Mario Maps

It’s Mario time! Ga met Mario de weg op in Google Maps

Google heeft op Mario Day (10 maart) een leuke easter egg: je kunt met Mario navigeren in Google Maps. De besnorde loodgieter rijdt met je mee op de kaart.

Mario in Google Maps

In 2014 werkten Google en Nintendo ook al eens samen en verstopten ze Pokémon als easter egg in de Maps-app. Nu werken ze opnieuw samen om MAR10 (Mario Day) op te leuken. Mario is wereldwijd te zien als je een route plant en vervangt daarbij de normale locatiepijl. Hij rijdt in zijn rode kart met je mee op de route, in de richting van de pijl. De easter egg is een week lang in Google Maps te zien zijn.

Zo krijg je Mario in Google Maps te zien

Om Mario in actie te zien plan je een normale route. Let daarbij op een groot geel vraagteken naast de normale startknop. Tik erop en je krijgt eerst nog de vraag of je met Mario wilt navigeren, om te voorkomen dat er zomaar een vreemde snuiter door je beeld rijdt. Ben je er happy mee, dan geef je een Let’s-a Go! en je kunt wegrijden.

Mario Maps gif

Zie je het vraagteken niet? Check dan even of je de nieuwste versie van Google Maps geïnstalleerd hebt. De functie is de hele week t/m 16 maart te vinden om de app.

Safety first
Google wijst er nog wel even op dat je moet blijven opletten en niet afgeleid moet raken door Mario. Oh, en dat je in het werkelijke leven geen bananen en rode schildjes naar andere weggebruikers moet gooien.

Op sociale media kun je je Mario Map-ervaringen delen met de hashtag #MarioMaps.

Mario Maps

Het is eigenlijk jammer dat Apple dit soort easter eggs niet in de Kaarten-app verwerkt, zeker als je bedenkt dat ze regelmatig met Nintendo samenwerken bij de introductie van nieuwe games. Dat Nintendo en Google de handen ineen hebben geslagen zou wel eens iets te maken kunnen hebben met de aanstaande Mario Kart Tour-game, die ergens in de komende maanden moet verschijnen (uiterlijk maart 2019). Deze game wordt free-to-play, in tegenstelling tot Super Mario Run.

Nu we het er toch over hebben: Super Mario Run is momenteel in de aanbieding vanwege Mario Day, dus grijp je kans als je deze nog niet in je collectie hebt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2018, 8:43
Categorie Apps
Onderwerp mario

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.