Reacties voor: Microsoft bezig met Street View-concurrent GeoSynth

Microsoft is met GeoSynth bezig een dienst te ontwikkelen, waarbij foto's van gebruikers worden samengevoegd. Zo kan een concurrent voor Google Street View ontstaan.

Reacties: 17 reacties

  1. Hebbe we niks aan, jammer microsoft leuk geprobeerd maar geen kans.

  2. Waarom is Microsoft altijd met iets bezig dat al bestaat. Wees eens origineel denk ik dan.

  3. Dit is gewoon het samenvoegen van meerdere diensten. PhotoSynth en Virtual Earth. De mogelijkheden hiervan is zijn veel uitgebreider dan van Google Streetview. Denk aan het naarbinnenlopen van een gebouw, verschil tussen dag en nacht, niet vastzitten aan een bepaalde route, etc. Ik wil het wel uitproberen.

  4. @Frank: Microsoft is al heel lang bezig met Photosynth en daar zijn nog niet echt concurenten voor. Photosynth wordt nu op een leuke manier toegepast. Daarnaast is het eigenlijk wat anders dan streetview omdat er gebruik wordt gemaakt van foto’s van derden om 3d beelden te maken van toeristische plekken. Dat idee is best wel vernieuwend. Streetview heeft als doel om een complete stad visueel te maken, maar doet dat d.m.v. een camera auto.

    En eigenlijk het belangrijkste: het is niet erg dat meer bedrijven een soort van zelfde idee uitwerken. Iedereen doet dat toch op een eigen manier waardoor je een leuke variaties krijgt op hetzelfde thema.

    Op je iPhone heb je ook tig Twitter, flashlight, agenda, GPS based wikipedia etc etc programma’s, maar elk op een net iets andere manier uitgewerkt.

  5. Even voor de duidelijkheid, dit bestaat ondertussen anderhalf jaar… Het bedrijf dat dit maakte is overgenomen door microsoft en het is sinds die tijd in microsoft labs te vinden. En overigens werkt het anders dan streetview. Dat is niks anders dan een hoop 360 graden fotos ipv. een compleet 3d model dat uit de foto’s gegenereert kan worden.
    ( http://livelabs.com/photosynth/ )

    edit: haha zie nu dat je me voor bent Myrdhin 😛 Misschien moet ik wat vaker refreshen..

  6. Origineel geplaatst door Frank
    Waarom is Microsoft altijd met iets bezig dat al bestaat. Wees eens origineel denk ik dan.

    Microsoft heeft dit al veel eerder aangekondigd.
    Google street vieuw is een verbeterde aanpak op het ide van mickysoft.

    dit is serieus een eigen mickysoft idee met dito uitvoering.

    het drijft op content van 3e en zal daarom dus nooit snel volledig een 3D omgeving kunnen creeren.

    het was een van de dingen die gelijktijdig getoond werden met de intrede van de surface tafel.
    Daar horen we ook niks meer van.

    Maar goed dat is het risico wanneer je eerst stoer gaat lopen doen met: “Dit zouden we kunnen gaan maken”
    Maak het nou maar gewoon, kondig het groots aan met een event voor de media exposure en zet het vlak daarna op de markt.

    die vorm van marketing snappen ze bij mickysoft blijkbaar nog niet.

  7. Ik ben geen fan van Microsoft maar photosynth is heel mooi! Maanden geleden al een keer de Notre Dame bekeken met photosynth. Zo veel detail.

    Dit keer even Shorndorf bekeken (Safari, Leopard, Silverlight 2.0): werkt redelijk – met windows werkt het toch beter. Wel weer mooie details.

  8. Deze photoSynth’s zijn al op de iPhone de bekijken met Seadragon (van MS zelf maar alleen losse foto’s) maar vooral mooi in 3D met iSynth (beide gratis)

    Het is een andere beleving dan StreetView, er worden verschillende foto’s getoond met visuele links naar elkaar. Zo kun je ook in 3D door een ruimte ‘bewegen’. De onderliggende techniek lijt wel heel erg op StreetView natuurlijk.

  9. PhotoSynth en Streetview zijn twee totaal verschillende technieken die niet met elkaar te vergelijken zijn. Het resultaat is ‘ongeveer’ hetzelfde: een 360º-weergave (net te verwarren met 3D)van een plek op de wereld.

    Voor Streetview stuurt Google een auto op pad die in een gebied om de zoveel honderd meter een 360º foto maakt. Dat is een momentopname waarbij Google afhankelijk is van een bedrijf dat rondrijdt. Elke foto wordt daarna nog nabewerkt om nummerborden en personen onherkenbaar te maken. Het duurt daarom ook erg lang voordat streetview overal beschikbaar is. Streetview is gekoppeld aan Google maps en geeft dus een 360º weergave van een straat weer op iets meer dan ooghoogte.

    PhotoSynth maakt gebruik van bestaande foto’s. Als er maar genoeg bestaande foto’s van een plek zijn, kunnen deze ‘on the fly’ aan elkaar genaaid worden tot een 360º weergave. Maar geeft ook de mogelijkheid om in te zoomen op details, als er foto’s van details beschikbaar zijn. Dit biedt veel meer mogelijkheden om unieke plekken of momenten weer te geven, en is minder bedoelt om alle straten van Amsterdam in kaart te brengen. PhotoSynth is daarom meer te vergelijken met Seadragon.
    Een goed voorbeeld is de inauguratie van Obama. Daarvan zijn uit verschillende hoeken op hetzelfde moment veel foto’s gemaakt. Als je al die foto’s naast elkaar legt, krijg je een heel fraai 360º effect.

    In tegenstelling tot Seadragon, is iSynth niet uit de koker van Microsoft, maar ontwikkeld door een student van een Amreikaanse universiteit.
    Opmerkelijk: PhotoSynth (http://photosynth.net) werkt niet op een Mac (in een browser). iSynth wel op de iPhone.

  10. Mooi.
    Maar waar de “concurrentie” intussen uit bestaat…? Ze verdienen er niets op, het kost alleen veel geld.
    Of gaat het er om in de boardroom te kunnen melden “We have the best / biggest / most advanced geotagged photo enhancement technology…………..”

  11. Steven zei op 23 maart 2009 om 14:30
    “PhotoSynth en Streetview zijn twee totaal verschillende technieken die niet met elkaar te vergelijken zijn. Het resultaat is ‘ongeveer’ hetzelfde: een 360º-weergave (net te verwarren met 3D)van een plek op de wereld.”

    Niet helemaal mee eens, beide gaan uit van overeenkomstige elementen op verschillende foto’s die worden gepresenteerd als een geheel. Streetview past daar ‘traditionele’ panorama’s toe samengesteld uit een x-aantal foto’s die vanuit een vast punt genomen zijn. PhotoSynth combineerd foto’s die wel overeenkomsten hebben maar niet noodzakelijk vanaf dezelfde positie genomen zijn en zo een 3D mogelijkheid bieden waar je echt om objecten heen kan ‘lopen’ en kijken. (door het weergeven van een reeks panorama’s biedt Streetview natuurlijk ook een soort 3D weergave)

  12. Misschien een domme vraag, maar ik kan het niet uit het artikel halen:
    Komt dit naar de appstore??

  13. >> Komt dit naar de appstore?? <<

    Is er al, zoek maar op iSynth en Seadragon!

  14. @Henri: het wezenlijke verschil is dat Streetview panorama’s op ‘kantoor’ maakt en deze kant en klaar aan het publiek presenteert en daarmee niets anders zijn dan gewone panorama’s: een eindproduct.
    PhotoSynth zoekt on demand vergelijkbare foto’s, het is een techniek.

  15. Microsoft doet een paar dingen wel erg goed hoor; de technologie en de kwaliteit zijn van photosynth en ook van maps.live.com echt stukken beter dan van bijv. Google..

  16. Het is maar de vraag in hoeverre dit voor non-Windows OSen beschikbaar komt.

  17. Ik vind het super, want ik kan zelf ook foto’s toevoegen van lokaties waar nog geen foto’s van zijn(dus niet alleen toeristische plekken). Door de programma fotosynth te downloaden(Voor de Computer).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.