Reacties voor: Microsoft Band: nieuwe fitnessarmband werkt samen met iOS en Mac

De Microsoft Band is een fitnessarmband van Microsoft, met apps voor iPhone, iPad en Mac. De armband heeft meerdere sensoren en kost 199 dollar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Interessant dat ze ook voor iOS ontwikkelen bij Microsoft. Doen ze goed! Helaas is de prijs voor mij te hoog om er een aan te schaffen.

  2. Dat lijkt me wel wat. Goede ontwikkeling de samenwerking met meer besturingssystemen. Dat dit met een iphone zou kunnen werken was een jaar geleden nog uitgesloten volgens mij.

  3. Nee, ik zie dit niet als een concurrent voor de Apple Watch.

    1. Hij is superlelijk (maar dat is mijn persoonlijke mening).
    2. De Apple Watch is ook meer een mode accessoire en dat is deze bij lange na niet.
    3. Dit is een band zoals die van Nike en de Apple Watch is een horloge.

  4. Hmm best wel interessant. Ik vind persoonlijk de apple watch helemaal niet mooi. Ga dit wel in de gaten houden.

  5. Interresant! Simpel en doet wat tie moet doen! Prijskaartje is al een stuk goedkoper dan de waarschijnlijke prijs van de Apple Watch, (vind het nog vrij veel).
    Maar ben wel benieuwd of je hierbij je iPhone wel bij je moet houden en wat de verwachte batterijduur is.
    Ik zie dat ze ook het schermpje onder je pols hebben, is dit bv een vereiste ?

  6. Wooowwwww, M$ is goed bezig. Dit is een mooi alternatief in de strijd om de smartwatches en fitness trackers. Zeker als straks blijkt dat de Apple watch 400,- gaat kosten.

  7. Super mooi ding, GPS en hartslag in een! Toch wel handig voor de sporter die graag van alles wilt meten.

    Wat ik mij wel af vraag is of je gewoon een rondje kan hardlopen en daarna de activiteit kan uploaden naar de Runkeeper IOS app.

    Komende dagen even de reviews in de gaten houden van de Amerikaanse consument.

  8. Weer zo’n lelijk ding dat een veel te breed scherm heeft voor mensen met een standaard of een smalle pols.
    Krijg hierbij weer het idee dat er snel even wat in elkaar is gezet om een stukje winst mee te pakken van deze nieuwe rage.

  9. Petje, de Microsoft Band komt in 3 groottes en er is meer dan een jaar (+enorm veel research) over gedaan om ‘m te maken. Prachtig, simpel en elegante smartwatch/fitness band als je het mij vraagt. Had gehoopt dat de Apple Watch zo zou zijn.

    Lees de geschiedenis hier

  10. Ik wilde in het artikel niet teveel persoonlijke mening kwijt. Daarom even hier: als neutraal bandje dat de massa moet aanspreken, heeft Microsoft het goed gedaan. Dit ziet er natuurlijk uit als dertien in een dozijn, maar dat is uiteindelijk ook wat veel mensen willen (om een vergelijking te trekken: zwarte iPhone-hoesjes doen het nog altijd 10x beter dan gekleurde hoesjes). Dit armbandje heeft een neutrale uitstraling. Niet spannend, wel precies goed voor het techpubliek. En qua specs en functionaliteit (want dat vind het techpubliek belangrijk) zit het helemaal goed. Als je het vergelijkt met Google Fit is dit ook niet een zomaar in elkaar geflanst bandje. Hier is goed over nagedacht. En ja, ze hebben goed naar Apple, Fitbit en andere grote partijen gekeken. Wat me opvalt is dat Fitbit ook bij de Microsoft Band niet bij de partners staat. Het wordt dus een race met vier spelers: Apple, Microsoft, Fitbit en Google Fit/Android Wear.

    Het gevaar van Microsoft is dat ze qua uiterlijk meer van hetzelfde bieden en zich dus niet voldoende kunnen onderscheiden. Met functionaliteit en specs gericht op de doorsnee gebruiker, kunnen ze het winnen.

    Het gevaar van Apple is dat ze iets totaal anders bieden (niet het zoveelste rubberen sportbandje) en zich op een heel andere doelgroep richten: juist niet het techpubliek. Daarmee hebben ze waarschijnlijk een moeilijker boodschap om te verkopen (want doelgroep is moeilijker over te halen, wil geen technische specs horen), maar de uiteindelijke beloning kan veel groter zijn.

    Microsoft moet concurreren met Fitbit en de Android-clan (LG, Samsung, Sony, Lenovo, etc) die alles veel goedkoper kunnen aanbieden. Apple richt zich gewoon op de dure sector en gaat straks weer met de grootste zak geld naar huis.

  11. @misterx2: reden: de tekst is beter leesbaar wanneer je het scherm aan de binnenkant van je pols draagt.

  12. @Barry: smaken verschillen

  13. Kan de Microsoft Band zonder directe koppeling met een smartphone functioneren? Ik wil geen smartphone meezeulen bij het sporten..

  14. wat ik beter vind in vergelijking met iwach is dat ik deze naast mijn gewoon uurwerk kan dragen als accesoire. Daar heeft apple de bal fout geslagen 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.