Soon app, lijstje van dingen die je nog wilt doen.

Soon: een lijstjesapp voor dingen die je nog wilt doen

Soon is een handige app om boeken, films, tv-series en andere dingen die je nog wilt doen, te noteren. Je kunt ook zien wat trending is en wat vrienden willen doen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Je kent het misschien wel: telkens wanneer een vriend een bepaald boek of een bepaalde tv-serie aanraadt, noteer je dat ergens. Hetzij op een geel plakbriefje, of in de Notitie- of Herinneringen-app op de iPhone. Misschien heb je een aparte app waarmee je bijhoudt welke films je nog moet kijken. De app Soon probeert die rol over te nemen, met aparte verlanglijstjes voor elk type herinnering.

Let op: deze app is alleen te gebruiken met Facebook-account!

Soon app, lijstje van dingen die je nog wilt doen.

Soon: dingen die je nog wilt doen

In het Engels heet zo’n lijstje ook wel een bucket list, een lijstje van dingen die je ooit nog eens wilt doen. Door ze in een aparte app te noteren en niet in de algemene Notitie-app, hou je beter zicht op de dingen die je gepland hebt, zonder dat je er meteen een deadline aan hoeft te hangen.

Notitie-apps worden als snel rommelig, zelfs als je een aparte notitie maakt met ‘Films die ik nog wil kijken’. In Soon maak je aparte categorieën, zoals Restaurants, Hotels, Café’s, Boeken, Films, TV-series, Musea of wat je maar wilt. Bij films haalt de app extra informatie op over de acteurs, bij hotels komt er een adres en telefoonnummer bij te staan en bij boeken zie je de uitgever, de auteur of andere relevante info. Vervolgens is het ‘gewoon’ een takenlijstje: zodra je een taak hebt uitgevoerd, vink je het af. Soon schuift het item daarna door naar jouw Past-lijstje, dus dingen die je in het verleden hebt gedaan.

In Soon kun je ook kijken wat vrienden zoal gepland hebben, zodat je kunt besluiten om samen naar de film te gaan, of het plot van een spannend boek eens te gaan bespreken onder het genot van een biertje of wijntje. Zwak punt is altijd wel, dat je genoeg vrienden moet hebben, die de app ook gebruiken. Soon toont daarom ook wat er in jouw stad of streek populair is. Bij mij in de buurt blijken The Martian, Narcos en Spectre populair. Via een uitklapmenu aan de bovenkant kun je onderscheid maken tussen boeken, films, restaurants en dergelijke.

Trending activiteiten… in Zweden?

De vraag is alleen: zijn het de voorkeuren van mensen in Amsterdam die ik te zien krijg? Die indruk krijg ik niet. Bij de restaurants staat de top 25 vol met restaurants die uitsluitend in Stockholm te vinden zijn – toevallig ook de stad waar de app Soon is ontstaan. Het lijkt er dan ook op dat Soon momenteel nog weinig Europese gebruikers heeft en daarom informatie van de ‘dichtstbijzijnde’ stad laat zien. Bij films en tv-series is dat niet zo erg, want overal ter wereld zullen mensen wel praten over Narcos, Mr. Robot en de nieuwe Star Wars-film, maar bij restaurants, hotels en bars is het wat omslachtig om steeds naar Stockholm te moeten afreizen.

Het grote voordeel van Soon zijn overigens wel de trending lijstjes. Je hebt soms dat je zin hebt om een film te kijken, maar geen idee hebt welke. Door te kijken wat er hot is (in Zweden?) kom je soms zomaar weer op ideeën. Hoe meer items je toevoegt in een bepaalde categorie, hoe groter het gekleurde bolletje op het openingsscherm wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2015, 19:26
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, takenlijst, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.