PixelMator-iPad

Pixelmator klaar voor iOS 9 met multitasking, Spotlight en meer

Fotobewerk-app Pixelmator doet zijn voordeel met iOS 9 met ondersteuning voor multitasking op de iPad, Spotlight search en meer kleine verbeteringen. We zetten ze voor je op een rij.

PixelMator-iPad
De populaire fotobewerkings-app Pixelmator is vanaf vandaag helemaal klaar voor iOS 9. De omvangrijke update richt zich voornamelijk op de iPad met ondersteuning voor multitasking via Split View en Slide Over. Daarnaast kun je nu ook afbeeldingen bewerken met een 8K resolutie.

Dankzij Split View kun je Pixelmator nu gebruiken terwijl je op een ander gedeelte van je iPad-scherm een andere app geopend hebt. Een tekstdocument met achtergrondinformatie over je project bijvoorbeeld. Omdat Split View alleen ondersteund wordt door de iPad mini 4 en iPad Air 2, is er ook Slide Over toegevoegd voor oudere iPads.

Meer opties om te ordenen
Helemaal nieuw is de zogenaamde Open in Place-functie, waarmee je afbeeldingen in een document kunt bewerken en de wijzigingen in hetzelfde bestand worden opgeslagen. Handig als je op het laatste moment nog een foto in je presentatie wilt bewerken en je hem niet helemaal opnieuw er in wilt zetten.

pixelmator-iphone

Het nieuwe Save to Photos komt van pas voor mensen die hun filmrol graag opgeruimd houden. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je een afbeelding kunt bewerken en opslaan, zonder een afzonderlijk bestand aan te maken.

Kleine aanpassingen
Nu Pixelmator foto’s met een 8K resolutie ondersteunt, kun je probleemloos afbeeldingen bewerken van maximaal 64 megapixels. Dankzij de toevoeging van Spotlight Search kun je projecten en afbeeldingen gemakkelijk terugvinden, zowel op je iPhone als iPad. Tot slot heeft de app het nieuwe San Fransisco systeemfont van iOS 9 ook verwerkt in Pixelmator.

Als de iPad Pro dichterbij komt, zal er ook een update voor Pixelmator verschijnen die ondersteuning voor de Apple Pencil toevoegt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2015, 10:00
Categorie Apps
Onderwerpen ios 9, pixelmator, update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.