LIFX 1

LIFX: op iPhone bestuurbare LED-lamp met handige app

De LIFX is een op de iPhone bestuurbare LED-lamp. De bijbehorende app is in staat om je lampen als wekker in te stellen of om het licht aan te zetten als je thuiskomt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

LIFX 1De LIFX op Kickstarter is een LED-lamp die via Wi-Fi verbindt met je draadloze netwerk. Hierdoor kun je meerdere LIFX-lampen vanuit een speciale iPhone-app besturen. Dit maakt het mogelijk om vanaf je iPhone alle lichten in je huis in of uit te schakelen. De lamp heeft daarnaast nog een paar andere functies: zo is het mogelijk om de lichtintensiteit en de kleur van de lampen vanuit de app aan te passen.

De LIFX-app bevat nog een paar andere handigheidjes. Zo kun je een wekker instellen, die ervoor zorgt dat het licht in je huis je langzaam uitgaat wanneer je gaat slapen en weer langzaam aangaat als je wakker wil worden. Hierdoor functioneren de lampen als een soort Wake-up Light De app kan het licht ook automatisch aan- of uitzetten wanneer je vertrekt of weer thuiskomt.

LIFX 2Er zijn al een aantal andere lampen die je vanuit een iPhone-app kunt besturen, waaronder een LED-lamp van Insteon en een Bluetooth-lamp. De LIFX lijkt zich door de extra functies van de app alsnog te onderscheiden. De lamp heeft ook geen apart station nodig, waar hij op aangesloten moet worden om met de iPhone-app te communiceren. De makers komen met een speciale hacker kit, waarmee anderen ideeën voor de LED-lampen in elkaar kunnen knutselen.

Je kunt de LIFX bestellen door 74 dollar (inclusief verzendkosten) op Kickstarter te doneren. Voor velen wellicht een fors bedrag, omdat je voor gebruik in het hele huis meerdere lampen nodig hebt. Er zijn echter ook bundels, waarbij je voor minder geld meere LIFX-lampen krijgt. Het geld wordt pas van je creditcard afgeschreven zodra de Kickstart-campagne over twee maanden is afgerond. Het beoogde minimumbedrag van 100.000 dollar is inmiddels bijna vijf keer binnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2012, 11:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, lamp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.