Reacties voor: Gebruikers macOS Big Sur 11.1 melden problemen met beheerderswachtwoord en Touch ID

Zo los je het op
Er zit momenteel een bug in macOS Big Sur 11.1 op sommige Macs met T2 chip, waardoor het beheerderswachtwoord niet meer geaccepteerd wordt. Je kan daardoor sommige instellingen niet meer wijzigen. Apple is op de hoogte en geeft een oplossing voor het probleem.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Sinds Big Sur ontgrendelt mijn MacBook Pro 2018 ook niet meer met mijn Apple Watch. Na opnieuw opstarten deed hij het 1x, daarna weer niet meer.

  2. Ergens ben ik blij dat mijn MacBook Pro 2017 de laatste was zonder t2. Er zijn steeds weer problemen met die chip. Tijd voor t3

  3. Ik ervaar exact dit probleem, maar dan met een 17inch MBP, late 2009…..vreemd toeval?

  4. Dit is een workaround.

    Komt er een update van MacOS die dit gaat oplossen ?

  5. Origineel geplaatst door Arnoud
    Sinds Big Sur ontgrendelt mijn MacBook Pro 2018 ook niet meer met mijn Apple Watch. Na opnieuw opstarten deed hij het 1x, daarna weer niet meer.

    Dit bleek al een issue te zijn die men kon oplopen in eerdere versies van Mac OS. Ik heb dit zelf ook ervaren en opgelost middels dit artikel.

    Ondanks die ene keer de fout te hebben gehad met de Apple Watch ontgrendeling is de T2 chip echt geweldig in mijn ervaring.

  6. Oplossing! Vandaag dit probleem tegen gekomen en een oplossing gevonden (Bron: ik zit in de Apple wereld)

    Opstarten met OPTION+CMD+RECHTER SHIFT+POWERBUTTON ingedrukt houden voor 10 sec. heeft dit probleem opgelost bij een klant van mij.

  7. Ik heb mijn vingerafdruk opnieuw toegevoegd en daarna kon ik mijn Mac weer uit de slaapstand halen met de Touch ID, zoals vanouds.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.