Reacties voor: LIFX: op iPhone bestuurbare LED-lamp met handige app

De LIFX is een op de iPhone bestuurbare LED-lamp. De bijbehorende app is in staat om je lampen als wekker in te stellen of om het licht aan te zetten als je thuiskomt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. wow! Snap niet waarom phillips dit nog niet doet ipv hun bakjes

  2. En nou nog het hele protocol opensource maken zodat we uiteindelijk de hele kamer als ambilight kunnen laten werken bij het kijken van een film! Of als beatbox op de muziek.

    Mogelijkheden zijn eindeloos!

  3. Philips komt hier binnenkort ook mee heb ik uit betrouwbare bron.

  4. Maar… Waar te koop?!?

  5. hebben hebben hebben 🙂

  6. Erg cool, jammer van de prijs.. En niet al mijn lampen gaat dit werken helaas, ook veel hallogeen 🙁 .

    Idee en uitwerking vind ik goed, maar te duur.

  7. Prijs is inderdaad wat hoog, maar laatst 6E LED lampen gekocht van Philips, en dan heb je best dikke lampen voor in je woonkamer lamp. Maar die kosten bij de bouwmarkt ook al ff €30,=! En dan heb je alleen een lamp!

    Vind dit wel mooi, bestaat natuurlijk al wel langer. Maar een goede software koppeling is er volgens mij nog niet echt voor huis-tuin-keuken gebruik. Wellicht doet dit het tij keren.

    Ik zal ze echter niet kopen. Mjijn huis heb ik dot jaar voorzien van LED lampen en die gaan pas over 30 jaar stuk… Toch?

  8. Dit is vet!

  9. Wordt gek van die Kickstarter projecten.
    Zie je een leuk product denk je waar is dat te koop?!!! :))
    Ow Kickstarter… dat wordt nog maanden wachten, tegen die tijd ben je het product al weer vergeten.

  10. Origineel geplaatst door max
    Wordt gek van die Kickstarter projecten. Zie je een leuk product denk je waar is dat te koop?!!! ) Ow Kickstarter… dat wordt nog maanden wachten, tegen die tijd ben je het product al weer vergeten.

    Kan je zien hoeveel projecten en goede ideeën van mensen het niet halen in de harde zaken wereld, helaas. Wat dat betreft ben ik wel blij met Kickstarter. Op die manier krijg je innovatie waar de mensen baat bij hebben tenminste. 🙂

    Totdat er een betere manier word uitgevonden om jouw dus op de hoogte te houden van jouw kickstarter interesses; misschien maar even de notitie app gebruiken op je smartphone ofzo, zodat het toch niet vergeten word.

  11. Ehhh is een HomeWizard niet veel makkelijker, kan je gelijk je energie meten en voor 5 euro een extra lamp aansluiten … En ook halogeen, led etc mis ik iets ?

  12. Ten eerste bestaan deze lampen al want die heb ik jaren lang in mijn huis. enige verschil is dat je nu met jou iphone kan besturen. want ik heb ze met een afstandsbediening.

    Tevens led lampen kan je kopen bij de action 6 euro.

  13. Waarom staat er op 3:00 minuten SDK and Hacker kit available. waarom hacker kit 😛
    om te testen of de buren te vervelen

  14. interessant, maar Kickstarter moet nu maar eerst eens afdwingen dat het Pebble horloge wordt geleverd anders worden het allemaal gesubsidieerde hobby’s

  15. Origineel geplaatst door bodylove
    Ten eerste bestaan deze lampen al want die heb ik jaren lang in mijn huis. enige verschil is dat je nu met jou iphone kan besturen. want ik heb ze met een afstandsbediening.Tevens led lampen kan je kopen bij de action 6 euro.

    Het verschil is dat je met een iPhone inderdaad geen aparte afstandsbediening nodig hebt, je kunt het licht op jouw muziek afstemmen, je kunt de tijd instellen wanneer de lampen aan- en uitgaan. Misschien zelfs als je binnen komt lopen. Ik zie heel veel extra mogelijkheden boven de Living Colors. Inderdaad raar dat Philips hier niet al lang mee is gekomen.

  16. Mijn vraag is werken deze lampen hier wel? 110V vs 220V

  17. @iceBlue: ja, staat bij de omschrijving.

    Er is veel kwaliteitsverschil in ledlampen, net als bij spaarlampen. Xenos ledlampen kun je niet vergelijken met dit mits ze kwaliteit gebruiken.

  18. Werkt ook op 220V…maar misschien nog even wachten.

  19. Origineel geplaatst door IceBlue
    Mijn vraag is werken deze lampen hier wel? 110V vs 220V?

    Jawel, alleen niet zo lang 😉

  20. GENIAAL !!!!

  21. Origineel geplaatst door hansdenijs
    interessant, maar Kickstarter moet nu maar eerst eens afdwingen dat het Pebble horloge wordt geleverd anders worden het allemaal gesubsidieerde hobby’s

    Ach joh, ik heb vorig jaar een zaklamp besteld die in september verstuurd zou worden, ondertussen zijn ze er nog mee bezig 🙁 .

    Kan wel een mail sturen geld terug, maarja ik toon niet voor niets interesse.

  22. Wel wat aan de prijs, da’s jammer, maar wel super handig!

  23. @Alex: Philips was er al, met geringe oplage… maar te snel uitverkocht. Toch ben ik meer voorstander van LifX dan Philips. Philips had dit al 2 jaar geleden klaar kunnen hebben, maar wachten net zolang tot dat een ander het doet en dan willen ze nog ff snel een inhaalslag maken door er wat geld tegen aan te gooien..

    Philips, makes your life better… on stolen ideas 🙂

  24. @Philips:
    Ik heb enige jaren binnen de Lighting-tak van Philips gewerkt en kan je vertellen dat men hier 4a5 jaar geleden al mee bezig was. Niks stolen ideas! Het zal me ook niets verbazen als Philips het patent hierop al in handen heeft. Inmiddels hebben ze Hue op de markt gebracht. Lijkt er veel op, maar met een aparte (bridge) unit voor de aansturing. Alles ook via een website te bedienen, wat bij Lifx nog in ontwikkeling is. Starter-pack van 3 lampen+bridge voor net €200 bij de Apple Store verkrijgbaar. Losse lampen zijn €60. Is dus wat goedkoper dan Lifx. Nadeel van Hue is wel dat het (voorlopig) alleen in de Edison fitting (E27) verkrijgbaar is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.