Gebruik je Office? Dan moet je El Capitan nog even niet installeren

Gebruik je Office 2011 of Office 2016, dan kun je El Capitan beter nog even niet installeren. De Office-apps blijken veelvuldig te crashen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Office 2016 crash
Vanavond updaten naar El Capitan? Pas dan op als je afhankelijk bent van Word, Excel en PowerPoint. Het blijkt namelijk dat Office 2011 en Office 2016 nog niet klaar zijn voor El Capitan. Op het forum van Microsoft wordt volop geklaagd door mensen die al de Golden Master van El Capitan in gebruik hebben en proberen om Office-software werkend te krijgen. Ze klagen vooral over vastlopers. Ook de bekende Microsoft-blogger Paul Thurrott waarschuwt dat je beter niet naar El Capitan kunt updaten als je Office-gebruiker bent.

Update 8 oktober: Inmiddels heeft Microsoft Outlook 2011 van een update voorzien die de vastlopers moet verhelpen.

Office crasht voortdurend

Bij het recent nog bijgewerkte Office 2016 blijken de apps op willekeurige momenten te crashen. Een work-around om de software stabiel te laten werken is er niet. Gelukkig is Microsoft op de hoogte en werkt aan een oplossing, ook voor mensen die nog met Office 2011 opgescheept zitten:

We are still working on the fix for the 2011 crash on El Capitan. No timeline yet on that.

Thurrott gebruikt al enige tijd de testversies van El Capitan en heeft de publieke versie van Office 2016 voor Mac geïnstalleerd. Hij typeert zijn ervaring als ‘afschuwelijk’. Office 2016 is instabiel en vrijwel onbruikbaar. De apps crashen meermaals per dag, vooral nadat de Mac net uit slaapstand is gekomen.

Kortom, je zult moeten kiezen vanavond: Office of El Capitan? Beide lukt niet. We kunnen daarom weer een extra item toevoegen aan ons lijstje met redenen om El Capitan voorlopig nog even niet te installeren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 08 oktober: Update: Microsoft heeft Outlook 2011 inmiddels gerepareerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2015, 10:39
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen el capitan, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.