OpenClip: kopiëren en plakken tussen iPhone-applicaties

Met OpenClip wordt het mogelijk om stukken tekst tussen meerdere iPhone-applicaties te knippen en te plakken.

openclipMagicPad van Proximi was de eerste App Store-applicatie waarmee je kon knippen en plakken, maar de functionaliteit bleef beperkt. het was niet mogelijk om stukken tekst tussen meerdere applicaties te plakken. Ontwikkelaar (en student) Zac White is nu met OpenClip begonnen, een non-profit open source-project waarin hij een gratis Copy-and-Paste-raamwerk gaat aanbieden. Gebruikers kunnen daarmee stukken tekst knippen en plakken tussen ondersteunde applicaties.

De oplossing maakt gebruik van een truc die volgens de regels van de SDK is toegestaan. iPhone-applicaties mogen de bestanden van andere applicaties lezen, maar ze kunnen alleen naar eigen bestanden schrijven. Als alle applicaties nu eens een standaard-locatie hanteren voor het wegschrijven van hun ‘clipboard’, dan weten andere applicaties waar ze moeten zoeken. De ene applicatie zorgt voor de knip- of kopieer-actie, de andere voor het uitlezen en plakken van tekst. Klinkt als: waarom had iemand hier niet eerder aan gedacht?

Het werkt natuurlijk alleen wanneer voldoende ontwikkelaars eraan meedoen. Je kunt op OpenClip.org meer informatie vinden.

In GeekBrief, gepresenteerd door Luria Petrucci Cali Lewis was al een preview te zien.
Via: MacRumors
Dankjewel Paul voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2008, 10:20
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.