Apple kondigt nieuwe Mac Pro aan

Phil Schiller heeft op de WWDC-ontwikkelaarsconferentie nieuwe Mac Pro's aangekondigd. De Mac Pro komt later dit jaar beschikbaar en heeft indrukwekkende technische specs.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Mac ProPhil Schiller heeft op de WWDC-ontwikkelaarsconferentie nieuwe Mac Pro’s aangekondigd. De zware professionele Macs moesten het een tijdje zonder grote updates stellen; ook vorig jaar waren er geen grote aankondigingen. Op de WWDC 2013 is de nieuwste Mac Pro desktop aangekondigd met 12-core Intel Xeon processor, 256-bit processor, ECC memory en 1,866MHz DDR3 geheugen. De computer beschikt over Thunderbolt 2 en kan zes apparaten per poort aan. Van binnen heeft het DUAL AMD GPU’s. De nieuwe Mac Pro levert een prestatie van 7 teraflops en ondersteunt de 4K-resolutie.

Mac ProVolgens Phil Schiller is dit de eerste Mac ooit die standaard wordt geleverd met twee grafische processoren (GPU’s). In de computer zijn twee AMD FirePro grafische processoren verwerkt. Maar niet alleen aan de beeld- en verwerkingssnelheid is aandacht besteed. De opslag is deze keer Flash dat via een PCIe-poort wordt aangeroepen en een leessnelheid heeft van 1,25GB per seconde. Wie dat wil vergelijken met vorige modellen van deze krachtpatser voor veeleisende gebruikers: dat is tien keer sneller dan welke harde schijf die je ooit in een Mac Pro kon gebruiken.

“Can’t innovate anymore, my ass,” zei Schiller over de nieuwe eigenschappen van de Mac Pro. De nieuwe desktopcomputer mag dan een krachtig apparaat zijn, de afmetingen zijn zeer bescheiden. De behuizing beslaat één achtste van het volume van de oude Mac Pro. De computer moet later dit jaar beschikbaar zijn. Ook een leuk detail: deze Mac Pro is in Amerika vervaardigd. Die laatste mededeling kon in de zaal van de persconferentie op een behoorlijk enthousiaste reactie rekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2013, 16:48
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.