Reacties voor: Lightning-poort straks in allerlei accessoires van derden

Er is informatie gelekt over de komende Lightning-poort, die je volgens Apple in allerlei apparaten kunt inbouwen. Accessoiremakers moeten dan wel meedoen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Nadat Apple al de micro-usb oplaad standaard heeft gefrustreerd door doodleuk de lightning connector toe te passen, proberen ze nu dus lightning nog belangrijker te maken met een rechtstreekse aanval op micro-usb.

    De lightning aansluiting is trouwens wel flexibeler in gebruik dan micro-usb omdat van de 8 pinnetjes een aantal omgeprogrammeerd kunnen worden voor willekeurige toepassingen. Maar toch is de wereld meer gebaat bij 1 standaard ipv. 2 concurrerende.

  2. Puur defensieve move, nu USB-C zowel Lightning als Thunderbolt bedreigt.
    Apple technologien die baanbrekend waren, maar door hoge licentiekosten niet echt doorgebroken zijn. Lastige keus voor assecoiremakers.

  3. Hoe zit het met het “Apple moet verplicht een universele aansluiting in de iPhone plaatsen” opgelegd door de EU verhaal?
    Is dat van baan?

  4. Lijkt mij lastig die aansluiting voor je koptelefoon. Heb nu juist een met een hoekaansluiting zodat ik hem in mijn broekzak kan dragen. Als ze dat ontwikkelen graag! Zal dan alleen wel betekenen dat ik de koptelefoon niet meer op een iPod of Mac kan gebruiken.

  5. @stef: Volgens mij is dat niet van de baan, en dat lijkt deze move van Apple vrij kansloos te maken binnen de EU. Hoewel je voor die accessoires dan natuurlijk ook de micro-USB naar lightning converter kunt gebruiken en een universele lader met micro-USB aansluiting.

    Gebruik zelf de combi van micro-USB kabeltje en adapter in de auto omdat je daarin veel meer keuze hebt in kabellengte en -kleur, dus niet bent aangewezen op zo’n onhandig lange lelijke witte Apple kabel.

  6. Is er net als die Fidelio-koptelefoon ook zoiets in Micro-USB te krijgen trouwens? Daarmee kun je toch ook stroom doorgeven lijkt mij, of is dat te zwak?

    Ik heb altijd een iPhone gehad dus ik heb geen idee wat er in de accessoiremarkt voor Micro-USB te krijgen is 😉

  7. Betekend dit dat fabrikanten als samsung ook een telefoon kunnen uitbrengen met Lightning poort?

  8. @Alfred: micro USB is zwaar inferieur aan lightning. Apple heeft niets gefrustreerd, enkel een beter product gemaakt.

    En juist dit noemt men concurrentie wat bevorderlijk is voor innovatie.

  9. Toch apart dat er dan juist op die renders van die nieuwe 12″ Macbook Air juist alleen een USB-C poort leek te zitten.

  10. @stef:
    Apple is niet verplicht om een USB poort op de iPhone te maken, ze zijn verplicht om het door een standaard usb lader op te kunnen laden.
    En aan die verplichting houden ze zich prima.
    De EU richtlijn was bedoeld om een oplossing te geven aan de wir-war aan laders en niet om een universele aansluiting op de apparaten zelf te maken.

  11. Hoe verhoudt deze ontwikkeling zich tot de geruchten over de nieuwe MacBook Air 12″ waar alleen nog USB-porten op zouden zitten?

  12. Laat ze eerst die stomme kwaal maar eens maken met hun oplaad kabels….elke kabel van hun die ik heb gaat kapot op het zelfde punt….ben het onder andere kost beu aan het worden.
    Elke keer maar weer 30 euro neer tellen voor een officele kabel

  13. Wellicht eens afvragen of je zelf iets fout doet. Ik heb meerdere ipods, iphones, macbooks en NOOIT problemen met kabels.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.