MacBook Pro 2016

Apple kondigt vernieuwde MacBook Pro en MacBook aan: dit is er nieuw

Apple heeft de nieuwste MacBook Pro onthuld. Deze nieuwe MacBook Pro heeft een verbeterde processor, maar heeft nog meer verbeteringen. Ook de 12-inch MacBook en MacBook Air zijn verbeterd. In dit artikel vind je alle details.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Nog geen jaar na de nieuwste MacBook Pro heeft Apple alweer een nieuw model aangekondigd. De nieuwe MacBook Pro is zojuist door Apple tijdens de WWDC-presentatie aangekondigd. De nieuwe MacBook Pro heeft een verbeterde Kaby Lake-processor. Wij leggen je uit wat er allemaal nieuw is.

MacBook Pro 2016

Nieuwe MacBook Pro met betere specificaties

Het hing al een tijdje in de lucht. Ondanks dat Apple vorig jaar november de MacBook Pro nog een update gaf, is het nu alweer tijd voor een nieuwe versie van Apple’s krachtigste laptop. Het oude model kreeg al een langere levertijd, waardoor de update onvermijdelijk was. Zojuist heeft Apple tijdens de WWDC-presentatie de nieuwe MacBook Pro uit de doeken gedaan. Lees hier wat er allemaal nieuw is.

Kaby Lake in nieuwe MacBook Pro

Het belangrijkste verschil met de vorige MacBook Pro is dat het nieuwe model de verbeterde Kaby Lake-processor heeft. Dat betekent dat de MacBook Pro weer iets sneller en krachtiger is dan het vorige model. Apple wil daarmee vooral tegemoetkomen aan de kritiek dat ze te weinig doen voor pro-gebruikers. Het nieuwe model is zowel beschikbaar in de 13-inch als in de 15-inch variant. De 13-inch versie is ook zonder Touch Bar vernieuwd. De 13-inch variant heeft nu een processor tot 3.5 GHz Core i7 met een Turbo Boost tot 4.0 GHz. De 15-inch MacBook Pro gaat nu tot 3.1 GHz Core i7 met een Turbo Boost tot 4.1 GHz.

Intel Iris Plus Graphics 640 zit nu ingebouwd in de basisversie van de 13-inch MacBook Pro, oplopend tot de 650-versie in het duurdere model. De 15-inch versie komt met de Radeon Pro 550 met 2GB aan videogeheugen, met uitbreidingsopties tot de Radeon Pro 560 met 4GB videogeheugen. Alle versies hebben ook snellere SSD die volgens Apple tot 50% sneller zijn dan voorheen. De 13-inch is beschikbaar vanaf 128GB opslag, terwijl de 15-inch versie loopt vanaf 256GB.

MacBook en MacBook Pro lineup.

Ook nieuwe 12-inch MacBook en verbeterde MacBook Air

Apple heeft naast de nieuwe MacBook Pro ook een nieuw model van de 12-inch MacBook aangekondigd. Deze 12-inch MacBook wordt ook bijgewerkt naar de nieuwste specificaties naar onder andere Kaby Lake. het gaat om een 1.4 GHz Core i7 processor met Turbo Boost tot 3.6 GHz. Qua werkgeheugen loopt hij op tot 16GB. Hierdoor is de MacBook weer up-to-date naar de nieuwste specificaties. De opslagruimte is nu beschikbaar vanaf 256GB.

De MacBook Air krijgt een upgrade wat betreft de processor, maar het gaat niet om de nieuwe Kaby Lake-processor.
Het gaat om een processor met een kloksnelheid tot 1.8GHz.

Beschikbaarheid MacBook Pro

De nieuwe MacBook Pro en nieuwe 12-inch MacBook zijn vanaf nu te bestellen. De eerste leveringen volgen aan het einde van de week, waardoor je dus al snel met deze nieuwe versie van de MacBook Pro aan de slag kan. De prijzen variëren van €1.499 voor het goedkoopste 13-inch model tot €3.299 voor de duurste 15-inch variant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2017, 11:03
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, wwdc, wwdc 2017

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.