16-inch MacBook Pro heeft last van ‘plopgeluid’ in speakers

Sommige bezitters van een 16-inch MacBook Pro zeggen last te hebben van een plop- of klikgeluid. Het geluid komt regelmatig uit de speakers. Onduidelijk is hoeveel mensen er last van hebben.

Plopgeluid bij 16-inch MacBook Pro

Eerder klaagden MacBook-bezitters ook al eens over een plop- of klikgeluid vanuit de speakers. Het kwam bij een klein deel van de gebruikers voor en dat is bij de 16-inch MacBook Pro nu ook weer het geval. Het zou zelfs voorkomen bij de demomodellen van de MacBook Pro die in de Apple Store zijn opgesteld. Het gebeurt wanneer je een audio- of videobestand afspeelt en vervolgens stopt, naar een ander gedeelte springt of het venster sluit. Het is dus niet zo dat je constant een dergelijk geluid hoort.


Eén van de mensen die er last van hebben denkt dat het te maken heeft met Final Cut Pro. “Ik kocht afgelopen zaterdag een nieuwe 16-inch en ik heb het probleem. Ik ben momenteel in contact met Apple Support om het op te lossen”, meldt een zekere Rene. Ook op het Apple Support-forum en op Reddit wordt het probleem uitvoerig besproken. Onderstaand filmpje geeft een indruk:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het plop-geluid is vergelijkbaar met het geluid dat je wel eens hoort als speakers plotseling worden in- of uitgeschakeld. Er zijn ook al wat oplossingen bedacht, zoals het openzetten van de QuickTime Player en doen alsof je een opname wilt maken. Ook het openzetten van YouTube of SoundCloud in een van je tabbladen zou helpen. Alleen bij het verlaten van de pagina krijg je het plop-geluid, maar daarna niet meer.

Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem, maar het is inmiddels door zoveel gebruiker gemeld bij Apple Support dat het bedrijf ervan op de hoogte moet zijn. Toen het probleem bij de MacBook Pro van 2016 voor het eerst opdook werd gedacht dat het aan de thermische eigenschappen van de MacBook lag. Het probleem was toen bij veel Apple Stores wel bekend en deed zich voor bij mensen die Boot Camp op hun MacBook Pro gebruikten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Nu lijkt het probleem eerder te maken te hebben met Final Cut Pro, maar omdat nog maar relatief weinig mensen er last van hebben is het lastig om daar definitieve uitspraken over te doen.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.