Lonely Planet brengt interactieve reisgidsen op iPad uit

Lonely Planet is van plan een reeks digitale reisgidsen uit te brengen in de Discover-serie. De eerste 5 stuks zijn nu in iBooks te vinden, geoptimaliseerd voor de iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

lonely-planet-gidsLonely Planet is van plan een nieuwe serie interactieve reisboeken uit te brengen. De eerste exemplaren gaan over Groot-Britannië, Ierland, Spanje, Italië en Frankrijk. Later komen er nog meer titels bij. Als er papieren titels uitkomen in de serie, verschijnen ze ook in ebookformaat. Aanvankelijk is de iPad aan de beurt, daarna de iPhone. De opmaak van de reisgidsen doet denken aan een gewone reisgids, maar dan met 3.000 hyperlinks zodat je de besproken locaties meteen op de kaart kunt zien. Ook kun je vanuit de gids meteen doorklikken naar informatie in Google of Wikipedia. Je kunt bezienswaardigheden bookmarken en notities maken op een pagina.

De opmaak van de nieuwe Discover-reisgidsen is afgestemd op de iPad. Je kunt ze ook op de iPhone lezen (zoals hieronder is te zien), maar op de iPad is meer ruimte om de vele foto’s te laten zien. Bij interessante plekken (POI’s) zijn hyperlinks naar de websites van bijvoorbeeld hotels en restaurants aanwezig. Het voordeel van de digitale reisgidsen is dat ze minder snel verouderen: ze zitten niet vast aan een cyclus van elke twee jaar een nieuwe editie, maar kunnen ook tussentijds worden bijgewerkt. Daarbij geldt wel, dat je niet zoals bij apps een nieuwe versie binnenhaalt. Lezers zullen de nieuwe editie helemaal opnieuw moeten aanschaffen.

Momenteel zijn er 5 boeken te vinden in iBooks, de komende maanden komen er nog eens 7 bij. daarnaast is het bedrijf van plan om nog meer gedrukte boeken op digitale platformen uit te brengen.

Verkrijgbaar in iBooks voor $14,99 per gids. Meer info over deze reisgidsen is te vinden in een interview op Blackbookmag.com.

Update: Zoals wellicht bij de meeste lezers bekend, zijn er op dit moment nog geen Nederlandse betaalde boeken in iBooks verkrijgbaar. De prijs is daarom in dollars aangegeven en je hebt een Amerikaans account nodig om de gidsen te kopen.

reisgids-lonely-planet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2010, 19:25
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, lonely planet, reisgids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.