Lightning Digital AV Adapter bevat kleine AirPlay-computer

Apple's Lightning Digital AV Adapter bevat een kleine AirPlay-computer met een ARM-processor en 256MB RAM. Dit ontdekte Panic.

Lightning adapterApple’s nieuwe Lightning Digital AV Adapter lijkt misschien vrij duur, maar dat is schijnbaar niet zonder reden: toen Panic de kabel uit elkaar haalde, ontdekten ze dat er een kleine computer in zit om de video naar een HDMI-signaal te converteren. Deze computer maakt gebruik van een ARM-processor en heeft 256MB RAM. De kabel is ook beperkt tot een resolutie van 1600 bij 900, waardoor het niet mogelijk is om 1080p-video te tonen.

Panic speculeert dat de Lightning Digital AV Adapter in feite een kleine AirPlay-ontvanger is, die je op zowel je iDevice als een HDMI-poort aansluit. Dit ziet de site ook terug in de output van de video: in sommige situaties zouden er haperingen in de video zitten en is er sprake van rotzooi in de video, iets dat door de gebruikte MPEG-video wordt veroorzaakt. De oude Digital AD Adapter zou hier geen last van hebben.

De Lightning Digital AV Adapter laat je de iPhone aansluiten op een HDMI-poor, zodat je bijvoorbeeld een presentatie kunt laten zien op een HD-televisie. Apple’s Lightning naar VGA-adapter wordt verkocht net als de Digital AV-adapter verkocht voor 49 euro. Wij vermoeden daarom dat deze kabel wellicht dezelfde onderdelen bevat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2013, 12:06
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen adapter, airplay, hdmi, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.