MacPaw iPhone-collectie

Het perfecte verjaardagscadeau: een collectie iPhones van de afgelopen 10 jaar

De CEO van MacPaw kreeg op zijn verjaardag een unieke collectie iPhones van de afgelopen 10 jaar, om zijn Apple-museum compleet te maken.

Wat geef je iemand die alles al heeft? Macpaw CEO Oleksandr Kosovan kreeg op zijn dertigste verjaardag het perfecte cadeau van zijn medewerkers: een collectie met alle iPhones die de afgelopen tien jaar zijn uitgebracht. iPhones ontbraken namelijk nog in zijn Apple-museum.

MacPaw iPhone-collectie

MacPaw-museum uitgebreid met iPhones

Macpaw CEO Oleksandr Kosovan is een echte Apple-fan en hij deed dan ook een gouden greep toen hij eerder dit jaar de collectie oude Macs van Tekserve overnam. Tekserve was een legendarische Mac-reparatiewinkel in New York, die de unieke collectie Macs helaas van de hand moest doen. Macpaw kreeg ze voor een prikkie in handen: CEO Oleksandr Kosovan betaalde slechts 47.000 dollar voor de 40 antieke Mac-modellen, waaronder een Macintosh uit 1984, gesigneerd door Steve Wozniak. Normaal worden dergelijke exemplaren voor tien- tot honderdduizenden dollars per stuk geveild.

MacPaw iPhone-collectie

Er ontbrak alleen nog iets in de collectie: het waren alleen Macs, er zaten geen iPhones bij. Medewerkers en vrienden van Kosovan besloten daar iets aan te doen. Ze kochten elk iPhone-model van de afgelopen tien jaar en overhandigden die op de 30e verjaardag van de CEO. MacPaw-medewerkers struinden het web af om werkende, oude iPhones te vinden. Ze lieten schermen repareren en maakten plexiglas houders om ze mooi in het museum te kunnen uitstallen. Bij elke gebruikte iPhone staat precies wanneer hij werd uitgebracht, de opslagcapaciteit, resolutie en verkoopprijs. Kosovan uiteraard buiten zinnen toen hij zijn verjaardagscadeau overhandigd kreeg.

Helaas kun je de collectie niet zomaar komen bekijken omdat het een privécollectie is, dus je zult vooraf een afspraak moeten maken. MacPaw is een Oekraïens bedrijf, gevestigd in Kiev. Ze maken apps zoals CleanMyMac, Gemini en Setup. Kosovan richtte het bedrijf in 2008 op, als 22-jarige student. Dichter bij huis kun je terecht in Apple-museums in Orvelte (Drenthe) en Praag.

MacPaw Museum

MacPaw Museum

Via: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2017, 10:21
Categorie Achtergrond
Onderwerp museum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.