LockedUSB: iPhone veiliger opladen zonder iOS 7

De LockedUSB zorgt ervoor dat je een iPhone veilig kunt opladen. De synchronisatie-optie van de iPhone-kabel wordt geblokkeerd.

LockedUSBNieuwe beveiligingsopties in iOS 7 zorgen ervoor dat je iPhone niet met iedere computer waar je hem aan hangt kan synchroniseren. Hierdoor wordt het voor anderen moeilijk gemaakt om je gegevens te bemachtigen vanaf bijvoorbeeld een slim vermomd oplaadpunt. Ben je echter beperkt tot iOS 6 of eerder, dan kun je niet van deze extra beveiliging gebruikmaken. Een probleem dat de LockedUSB op Kickstarter voor je belooft op te lossen. Door dit hulpstukje tussen een usb-poort en je iPhone-laadkabel te steken, ben je er zeker van dat je iPhone alleen maar oplaadt.

De LockedUSB verbreekt de contactpunten van de usb-verbinding die ervoor zorgen dat er data wordt verstuurd en ontvangen, waardoor enkel de oplaadfunctie van de usb-poort nog werkt. Een ingebouwde chip zorgt er volgens de makers voor dat je iPhone alsnog net zo snel oplaadt. Sluit je de LockedUSB thuis aan tussen je computer en iPhone-kabel, dan zorgt het apparaatje er voor dat iTunes niet automatisch wordt opgestart.

Apple brengt later dit jaar iOS 7 uit voor de iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch vijfde generatie en alle iPads vanaf de iPad 2. De LockedUSB lijkt daarom vooral handig voor bijvoorbeeld iPhone 3GS-gebruikers, die iOS 7 niet zomaar kunnen installeren, of voor jailbreakers die liever niet naar iOS 7 upgraden.

Je kunt de LockedUSB bestellen door op Kickstarter 24 dollar te doneren. Het project moet wel slagen voor je geld wordt afgeschreven en de LockedUSB uiteindelijk wordt toegestuurd, maar met een vrij laag streefbedrag van $9.750 dollar zien we dat wel gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2013, 21:29
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerpen kickstarter, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.