Marktaandeel Mobile Safari verdubbeld sinds 3G-lancering

Het marktaandeel van Mobile Safari maakte een piek op 16 augustus: er waren tweemaal zoveel mobiele iPhone-internetters als op 11 juli, de dag van de iPhone-lancering.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone browser marktaandeelEr mag dan flink geklaagd worden over 3G-bereik van de iPhone, maar veel gebruikers lukt het toch om verbinding met internet te krijgen. Volgens Hitslink is de iPhone nu verantwoordelijk voor eenderde van de webbrowsers op internet. Het is net als voorgaand kwartaal het grootste mobiele platform. De iPhone staat op nummer vier als je naar het marktaandeel van alle besturingssystemen kijkt: achter Windows, Mac en Linux.

Het toppunt zat op 16 augustus, toen 0,45 procent van de internetters een iPhone gebruikte. Dat is tweemaal zoveel als op 11 juli.

Jim Goldman van televisienetwerk CNBC gooit er nog even een dooddoener tegenaan door te zeggen dat de cijfers een indicatie geven van de marktpenetratie en het daadwerkelijke gebruik van de iPhone. Hij baseerde zich daarbij op cijfers van Andy Hargreaves die ook al wat algemene dingen erover zei: de groei in marktaandeel benadrukt de belangrijkste langetermijn-voordelen van de iPhone.

Jim Golman doet niet alleen maar nietzeggende uitspraken: hij voorspelde in december 2007 de iPhone 3G en een MacBook Thin, een lichte Apple subnotebook zonder diskdrive en een prijskaartje van zo’n $1.500.

Via: MacDailyNews en Hitslink

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:36
Categorie iDevices
Onderwerpen Internet, markt, safari, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.