Reacties voor: Lonely Planet brengt interactieve reisgidsen op iPad uit

Lonely Planet is van plan een reeks digitale reisgidsen uit te brengen in de Discover-serie. De eerste 5 stuks zijn nu in iBooks te vinden, geoptimaliseerd voor de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Leuk dat ze dit doen, moeten andere bedrijven een voorbeeld aan nemen. Ik ga volgend jaar misschien naar GB of iets in die richting, dus tegen die tijd kan ik er dan eens naar kijken. Leuk!

  2. Kan iemand mij vertellen waar ik de 5 titels in iBooks kan vinden ?

  3. Alleen een beetje jammer dat de informatie niet op je iPad staat. Met de kosten voor roaming data wordt het een beetje duur…

  4. Ideaal. Vooral ook omdat LP goede kaarten heeft. Hopelijk zijn die dan wel off line te gebruiken.

  5. Klinkt heel goed! Ik ga ze zeker proberen. Lijkt me niet echt geschikt voor elk land. Ik denk niet dat ik mijn iPad gebruik terwijl ik door Hanoi loop. Dan heb je toch het boek nodig. Maar voor bijvoorbeeld US of Frankrijk lijkt het me erg leuk!

  6. @Frank: In de Amerikaanse iBooks Store.

  7. 15$ voor een ebook vind ik belachelijk!

  8. Begrijp het niet goed:
    Het voordeel van de digitale reisgidsen is dat ze minder snel verouderen: ze zitten niet vast aan een cyclus van elke twee jaar een nieuwe editie, maar kunnen ook tussentijds worden bijgewerkt. Daarbij geldt wel, dat je niet zoals bij apps een nieuwe versie binnenhaalt. Lezers zullen de nieuwe editie helemaal opnieuw moeten aanschaffen.”

    Dit komt toch op hetzelfde neer:
    – vernieuwen van een ‘papieren’ reisgids = kopen
    – vernieuwen van een digitale reisgids = kopen

  9. @william:
    Maar wanneer je ‘m koopt, heb je niet de kans dat ‘ie al bijna 2 jaar oud is… #nadenkengaatvoorcommentaargeven

  10. @Big E: Denk je echt dat ze die aan de lopende band gaan bijwerken dan? Lijkt me niet.

  11. Vreemd dat je iedere editie opnieuw moet kopen. Eerste twee updates of eerste twee jaar updates gratis of zoiets zou wel aardig zijn… De LP mensen die over de business case gaan zijn nog beetje 1.0 denk ik.

    Ik hoop ook dat de content uiteindelijk niet alleen maar het papieren boek in epub met wat kinkjes is maar dat ze de lat wat hoger gaan leggen. Maar ook dat vereist nogal een verandering van denken in hun productieproces dus dat zal ook niet meteen morgen gerealiseerd zijn…

    Goeie eerste stap zullen we maar zeggen, met nog wat ruimte voor verbetering…

  12. kijk ook eens naar hun gratis 1000 Experiences app op de iPad… 1000 ideetjes, leuk gepresenteerd… ik denk dat ze al goed bezig… ze hebben ook kleinere apps voor een aantal steden die momenteel van 1,99 tot 3,99 € kosten

  13. Ik gebruik deze apps al een tijdje op mijn iPod touch. Er komen regelmatig updates voor uit, en de informatie wordt in je geheugen opgeslagen, dus geen online content.

  14. Ik ben hem van Venetie op mijn iphone aan het doorspitten (Aanschafprijs 5 euro).
    *De tekst en opmaak lijken inderdaad hetzelfde te zijn als de paperback uitvoering.
    *Het doorlinken naar de websites werkt goed.
    *Het binnenhalen van info over de bezienswaardigheden via de kaart werkt ook prima.
    *De beschreven wandelroutes zijn niet te begrijpen. Hier ligt nog het nodige werk voor LP. De routebeschrijving is hetzelfde als de uitleg in het boek: Ga nu links af, rechts en nog een keer rechts. U staat nu bij … Hoe gemakkelijk zou het zijn als de route op de meegeleverde kaart gezet zou worden.
    *Het volgende minpunt vind ik de mogelijkheid tot het maken van aantekeningen. Ik hoef niet alles te zien wat in de LP staat. Ik markeer de dingen die ik wil zien altijd door een sterretje of door te omcirkelen. Ik zou het een verbetering vinden als LP een lijst van de bezienswaardigheden zou opstellen die de lezer kan aanvinken. Vervolgens kunnen de gevinkte lokaties op de kaart gezet worden en zou LP de kortste route kunnen laten zien.

  15. @Roel Cobben: Sorry,
    ik krijg niet uitgevogeld hoe ik deze nu moet kopen
    Ook in de US Store vind ik ze niet,
    Graag hulp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.