macOS Sonoma op MacBooks en iMac

Reacties voor: Praat mee: ervaar jij problemen met macOS Sonoma?

De download van macOS Sonoma staat bijna klaar. Ga je de update meteen downloaden of heb je de beta al getest? Deel hier je ervaringen met macOS Sonoma met andere lezers!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Misschien een heel specifieke vraag maar weet er iemand of Docker Desktop werkt op Sanoma?

  2. De installatie ging vlotjes na 2 uur downloaden(!).
    Ik heb nu alleen een grote oranje knop “Stage Manager Trigger” in de Touch Bar en ik kan Stage Manager niet uitschakelen. Als ik er een paar klik lijkt er eerst niks te gebeuren en dan vliegt de cursor over het scherm.

    Hoop dat dit met de volgende update verholpen is.

  3. Ik merk zelf dat door game mode nu de CPU en GPU in bepaalde dingen van spelletjes waar normaal de temperatuur hoger liep nu niet meer zo pieken. Game mode doet blijkbaar goed zijn werk. (getest met No man’s Sky en World of Warcraft)

  4. Installatie ging vlot op een MacBook Pro 16 Intel uit 2019. Screensavers zijn top en widgets leuk maar al met al bitter weinig nieuws. Misschien onder de motorkap. Leuke trucjes met camera is alleen voor Apple Silicon. Tot nu toe geen rare zaken.

  5. Grijze desktop-senoma-update
    Mijn mac mini 2018 en mijn macbook pro 2020 geven een grijs bureaubladscherm na de Sonoma update, hoe kan dit opgelost worden?

  6. Ik heb Sonoma als schone nieuwe install gedaan op een Imac 2019 16Gb ram en 1TB flash SSD, nu duurt het op starten ruim 1 minuut tov 35 sec met Ventura 13.6. ALs die eenmaal loopt is het gewoon soepel en geen zware cpu of gpu load. iem een idee ? er start niks automatisch mee op oid.

  7. Sinds installatie van Sonoma op MacBook Air kan ik bestanden niet meer via zoekfunctie in finder vinden.
    Heb heel veel in Icloud staan en zelfs via ICloud Drive zijn ze niet zichtbaar. Is dit ook bij anderen bekend en is er een oplossing voor?

    • Ook na installatie van IOS Sonoma op Nieuwe Macbook Pro ervaar ik problemen met het niet meer bij mijn foto’s kunnen via de voorheen zo comfortabele applicatie “Foto’s” Ik heb deze in iCloud staan echter worden mijn foto’s niet meer weergegeven op mijn Macbook. Tot nu alleen nog maar teleurgesteld in IOS Sonoma en zie uit naar een update.

  8. Na de installatie van Sonoma heb ik problemen met Muziek. Hoewel ik de Geluisdcontrole heb aan staan wordt een nummer soms plotseling keihard afgespeeld. Een volgende keer als een nieuw nummer moet starten loopt het nummer door, maar is het geluid verdwenen. Nu, terwijl ik dit intoets, loopt Muziek vast en sluit zichzelf. Dit komt vaker voor na de installatie.

    • Ik heb de Sonoma versie 14.2 geinstalleerd. De muziek app doet het niet meer. Iemand dezelfde ervaring of iemand de oplossing ?

      Edit: Sorry, ” lompe” fout van mezelf. Ik had de app NO TUNES aanstaan……tja 😉

  9. problemen met sommige gestuurde mails, de figuren die met de vorige besturingsprogramma automatisch open gingen gebeurt nu niet…
    Bijvoorbeeld van Pinterest gaan de afbeeldingen niet automatisch open. Ik moet eerst het openen en daarna op een onzichtbare afbeelding klikken dan pas zie ik de afbeelding…

  10. Na de installatie heb ik problemen met Autocad LT. Systeem is trager en cursor blijft soms ‘hangen’. Heel vervelend! Dus wachten! Merk het ook in Excel.

  11. Na installatie problemen met de muis. Het aanklikken van buttons of tabbladen etc werkt ad random niet. Dit probleem wordt (helaas) ook veel aangegeven door andere gebruikers in de VS. Enige wat ik op dit moment heb kunnen achterhalen is dat het opnieuw opstarten een tijdelijke oplossing biedt voor dit probleem. Dit moet helaas meerdere keren per dag. Advies; installeer Sonoma nog niet!!

  12. Sinds de upgrade naar Sonoma werken de ‘bijzondere’ mailboxen – VIP, gemarkeerd, etc – niet meer. Als ik op die mailbox klik zie ik helemaal geen mail meer, terwijl ik die in IOS nog wel gewoon zie. Hebben anderen dit ook en is hier een oplossing voor? Ik gebruikte die mailboxen heel veel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.