Steam Chat-app.

Met de nieuwe Steam Chat-app praat je overal met je gamevrienden

Valve heeft een nieuwe Steam Chat-app uitgebracht. Met de app kun je via je iPhone chatten en nog veel meer met al je gamevrienden op Steam.

Steam Chat-app voor iPhone

Gamedienst Steam heeft veel meer functies dan alleen het spelen van games. Met Steam kun je namelijk ook communiceren met je vrienden, bijvoorbeeld voor het afspreken om een potje online te gamen. De chatfuncties werden vorig jaar geïntroduceerd in de desktop-app, maar zijn nu ook beschikbaar in de nieuwe Steam Chat-app voor iOS en Android.


Volgens Valve zijn veel belangrijke functies van de chatdienst beschikbaar in deze nieuwe app. Naast het versturen van berichten bekijk je ook je vriendenlijst om te zien wie er online is en wie er welke game aan het spelen is. De chatapp biedt ook de optie voor groepsgesprekken, zodat je met al je vrienden tegelijk kan communiceren. Je kan ook met uitnodigingslinks nieuwe vrienden toevoegen. In de chats kun je naast het versturen van berichten ook links, video’s, tweets, gifs en Steam-emoticons versturen.

Steam Chat-app op iPhone.

De app biedt ook veel opties voor het instellen van meldingen. Je kan de notificaties per vriend in- of uitschakelen, bijvoorbeeld voor het ontvangen van een bericht of een speluitnodiging. Naast de instelling per vriend pas je de meldingen ook aan per groepsgesprek of chatkanaal. In de toekomst breidt Valve de app nog verder uit, onder andere met voicechat. Nu de chatfuncties in de nieuwe app ondergebracht zijn, gaat Valve de gewone Steam-app verder verbeteren op het gebied van beveiliging.

Vorige week verscheen eindelijk de Steam Link-app voor iOS en Apple TV. Met deze app kun je je games streamen naar je iPhone, iPad of Apple TV. De app werd lange tijd tegengehouden door Apple, omdat deze niet aan de richtlijnen van de App Store zou voldoen. Dat is bij deze nieuwe chatapp gelukkig niet het geval, want hij is tegelijkertijd voor iOS en Android uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2019, 10:00
Bron Bron Valve
Via Via Tweakers
Categorie Apps
Onderwerpen games, valve

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.