niet bekend of het probleem bij Microsoft of bij Apple ligt. Gebruikers zijn boos: de betatesters hebben problemen al veel eerder gemeld en toch hebben beide bedrijven de release gewoon door laten gaan. Apple had beter kunnen wachten met El Capitan, totdat ze zeker wisten dat zo’n belangrijk softwarepakket probleemloos werkt. Anderen vinden, dat Apple geen inzicht heeft in de software van Microsoft en er dus geen rekening mee hoeft te houden. Ondertussen is Apple alweer begonnen met de eerste betaversies van OS X 10.11.1 waarin ongetwijfeld wat kinderziektes met El Capitan zijn opgelost.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 08 oktober: Update: Microsoft heeft Outlook 2011 inmiddels gefixt met een update voor het programma.

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.