Reacties voor: Lezers iCulture hopen op Nederlandse Siri in iOS 7 tijdens WWDC

Boven aan de verlanglijst voor iOS 7 staat volgens bezoekers van iCulture een Nederlandse versie van virtuele assistent Siri.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik kan Siri ook al in België gebruiken in één van de ondersteunde talen. Zelfs in twee van de nationale talen. Overigens, Apple is niet op zoek naar een Nederlandse stagiair maar naar een Nederlandstalige stagiair (tenminste dat blijkt uit het gelinkte artikel).

  2. Ik mag het hopen, eindelijk Nederlandse Siri

  3. Ik snap nog steeds niet waarom Siri zo gewild is, maar die discussie heb ik hier al vaker tevergeefs gevoerd.

    Ik hoop zelf op een nieuw, innovatief design met nieuwe functies en meer gebruikersgemak (switches voor 3G en wifi, alle background apps killen), Fast dial en een hoop dingen waarvan ik nog niet weet dat ik ze nodig heb. Iets wat Apple vroeger beter wist dan wij zelf.

    Ik hoop dat Apple nu weer met dingen gaat komen waarvan de concurrentie wenste dat zij het hadden bedacht en waar alle Android gebruikers jaloers op zullen zijn.

  4. @Brian: Siri is ideaal voor in de auto! Verder gebruik ik Siri vaak voor snelle geo reminders en een timer instellen tijdens het koken…

  5. Siri in dialect Brabants! Pleaaaasseeee

  6. @ihagens: Haha inderdaad… Ff timer aan zetten voor koken ofzo gebruik ik ook bijna dagelijks…. Scheelt zo verschrikkelijk veel handelingen!

  7. siri for mac 😀 en dan ook in t nederlands graag

  8. Origineel geplaatst door Daejji
    @ihagens:Haha inderdaad… Ff timer aan zetten voor koken ofzo gebruik ik ook bijna dagelijks…. Scheelt zo verschrikkelijk veel handelingen!

    Daar is Siri precies handig voor: korte handelingen, waarvoor de gebruikelijke toegang (phone pakken, unlocken, app opzoeken en openen, actie uitvoeren) net te lang is. Mijn eigen wens voor iOS7 is dan ook dat Apple *eindelijk* een API voor Siri biedt, iets dat op Android al lang mogelijk is. Als developers wat met Siri kunnen, dan ga je de echt leuke toepassingen ervan zien. Ik zou graag mijn lichten en verwarming met spraak aan kunnen sturen… ook al is dat nog steeds in het Engels.

  9. Ik ben compleet verbaast hier. De meerderheid hier prefereert dus Siri (een leuk hebbedingetje dat handig kan zijn, maar uiteindelijk niet veel gebruikt wordt) en puur cosmetische veranderingen boven functionaliteit zoals extra schakelaars voor key-functionaliteiten in lockscreen (aan/uit zetten van WiFi bv) of widgets ed. Treurig.

  10. Origineel geplaatst door SoepGroente
    Ik ben compleet verbaast hier. De meerderheid hier prefereert dus Siri (een leuk hebbedingetje dat handig kan zijn, maar uiteindelijk niet veel gebruikt wordt) en puur cosmetische veranderingen boven functionaliteit zoals extra schakelaars voor key-functionaliteiten in lockscreen (aan/uit zetten van WiFi bv) of widgets ed. Treurig.

    Ik zou het gaan gebruiken als het NL-talig is. Niks is makkelijker -wanneer ik iemand tegenkom en een afspraak wil plannen- dan gewoon te vragen welke afspraken ik
    in het weekend van week 36 heb i.p.v. eerst agenda te openen, week aan te klikken etc. De kracht zit hem in reductie van handelingen. Heb je al eens goed gekeken naar de mogelijkheden van Siri? Ik had in het begin ook mijn bedenkingen, totdat ik eens ging “pielen” met Siri en
    ontdekte wat mogelijk is. Toen was ik om.

    Maar ben het wel eens wat betreft de uitbreiding van widgets. Mis een aantal zaken die ik op mijn Samsung S3 wel heb (Jaja, heb de 2 grootste concurrenten in mijn bezit. Ben geen Apple-only…)

  11. gewoon zo snel mogelijk siri in het Nederlands.
    en niet zeiken over andere mensen de mening.

  12. Mijn iPhone 5 draait op iOS 7 beta 6 maar nog altijd geen Nederlandse Siri…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.