‘Toekomstige Magic Mouse past zich aan aan de vorm van je hand’

One size fits all-muis
Apple overweegt om de Magic Mouse ergonomischer te maken. Met een automatisch aanpasbare muis kan iedereen comfortabeler voor een langere tijd achter een computer werken.

Hoewel Apple’s Magic Mouse er stijlvol uit ziet, is het niet de meest ergonomische muis. door het vlakke en smalle design valt hij niet helemaal in je handpalm. Veel gebruikers geven dan ook de voorkeur aan een grotere, hogere en bredere muis. Apple lijkt daar nu iets op gevonden te hebben, waardoor ze met één muis iedereen tevreden kunnen houden. In een patent omschrijft Apple een muis die van vorm kan veranderen.

‘Nieuwe Magic Mouse verandert van vorm’

Binnenin de muis zit een systeem dat ervoor kan zorgen dat de muis in hoogte verstelbaar is. De scharnieren kunnen er ook voor zorgen dat de kromming van de muis aangepast wordt aan jouw handpalm. Met een ingewikkelde constructie zorgt de muis ervoor dat alle delen in positie blijven, zelfs als er druk op uitgeoefend wordt.

Aanpasbare vorm van Magic Mouse in patent.

Behalve in hoogte verstelbaar zou de muis ook in de breedte aangepast kunnen worden. Dit komt vooral van pas voor mensen met grotere handen, die de smalle Magic Mouse daardoor niet prettig vinden. De onderdelen kunnen zich in allerlei posities verplaatsen, zonder dat daarbij gaten of gleuven zichtbaar zijn. Een ander bijkomend voordeel is dat de muis kleiner gemaakt kan worden en daardoor makkelijker mee te nemen is.

Magic Mouse van vorm veranderen in een patent.

Het idee voor een one size fits all-muis klinkt ons als muziek in de oren. Toch is het nog maar de vraag of het Apple lukt om een dergelijke muis uit te brengen. Apple dient regelmatig nieuwe patenten in, waarvan maar een klein deel realiteit wordt. Eerder dook er al een patent van een ronde Magic Mouse Pro op, die je op een geheel nieuwe manier kunt bedienen.

Bekijk ook

'Dit wordt Apple's toekomstige Magic Mouse Pro'

Apple's huidige Magic Mouse heeft al jarenlang hetzelfde design, maar misschien komt daar in de toekomst verandering in. Er is namelijk een patent opgedoken van een nieuw type muis, met een volledig nieuw design en andere manier van bedienen.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.