Reacties voor: Marktplaats maakt betalingen makkelijker met betaalverzoeken

Vind je het regelen van betalingen bij een aan- of verkoop via Marktplaats altijd maar gedoe? De Marktplaats-app heeft een functie om betalingen rechtstreeks in de app te regelen, gewoon via iDEAL met een betaalverzoek.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Heb hier al meerdere betalingsverzoeken mee gemaakt. Werkt prima. Tevens krijg je meteen melding als de betaling vanuit de koper voldaan is

  2. En dan heeft iedereen commentaar op Apple vanwege de kosten voor Apple Pay, ik vind ruim 3 % behoorlijk betaald voor deze “service”

    Schijnbaar vindt het bedrijfsleven de tijd rijp om consumenten nu maar te pas en te onpas laten betalen voor financiële diensten (die standaard in je bankpakket zitten) uit het oogpunt van “gemak” je word momenteel ook plat “gespamd” door aanbieders van pinapparaatjes (kost je “slechts” een “kleine” vergoeding) …

  3. Marktplaats heeft zoveel problemen met criminele situaties; mensen die betaald krijgen, maar niet leveren. Dit zouden ze a la Kickstarter/Creditcard (bedrag reserveren) met deze functie zoveel makkelijker /veiliger maken. Pas als de ontvanger aangeeft dat het product is ontvangen krijgt de verzender pas het bedrag. Uiteraard ook strafpunten voor de ontvanger wanneer deze niet aangeeft dat de bestelling is ontvangen. Zou een mooi idee zijn 🙂

    Maar goed, vind dit al een welkome functie!

  4. @Sander: dat is ook niet de oplossing. Dan komt de crimineel aan de andere kant te staan.
    En vraag eBayers maar: er zijn er genoeg doe na een dispuut geen geld en geen product meer hebben.

    Het blijft lastig. Rotte apples houd je. Krijg je een rekeningnummer om geld over te boeken (de oude variant) dan kun je in ieder geval nog checken op de site van de Politie!!

  5. Dit regel je toch gratis via je eigen bankapp?
    Marktplaats is eigendom van Ebay en gaat langzamerhand over op dezelfde dictatuur. Fots betalen voor advertenties, betalen voor overschrijven etc etc. Ebay is nu nog veel erger maar ik verwacht dat marktplaats niet lang achter zal blijven. Ebay krijgt in NL te weinig voet aan de grond dus dit is de manier.

    De inrichting van de app vind ik er niet veel op vooruit gegaan. De home-tab bevat geen nuttige info. Berichten kunnen juist in de “mijn marktplaats” tab, evenals meldingen. Zoekopdrachten zou ik juist als tab willen ipv op de home tab, deze werkt namelijk niet fijn doordat je na een selectie uit je geschiedenis altijd weer terug komt op de home tab ipv de geschiedenislijst.

  6. Het gaat langzaam de goede kant op… ik kan niet wachten tot de p2p Apple Pay versie ook in NL komt. Ben al een keer opgelicht met vals geld via marktplaats. Sindsdien eis ik van kopers dat ze via de Marktplaats app chatten ipv via WhatsApp: dan kan ik in ieder geval checken hoe lang ze lid van Marktplaats zijn; met ‘1 dag’ haak ik dan meteen af.
    Maar Marktplaats zou pas écht betrouwbaarder worden als je verplicht een NL-bankrekening moet koppelen aan Marktplaats. Dan kun je niet meer anoniem iemand via Marktplaats oplichten…

  7. Jammer. Dit is een functie die ze al een paar jaar eerder uit hadden moeten brengen. Nu bij ING en andere banken/diensten een betaalverzoek kan worden gemaakt, is dit eigenlijk al overbodig.

  8. Ik snap de functie helemaal niet. Op het moment dat ik iets verkoop via MP geef ik de koper mijn banknr. Na ontvangst van het geld verstuur ik de spullen meteen. Via mijn bankapp kan ik ten allen tijde kijken of het bedrag reeds betaald is. Zonder extra kosten… Vanuit mijn optiek behoorlijk nutteloos of zit er weer meer achter?

  9. @Michel: Tja tuurlijk zit er ook de belasting achter.
    Die ziet nu ook wat er allemaal verhandelt wordt 🙂
    Slim bekeken 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.