Marktaandeel Mobile Safari verdubbeld sinds 3G-lancering

Het marktaandeel van Mobile Safari maakte een piek op 16 augustus: er waren tweemaal zoveel mobiele iPhone-internetters als op 11 juli, de dag van de iPhone-lancering.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone browser marktaandeelEr mag dan flink geklaagd worden over 3G-bereik van de iPhone, maar veel gebruikers lukt het toch om verbinding met internet te krijgen. Volgens Hitslink is de iPhone nu verantwoordelijk voor eenderde van de webbrowsers op internet. Het is net als voorgaand kwartaal het grootste mobiele platform. De iPhone staat op nummer vier als je naar het marktaandeel van alle besturingssystemen kijkt: achter Windows, Mac en Linux.


Het toppunt zat op 16 augustus, toen 0,45 procent van de internetters een iPhone gebruikte. Dat is tweemaal zoveel als op 11 juli.

Jim Goldman van televisienetwerk CNBC gooit er nog even een dooddoener tegenaan door te zeggen dat de cijfers een indicatie geven van de marktpenetratie en het daadwerkelijke gebruik van de iPhone. Hij baseerde zich daarbij op cijfers van Andy Hargreaves die ook al wat algemene dingen erover zei: de groei in marktaandeel benadrukt de belangrijkste langetermijn-voordelen van de iPhone.

Jim Golman doet niet alleen maar nietzeggende uitspraken: hij voorspelde in december 2007 de iPhone 3G en een MacBook Thin, een lichte Apple subnotebook zonder diskdrive en een prijskaartje van zo’n $1.500.

Via: MacDailyNews en Hitslink

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.