Microsoft bezig met Street View-concurrent GeoSynth

Microsoft is met GeoSynth bezig een dienst te ontwikkelen, waarbij foto's van gebruikers worden samengevoegd. Zo kan een concurrent voor Google Street View ontstaan.

GeoSynthMicrosoft heeft aangekondigd dat ze plannen hebben om een kaartdienst met de naam GeoSynth te ontwikkelen. Het gaat om een dienst die rechtstreeks concurreert met Google’s Street View. De dienst gebruikt Photosynth om foto’s in hoge resolutie samen te voegen op de plaatsen waar ze gemaakt zijn. Er zijn echter wel wat verschillen met Street View: de foto’s zijn gemaakt door het gewone publiek, ze zijn in veel hogere resolutie (omdat ze uit meerdere foto’s zijn samengesteld) en ze zullen niet op elke plek ter wereld beschikbaar zijn. Het is te verwachten dat de fotografen voorkeur hebben voor toeristische plekken en niet een onooglijke industrieweg van alle kanten fotograferen.

Maar dat is op zich niet erg: als GeoSynth bedoeld is voor toeristisch gebruik zijn het juist de toeristische plekken die mensen willen zien. Microsoft kan GeoSynth ook koppelen aan Virtual Earth. Volgens Virtual Earth-specialist Johannes Kebeck gaat Microsoft van elke locatie de beste foto’s selecteren en samenvoegen tot een enkele foto, voorzien van geotags. Een centrale database combineert foto’s tot een gedetailleerd beeld van de omgeving. GeoSynth wordt in de loop van dit jaar verwacht.

Via: Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2009, 9:57
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.