LinkedIn icon

LinkedIn-app vernieuwd: schuifmenu maakt plaats voor tabbladen

De LinkedIn-app is eindelijk voorzien van een compleet redesign. De app heeft een nieuwe frisse look, terwijl het schuifmenu plaatsgemaakt heeft voor vijf tabbladen onderaan het scherm.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

LinkedIn iconDe LinkedIn-app is na jarenlang hetzelfde design eindelijk vernieuwd. Het bekende schuifmenu heeft plaatsgemaakt voor vijf tabbladen onderin de app. Ook is het bekende donkerblauw met grijs ingeruild voor een lichtere kleur blauw, waardoor de app een frisse look gekregen heeft.

Nieuwe LinkedIn-app: van schuifmenu naar tabbladen

Onderaan het scherm van de nieuwe LinkedIn-app vind je vijf knoppen: Home, Ik, Berichten, Mijn netwerk en Zoeken. In Home vind je alle nieuwe posts van je connecties, terwijl je daar ook aanbevolen vacatures te zien krijgt. Bij Ik zie je een overzicht van wie jouw profiel allemaal bekeken heeft en hoe je deze verder kunt verbeteren.

Berichten is de plek waar je privéberichten naar contacten kunt sturen en een goed gesprek kunt starten, onder andere met stickers. Ook het versturen van foto’s is mogelijk. De notificaties die je krijgt zijn helaas niet interactief, waardoor je er niet direct op kan reageren. Ook reageren via de Apple Watch is niet mogelijk.

De LinkedIn-app is vernieuwd met een fris design en vijf knoppen onderaan het scherm. De LinkedIn-app is vernieuwd met een fris design en vijf knoppen onderaan het scherm.

In Mijn Netwerk vind je vervolgens alle belangrijke updates van je connecties. Heeft een vriend een nieuwe baan of werkt die ene connectie alweer vijf jaar bij hetzelfde bedrijf, dan kun je diegene hier direct feliciteren. Bovendien krijg je hier suggesties voor nieuwe connecties, op basis van je bestaande connecties en ingevulde opleiding. Tot slot kun je bij Zoeken allerlei soorten content vinden, zoals mensen, vacatures en bedrijven.

De LinkedIn-app is vernieuwd met een fris design en vijf knoppen onderaan het scherm. De LinkedIn-app is vernieuwd met een fris design en vijf knoppen onderaan het scherm.

Daarnaast heeft de app 3D Touch via het appicoon. Hiermee kan je snel zoeken, een bericht plaatsen, activiteiten weergeven of content delen. De widget in het Berichtencentrum is met deze release verwijderd. Ook op de iPad is de app compleet vernieuwd met ditzelfde design. Hoewel de vorige app daar ook in landschapsmodus weergegeven kon worden, is dat met de vernieuwde app geen optie meer. Verder lijkt de iPad-versie vooral een opgeblazen variant van de iPhone-versie. Het is daardoor jammer dat het design van de app niet meer aangepast is voor de grotere schermen van de iPads.

LinkedIn heeft nu ook 3D Touch.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 02 december: De app heeft ook 3D Touch-functies. Ook is de Berichtencentrum-widget verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2015, 18:09
Categorie Apps
Onderwerp linkedin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.