Reacties voor: Nederlandse Media Markt verkoopt de Apple Watch

De Apple Watch is nu ook in de Nederlandse MediaMarkt verkrijgbaar.
Lees het complete artikel → Nederlandse Media Markt verkoopt de Apple Watch
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Het verliest hiermee absoluut de premium status…

  2. Jammer voor het premium gevoel…

  3. Blijkbaar valt de verkoop tegen, want Apple laat hiermee de hele Premium-strategie vallen.

  4. Erg jammer dit. Sowieso jammer dat die incompetente dozenschuivers Apple mogen verkopen. Misschien een beetje kort door de bocht, maar ik heb nog geen enkele positieve ervaring qua kennis in die winkel.

  5. Voor kennis hoef je niet naar de Mediamarkt. Toch vind ik het wel een fijne winkel: groot assortiment en prijzen behoorlijk scherp. Ook Apple producten vaak redelijk scherp geprijsd. Voor een aanbieding hoef je niet bij Apple aan te komen, Mediamarkt heeft vaak wel leuke aanbiedingen.

    Officiële resellers als iCentre hebben vaak ook wel leuke aanbiedingen en standaard 3 jaar garantie net als Dixons. Was ooit een vreselijke winkel maar hebben zich met name online aardig herpakt.

    Denk dat Apple een gedifferentieerde strategie hanteert. Deden ze ook al in de USA. Sport en Watch zijn in alle winkels verkrijgbaar. De exclusieve Editon en samenwerkeningen met Hermes alleen via exclusieve kanalen en de AppleStore.

    Zo bedienen ze alle segmenten. Op zich slim maar één grote maar die ik nu weer zie: de laserfocus van Apple raakt steeds meer zoek. Steeds meer bandjes, kastjes etc. etc. Zodra Apple’s focus weg is dan zie je dat Apple vaak minder succesvol is dan met een hele duidelijke strategie. Ze lijken nu overal achteraan te rennen. Grotere tablets, telefoons, meer horloges, muziek service hier, iCloud daar en dan misschien zelfs een auto. Ondertussen lijkt iOS 9 minder stabiel dan was beloofd. Persoonlijk echt nergens last van maar lees meer bugs dan ik verwacht had. Schoenmaker…

  6. Ik had eerder gedacht dat ze in de Bijenkorf verkocht zouden worden.

  7. Tussen de sirenes, alarmbellen en speakertests hoor je dan: “Kunt u mij uitleggen wat het verschil is tussen Apple Watch en Apple Watch Sport?”…”Uhm…nou de kleur…., enne….de sluiting van het bandje…..enne de Sport is echt bedoeld om te sporten en zo….dus.”

    Oh ja…binnenkort op iBood dus….

  8. Ze moeten wat toch… Het is gewoon een massaproduct.

    @Flieps: Het heeft al op iBood gestaan.

  9. Ik heb al een horloge om te zien hoe laat het is, dus bedankt.

  10. @djbak: En voor de iPhone had je ook al een telefoon om te bellen. Dus…

  11. Top! Ik heb vrij weinig met de Apple Store, leuk hoor zo’n authentiek gebouw waar ik kan parkeren a 5 euro per uur maar daar kom ik niet voor. Wil gewoon kijken, betalen en wegwezen.

  12. Wel een hele toepasselijke plek voor de goudkleurige sportwatch. MM publiek is iha dol op blingbling voor een pseudo-lage prijs. 😆

    En die slogan… 😖 Aanbiedingen zijn meestal wel redelijk scherp, maar om daar dan ook ter plekke de accessoires bij te kopen moet je ècht wel gek zijn – die zijn zo idioot duur.

    Beetje vreemd dat Apple de APR’s zoals iCentre hiervoor gepasseerd heeft. Zoals je ook hier kunt merken roept de MM bij veel Apple minded mensen toch vooral negatieve gevoelens op.
    Lijkt er steeds meer op dat ze meer waarde hechten aan nieuwe klantjes werven dan aan loyale klanten vasthouden… een strategie die uiteindelijk bij geen enkel merk lang goed gaat.😕

  13. De bandjes bij mediamarkt zijn ontzettend duur. Via Amazon of eBay koop je veel mooiere voor pak minder geld . Ik heb de lederen met magneetsluiting van hoco die als 2 druppels water op de originele lijkt voor 28 euro verzending in en de stalen voor 45 euro dus media markt is wel gek door zoveel te vragen.

  14. Origineel geplaatst door Bman
    Ik had eerder gedacht dat ze in de Bijenkorf verkocht zouden worden.

    op Amazon juist de Apple watch sport gezien vanaf 389 euro incl verzending naar Europa dus dat is pas een deal 30 euro goedkoper

  15. @ronny1967: Volgens mij verstuurd Amazon geen Apple devices naar het buitenland. Los daarvan komt er dan bij de douane nog 21% bij en zit je op dezelfde prijs.

  16. Origineel geplaatst door RJ
    Volgens mij verstuurd Amazon geen Apple devices naar het buitenland. Los daarvan komt er dan bij de douane nog 21% bij en zit je op dezelfde prijs.

    toch wel incl de tax voor de 38 mm sport

  17. iCentre heeft ze wel in het assortiment maar alleen in Amsterdam en Amstelveen

  18. Blijkbaar zijn jullie nog nooit in de Apple Shops in de MediaMarkt geweest… Deze worden gemanaged door Apple personeel in zwarte shirts welke weten waar ze over praten.
    Daarnaast staat de sfeer in de shop loodrecht op dat schreeuwerige MediaMarkt sfeertje.

    Artikel slaat sowieso nergens op aangezien de originele Apple-accessoires ook gewoon verkrijgbaar zijn in de MediaMarkt. Schrijver heeft niet de moeite genomen zich te informeren.

  19. @John Smits: Premiumstrategie, pfff. Ze maken zo goed mogelijke artikelen tegen een hoge prijs, dat klopt, maar wel zo dat deze nog steeds voor vrijwel iedereen te koop zijn. En daarom zijn al hun producten te koop bij veel verschillende winkels, van Apple Store tot iCentre en Media Markt. Altijd al geweest, hier en in de VS. De klant wil nu eenmaal keuze.
    En als je liever niet naar de Media Markt gaat om exact dezelfde Watch te kopen, rij je toch lekker naar Amsterdam/Haarlem of Den Haag.

  20. Let’s break a few things to you.

    De passessies binnen Media Markt mogen ENKEL gedaan worden door door Apple getrained personeel, je krijgt dezelfde behandeling als in de Apple Store.

    iCulture, ik had beter verwacht dan aannames. Media Markt krijgt namelijk WEL de Apple bandjes, alleen die zijn nog niet geleverd. Ook gaan er luxere bandjes van andere merken komen.

    Also, als Apple minded Nederlander MM bashen is dom. Apple is in NL begonnen met de Apple shops in Media Markt vestigingen, voordat er ook maar gedacht werd aan een dedicated Apple Store. Retail kanalen zijn voor hen net zo belangrijk als de Stores.

    Getekend,
    een gecertificeerd Apple Product Professional bij Media Markt.

  21. Amac in Eindhoven heeft ook alle apple watch’es in de winkel liggen! Super hoef je ook niet meer heel ver te reizen!

  22. Beste meelezende Media Markt-medewerkers,
    Ik merk dat jullie moeite hebben met het feit dat we als iCulture-redactie niet het lokale aanbod van alle vestigingen hebben onderzocht. Dat klopt. In het artikel ben ik puur uitgegaan van het aanbod in de webshop van Media Markt. Dat zijn controleerbare feiten.

    Het is ondoenlijk om alle ruim 30 vestigingen langs te gaan of te gaan bellen, om te vragen wat de plannen zijn. Bovendien gaat het om interne informatie die jullie van Apple hebben gehoord, niet extern gecommuniceerde informatie. Ik heb de PR-afdeling van Media Markt gebeld om opheldering hierover, maar tot nu toe wordt daar de telefoon niet opgenomen.

    Daarom: het artikel bespreekt wat er momenteel leverbaar is in de webwinkel, waarbij ik geen aannames heb willen doen over toekomstige leveringen of beloftes. Ik heb in de tekst nu wel opgenomen dat je mogelijk ook de officiële bandjes kunt aantreffen. Ik wil namelijk niet dat lezers op basis van mijn artikel naar de winkel reizen en er vervolgens achter komen dat er niets te krijgen is.

    Overigens heb ik nergens de indruk gewekt dat de koopervaring bij Media Markt anders is dan in de Apple Store.

  23. Oh jongens ! Daar gaat het premium gevoel! Please. Als je zo graag “premium” wil doen vlieg je naar NY om op 5th avenue een gouden Apple watch te gaan kopen. Ik vind het prima dat de MM op de hoek ze verkoopt. En ik werk notabene bij BCC. Kan je nagaan. 😄

  24. Haha premium gevoel laat me niet lachen.

    Zoals iemand eerder al aangaf binnenkort ook gewoon bij Ibood te koop.

  25. Origineel geplaatst door pyteranne
    iCentre heeft ze wel in het assortiment maar alleen in Amsterdam en Amstelveen

    Klopt, was ik al vergeten. Blijkt inmiddels nog mooier, bijvoorbeeld bij de spacegrijs 42mm sport staat op de site ‘nu afhalen in 10/24 winkels’! Kennelijk heeft iCentre ook stilletjes de voorraad in de filialen verder over het land verspreid.

    En die hebben al vele jaren een hele winkel voor Apple gereserveerd, niet alleen maar een donker hoekje met verkopers met lange tenen 😉

  26. Toch voelt dit alsof de belgen weer gediscrimmineert worden!!

  27. Eindelijk!!!! Is die ook in het oosten van het land te bewonderen!!

  28. @Timosha: Tsja, in een democratie krijgt elk volk de regering die het verdient. Die van ons heeft tenminste een speciale website om discriminatie tegen te gaan. Vergelijk maar eens http://www.zeteenstreepdoordiscriminatie.nl met http://www.zeteenstreepdoordiscriminatie.be 😉

  29. Origineel geplaatst door Timosha
    Toch voelt dit alsof de belgen weer gediscrimmineert worden!!

    Haha! Er is een kopij van mij actief op deze blog. Tof! Ter zake: Ik voel mij als Belg (met een hoofdletter – het origineel maakt geen taalfouten) helemaal niet gediscrimineerd. (met één “m” en een “d”) 😉

    En inderdaad, wij Belgen hebben de regering die wij verdienen. En jullie Hollanders helaas ook.

  30. @Julian: De Sport ís onlangs al bij ‘premium’ iBood langs gekomen hoor.

  31. Aangezien er in Groningen alleen de Belsimpel de AW verkoopt in een fysieke winkel ben je dus aangewezen op de Mediamarkt, hoop op meer accessoires bij deze “dozenschuiver” aangezien de iCenter nog steeds geen AW verkoopt in Groningen e.o.

    Origineel geplaatst door timosha
    Haha! Er is een kopij van mij actief op deze blog. Tof! Ter zake: Ik voel mij als Belg (met een hoofdletter – het origineel maakt geen taalfouten) helemaal niet gediscrimineerd. (met één “m” en een “d”) 😉

    En inderdaad, wij Belgen hebben de regering die wij verdienen. En jullie Hollanders helaas ook.

    Het zijn Nederlanders 😉

    Nederlanders Hollanders noemen, dan voel ik me gediscrimineerd.

  32. Origineel geplaatst door Michel:
    Aangezien er in Groningen alleen de Belsimpel de AW verkoopt in een fysieke winkel ben je dus aangewezen op de Mediamarkt, hoop op meer accessoires bij deze “dozenschuiver” aangezien de iCenter nog steeds geen AW verkoopt in Groningen e.o…

    Zou ik niet meteen vanuitgaan. Volgens mij zag ik vandaag op de iCentre site ook bij Groningen ‘direct beschikbaar’ staan voor een aantal Apple Watches.

    Ze staan wel goed verstopt op de site, je moet ze echt met ‘zoeken’ zoeken (sorry voor de tautologie).
    Maar dan kon je wel ‘s aangenaam verrast worden! (wel tijdens openingstijden zoeken, anders staan alle filialen op ‘morgen ophalen’ 😏)

  33. Origineel geplaatst door Ferryman
    Wel een hele toepasselijke plek voor de goudkleurige sportwatch. MM publiek is iha dol op blingbling voor een pseudo-lage prijs. 😆

    Zeker de goudkleurige sportwatch nog niet in het echt gezien? Een heel chique ding hoor!

  34. MediaMarkt heeft hier toch niet het personeel voor. Ik koop altijd mijn Apple producten bij Dixons of iCentre. Die hebben wel het personeel ervoor rondlopen. Zij bieden ook 3 jaar garantie en hebben hem ook gewoon te koop. Ondanks de 3 jaar garantie bieden zij ook gewoon een goede scherpe prijs. Alleen misschien net iets meer dan een MediaMarkt. Maar bij hun krijg je ook service als dit nodig is, dit is bij MediaMarkt zeer teleurstellend. Beter iets meer betalen voor beter personeel en betere service.

  35. @Kevin: Ja, nee dacht maar niet dat ik voor de Apple ervaring naar zo’n * winkel ga.
    Als klant 2 klote ervaringen en een tijd bij zo’n winkel gewerkt, maar blij dat ik niet meer van zo’n slecht provisie en target systeem afhankelijk ben of ik uren maak en goed verdien.

  36. Origineel geplaatst door Kevin:

    Also, als Apple minded Nederlander MM bashen is dom. Apple is in NL begonnen met de Apple shops in Media Markt vestigingen, voordat er ook maar gedacht werd aan een dedicated Apple Store. Retail kanalen zijn voor hen net zo belangrijk als de Stores.

    Ehm, even kijken of ik de strekking van ‘t verhaaltje goed begrijp. Omdat MM al relatief lang Apples verkoopt mogen we dus niet kritisch of negatief zijn over MM ??

    Is ‘t ook maar één moment bij je opgekomen dat mensen ook zo negatief kunnen zijn juist omdat we al zo lang ervaring (kunnen) hebben met MM? Eigen ervaring, of uit tweede hand. Behalve ‘van mond tot mond reclame’ bestaat er namelijk ook zoiets als ‘van mond tot mond anti-reclame’. MM heeft zijn slechte reputatie toch echt volledig zelf verdiend.

    Zelf onlangs (tegen beter weten in) uit gemakszucht weer ‘s wat (online) bij MM gekocht omdat ‘t lastig elders te krijgen was. Om erachter te komen dat ze van dezelfde fout waarmee ze lang geleden al veel terechte negatieve publiciteit over zichzelf hebben afgeroepen nog altijd helemaal niets hebben geleerd: gebruikte artikelen als nieuw verkopen.

    Dus binnen afzienbare tijd nog iets uit de Apple prijsklasse bij MM kopen? Zo dom ben ik nou ook weer niet. Of in jullie eigen woorden: Ik ben toch niet gek?

  37. @Groot-A: zie opmerking Noah: Blijkbaar zijn jullie nog nooit in de Apple Shops in de MediaMarkt geweest… Deze worden gemanaged door Apple personeel in zwarte shirts welke weten waar ze over praten.

  38. @Ed: Ja, heel geloofwaardig verhaal, Apple personeel in de MM winkel… 😂Grappig dat de MM mdw elkaar tegenspreken, volgens Kevin gaat het om ‘door Apple getrained (MM) personeel’, dat is toch echt net even wat anders dan ‘Apple personeel’Je zou haast gaan denken dat sommige MM mdw de feiten een beetje mooier voorstellen dan ze zijn, niet helemaal ongewoon bij een Duits bedrijf 😆

  39. Origineel geplaatst door Ferryman
    Je zou haast gaan denken dat sommige MM mdw de feiten een beetje mooier voorstellen dan ze zijn, niet helemaal ongewoon bij een Duits bedrijf 😆

    ROFL!!!

  40. Wat een fijn rumoer hier.. Wetende dat de meeste maar even uitspugen wat het eerst in hun opkomt, ga (ik) eerst zelf eens ‘ervaren’. In de loop van de aankomende weken zal het allemaal meer duidelijk worden. Maar ik heb gezien dat er een hele grote serie van de Watch Sport en de Watch gewoon op voorraad zijn. Incl. diverse bandjes (en dus combinaties).

    Daar heb ik gisteren even navraag voor (ons) gedaan in de vestiging van Alphen aan den Rijn. Daar blijkt inderdaad een getrainde professional EN zelfs een tweede dedicated Apple Professional (van MM) rond te lopen die speciaal van deze afdeling is. Wat blijkt:

    In deze Apple Shops (van Apple) staan inderdaad mensen die rechtstreeks vanuit Apple ‘geleverd’ worden. Deze persoon is dus net als elke andere Apple Professional die je in de Apple Store zult vinden. De ervaring is dan misschien wat anders omdat hier niet alleen maar Apple Freaks lopen, je zult je dus voor dezelfde ervaring even moeten afsluiten, het 1 op 1 gesprek aangaan met de persoon op de afdeling.. Wanneer je dat niet kan, ligt dat waarschijnlijk meer aan jezelf, dan aan de locatie.

    Mijn ervaringen in een MediaMarkt zijn altijd super, tja @Flieps, Tussen de sirenes, alarmbellen en speakertests, daar vind dan idd je gesprek plaats, maar 1 maal in het gesprek blijkt het dat ons knappe gehoorsysteem zich daar wel voor kan afsluiten. Je kunt natuurlijk wel eens iemand hebben, die nét begonnen is, tenslotte zijn er voor elke banen af en toe nieuwe mensen nodig, wanneer je op dat moment niet tevreden bent met de desbetreffende persoon, waarom niet even vragen/melden toch? ipv hier, of ergens anders, je gal spugen.

    Maar op de afdelingen van Apple staan op speciale dagen, vaak een Apple Getrainde Professional, die weten heel veel meer dan de man in het rode hemd van de witgoed afdeling, feit. Tja soms moet die wel eens invallen op een andere afdeling blijkt..

    Hoe mooi is het wanneer je nét even te ver weg woont van DE Apple Store, je gewoon naar de dichtstbijzijnde MediaMarkt kunt..

    Volgens mij is Nederland een pilot voor deze verkoop, waar je van alles achter kunt zoeken, maar ik zag in korte tijd al iemand met een Watch naar buiten lopen, dus Belgen.. Zet je schrap, dat komt vast goed..

    Ik ben tevreden over de uitbreiding, heb nu voor het eerst even echt goed kunnen bekijken waarom ik er wel of niet 1 zou willen hebben..

  41. @Ferryman: Check je feiten.
    Er staat inderdaad Apple personeel in de Apple Shops binnen de MediaMarkt. Deze zijn in loondienst van Apple, worden getraind door Apple en managen de shop.

    Best bizar dat veel mensen dit niet weten.

  42. @Noah Adriaans: Kijk, dàt is een goed advies. Dat schept alsnog vertrouwen.😉

    Maar als ik je raad opvolg raak ik alleen maar meer in verwarring.
    De Apple site zwijgt in alle talen over de mediamarkt.
    En op de MM site lees ik toch echt:

    Kom naar een Media Markt bij u in de buurt en laat u adviseren door onze Apple specialisten, getraind door Apple zelf. In de Apple area in Media Markt vindt u het grootste aanbod Apple producten en accessoires die met Apple werken, zoals headphones van Beats by Dre.

    MM die spreekt van ‘onze Apple specialisten’. Dat klinkt toch weer anders dan jouw verhaal. Misschien toch niet zo bizar dat (mede) daarom veel mensen dit niet weten?

    Als ik verder lees zie ik een schema dat de indruk wekt dat het toch wat complexer ligt dan je schrijft. Er zijn MM vestigingen met Apple Shop en daarin Apple Sales Consultants, maar ook vestigingen met “Mac en iPad presentaties” waar je geholpen wordt door een “Mediamarkt Apple Professional”.

    Maar als ik jou goed begrijp zijn die Apple Shops wat in retailkringen ook wel ‘shop-in-shop’ wordt genoemd?
    Dat maakt nogal een verschil. Misschien je PR collega’s eens tippen over de bestaande misverstanden en vooroordelen onder potentiële klanten!? Werk aan de winkel (in winkel) voor ze.😏 Je concludeerde zelf ook al dat veel mensen dit niet weten…

    Gôh, weer wat geleerd. Dank daarvoor. In mijn woonplaats is ook zo’n echte Apple Shop. Misschien moet ik dan toch maar eens mijn (door schade en schande opgebouwde) drempelvrees voor de MM overwinnen 😃

    PS @Ed: Sorry, ik wist niet beter 😳

  43. @WvB22: Misschien krijg je wel een getrainde Apple verkoper als je iets koopt, maar mijn ervaring is : als je daar gekochte MacBook pro het niet meer doet binnen de garantieperiode wordt je afgescheept. Dus als je echt garantie wilt op je dure Apple spullen, koop dan niet bij mediamarkt maar bij de Apple store.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.