iPhone op de fiets: LiveRider Kit en Smart Bike

LiveRider Kit is een oplossing voor de fiets, waarbij je een sensor aan de fiets bevestigt. Apple is ook bezig met een oplossing om zo'n slimme fiets te maken.

liverider kitEr zijn al langere tijd fietshouders voor de iPhone te koop, die als belangrijkste doel hebben om je iPhone stevig aan je stuur vast te houden. De LiveRider kit is een oplossing die iets duurder is en uit drie onderdelen bestaat: een schokbestendige iPhone-houder, een draadloze sensor en een bijbehorende app om je fietsgegevens vast te leggen. Op die manier ontstaat een draadloze fietscomputer, die communiceert met een magnetische sensor op het achterwiel.


Je meet snelheid, aantal omwentelingen, verbruikte calorieën en allerlei andere info via een 2,4 GHz draadloze zender. De ontvanger zit verwerkt in het hoesje dat je op het stuur aanbrengt en die je in de dock connector van de iPhone steekt. Moet je dagelijks dezelfde route naar het werk fietsen, dan biedt de LiveRider nog iets extra’s: je kunt elke dag de Chase Rider-modus gebruiken om te proberen elke dag je record te verbeteren.

liverider iphone

Apple zelf is ook bezig met plannen om een slimme fiets te ontwikkelen. De ‘Smart Bike’ gebruikt meerdere sensoren om hoogte, snelheid, hartslag, afgelegde afstand en dergelijke te meten. Het Apple-patent legt uit dat er een koppeling met de iPhone wordt gemaakt en dat je ook met meerdere mensen onderling kunt communiceren. Je kunt bijvoorbeeld anderen waarschuwen als er een ongeluk is gebeurd of wanneer er obstakels op de weg liggen.

smart bike

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

51 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.