Apple MacBook concept door Martin Hajek

macOS Sierra verklapt Thunderbolt 3 en supersnelle USB

Volgens code in macOS Sierra krijgen toekomstige MacBooks ondersteuning voor Thunderbolt 3 en 10 Gbps USB 3.1 Gen 2 aansluitingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat in toekomstige Mac-modellen de veel snellere variant USB 3.1 Gen 2 ondersteunen. Momenteel zit er in de nieuwste MacBooks nog USB 3.1 Gen 1, dat in snelheid gelijk is aan USB 3.0, namelijk 5 Gbps. Daar kan snel verandering in komen, want in de code van macOS Sierra zijn aanwijzingen gevonden dat straks USB 3.1 Gen 2 beschikbaar komt, waarmee snelheden tot wel 10 Gbps haalbaar worden.

macOS Sierra USB 3.1 Gen 2 snelheden

Toekomstige MacBooks met supersnelle USB

Hierboven zie je de code die in macOS Sierra aanwezig is. In dezelfde code in El Capitan zijn deze verwijzingen niet te vinden. Bij USB 3.1 Gen 2 heb je een theoretische maximum snelheid van 10 Gbps, dus dubbel zoveel. Om deze snelheden te kunnen gebruiken heb je wel een nieuwe MacBook nodig, want de huidige Apple-hardware ondersteunt het nog niet. Koop je accessoires, dan moet je letten op het ‘SuperSpeed+’-logo (met de plus, want normale SuperSpeed is maar 5 Gbps). Ook wordt er wel de term ‘SuperSpeed USB 10 Gbps’ gebruikt.

Apple MacBook concept door Martin Hajek

De eerste keer dat we geschikte producten te zien krijgen, zou kunnen zijn bij de presentatie van de nieuwe MacBook Pro’s, met ondersteuning voor Thunderbolt 3. Ondersteuning voor 10 Gbps USB 3.1 Gen 2 is al ingebouwd in Thunderbolt 3. Bovendien biedt het ondersteuning voor 40 Gbps Thunderbolt-aansluitingen en werkt het met DisplayPort 1.2. Het zal vooral merkbaar zijn bij mensen die hun MacBook aansluiten op een extern scherm.

De komende generatie MacBook Pro krijgt volgens geruchten ook een OLED-balk en Touch ID, waardoor er (voor Mac-begrippen) behoorlijk wat vernieuwingen aan lijken te komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2016, 13:11
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macos sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.