Reacties voor: ‘Met een zakelijke Mac bespaar je geld’

Met een Mac kun je geld besparen, blijkt uit de ervaringen van LEGO en IBM. Toch gaat het hier nog om uitzonderingen, want bij heel wat bedrijven is Microsoft nog steeds heer en meester.
Lees het complete artikel → ‘Met een zakelijke Mac bespaar je geld’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik hoop dat dit een voorbeeld is voor veel bedrijven. Er zijn ook andere grote bedrijven die allemaal met Macs werken. Toen ik vroeger bij de omroep werkte, hadden de omroepen waar ik voor werkte ook alleen Macs. De mensen van de IT afdelingen – die ook allemaal met Windows gewerkt hadden – vonden de Macs veel beter: inderdaad veel minder reparaties. Storingen waren door eenvoudiger structuur van MacOs sneller op te lossen. Ook voor kleine(re) bedrijven is het volgens mij voordeliger. Het bedrijf waar ik werk heeft nog Macs staan van 7 of 8 jaar oud. Die zijn al lang afgeschreven maar worden nog steeds gebruikt. Probeer dat eens met Windows..!

  2. Same here. Ik werk bij een ICT services bedrijf. Klanten die voornamelijk macs hebben als PC, doen aanzienlijk minder beroep op onze helpdesk.

  3. 8 jaar geleden zei een IT’r dat al. Als ze over zouden stappen naar Apple, hij dan geen werk meer had.

  4. Interessant. Maar niet zo interessant als dit: iOS support for mac.

  5. @WvB22: Kwestie van tijd dat Macs ook een ARM chip van Apple krijgen, misschien wel een A-serie.

  6. Iedereen bespaart kosten met een Mac, ondanks dat deze duurder in de aanschaf zijn. Daarom zie je Zzp-ers (die zelf kunnen kiezen) in grote meerderheid MacBooks gebruiken. Kijk maar eens rond in koffietentjes met werkplekken.

  7. @Macaanzee: Geen punt hoor, mijn afgedankte Windows laptopje van 2006 (dus geen 7 á 8 maar 10 jaar oud!) wordt nog steeds professioneel gebruikt, en is onlangs nog geüpdatet naar Windows 10. Probeer dàt maar ‘s met een Mac van zelfs maar 8 jaar oud, updaten naar de laatste OS (X) versie 😝
    _

    Toch gaat het hier nog om uitzonderingen, want bij heel wat bedrijven is Microsoft nog steeds heer en meester.

    Beetje ongenuanceerd. Zo is al lang Windows niet meer leidend op servergebied, daar is Linux de nieuwe standaard.

    Maar dat voor de werkplek de Mac veel voordelen biedt geloof ik graag. Hoewel W10 een gigantische stap vooruit is tov XP en vooral Vista, blijft een Mac met OS X veel prettiger in gebruiks- èn configuratiegemak. Maar de voorsprong slinkt wel 🤔

    Zou idd nog mooier zijn als de berichten over OS X op ARM processoren kloppen. Niet eens zozeer vanwege de mogelijkheid van een Mac met ARM processor, hoewel ook daar meer keuze dan Intel, Intel of Intel alleen maar toe te juichen valt, maar vooral omdat dan een iPad met macOS mogelijk wordt. Dàn zou de Pro serie enorm aan geloofwaardigheid winnen, met een ècht ‘pro’ OS ipv het nauwelijks veredelde phoneOS dat iOS eigenlijk nog steeds is…

  8. Ik zie nog veel te vaak een “wat de boer niet kent, eet ‘ie niet”-mentaliteit bij ITers die alleen maar windows gewend zijn. Als ze klagen en je vraagt even door, blijkt dat ze Macs gewoon niet kennen.

    Overigens, over die lagere kosten, heb ik wel wat vraagtekens. Moet er bij windows machines echt vaker iemand langs dan bij een mac, of worden de macs afgenomen door mensen die meer tech-savvy zijn en dus beter met hulp-op-afstand kunnen omgaan?

  9. Ferryman
    Beetje ongenuanceerd. Zo is al lang Windows niet meer leidend op servergebied, daar is Linux de nieuwe standaard.

    Nou ja, mijn man werkt bij een grote financiële instelling. Daar draaien ze onder andere redhat op (private) Windows azure.

    Virtualisatie is vooral het nieuwe … [vul hier je favo server OS in ]

  10. Maar hoezo is een mac dan simpeler in gebruik e.d. ? Ik gebruik voor zowel mijn studie als voor privé Windows en ik zie dat mensen met mac toch een minder handige word-versie hebben, om maar wat te noemen

  11. Loop eens een gemiddelde koffietent binnen en je ziet 70% Apple…
    Wij gebruiken (sinds 1984!!) al Apple op de zaak en ik zit in de bouw branche… Windows is een engels woord voor ramen daar kijk je doorheen en lap je zo nu en dan…..meer niet.

  12. Deze pagina moet worden aangepast.
    Met de nieuwe prijzen van de nieuwe mac book pro’s die gisteren zijn aangekondigd komen er waarschijnlijk andere cijfers naar voren.
    Let op! Al 20 jaar een apple fanboy, maar deze prijzen zijn wel erg schokkend.

  13. @Nino: Minder handig in gebruik is veelal gewenning. Iemand die van Windows komt, zal echt moeten wennen op een Mac maar dat zal niet heel lang duren. Andersom, een Mac gebruiker naar Windows is wat minder gemakkelijk. Office-365 werkt op een Mac behoorlijk vergelijkbaar met Office-365 op Windows. Ik gebruik het dagelijks.

    Maar waar het bij bedrijven als LEGO en IBM om gaat is de totale “cost of ownership” over een langere periode. Dat is dus de aanschafprijs + de prijs voor updates + alle kosten aan support, onderhoud, reparaties enz. Het gebruiksgemak valt daar niet onder.

    Ook bij ZZP-ers gaat het om de “cost of ownership” maar zij berekenen dit toch anders: aanschafprijs + prijs voor updates + de tijd die ze kwijt zijn aan het goed werkend houden van hun computer + reparaties.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.