Rijksmuseum-app 2018

Met de vernieuwde Rijksmuseum-app heb je 14 rondleidingen op zak [video]

De vernieuwde Rijksmuseum-app bevat 14 rondleidingen, tickets, navigatie en een overzicht van de collectie zodat je niets mist tijdens het struinen door het museum.

Vernieuwde Rijksmuseum-app

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft altijd redelijk voorop gelopen met apps, al vanaf het prille begin. Nu hebben ze een compleet vernieuwde Rijksmuseum App met 14 rondleidingen in 9 talen, een geavanceerd navigatiesysteem, e-tickets en de collectie, allemaal op broekzakformaat. De app is met hulp van KPN tot stand gekomen.

Je hoeft in het Rijksmuseum niet meer wachten tot er een gids beschikbaar is die je langs de hoogtepunten van de collectie leidt. Ook hoef je niet meer met een krakkemikkig koptelefoontje van de audiotour rond te lopen, want je neemt gewoon je eigen oordopjes mee. De app bevat een zogenaamde indoor automatic wayfinding-functie waarmee je gemakkelijk een route kunt uitstippelen. Via een interactieve plattegrond krijg je route-aanwijzingen van zaal tot zaal. Zo maak je op je eigen manier kennis met het museum en hoef je niet achter een groepje toeristen aan te sloffen, want je kunt alles in je eigen tempo doen. De tours zijn geschikt voor iedereen en ingesproken door onder andere Barry Atsma en Anna Drijver. Je moet de locatievoorzieningen en Bluetooth inschakelen om gebruik te kunnen maken van de navigatie-functie.

De tours zijn te volgen in het Nederlands, Engels en 7 andere talen. Heb je de Rijksmuseum-app al geïnstalleerd, dan vind je de vernieuwde versie automatisch op je iPhone na het updaten van de app.

Geen smartphone? Dan kun je in het museum de app gebruiken op een huurtoestel, waarvoor je €5 huur betaalt. Maar wie slim is neemt natuurlijk z’n eigen iPhone of een andere smartphone mee, in combinatie met eigen oordopjes. Meer apps over kunst en musea vind je in onze lijst iPhone-apps voor musea, kunst en cultuur.

Thuisblijvers hebben ook iets aan de vernieuwde Rijksmuseum-app. Bekijk de afbeeldingen van alle kunstwerken en zoom in tot op de kleinste details. Favorieten bewaar je in je eigen Rijksstudio-verzameling. Daarnaast kun je in de app tickets aanschaffen en bewaren. Bij de kaartcontrole hoef je dan alleen een barcode op je smartphone te laten zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2018, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen kunst, museum, rijksmuseum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.